Да отслабнеш с 36 килограма: минимум калории и много ходене

Фитнес инфлуенсърката Опал Стейси разкрива своя режим
Обновена: 8 авг 2021 14:23 | 8 авг 2021 14:00, Дарена Найденова
24
Да отслабнеш с 36 килограма: минимум калории и много ходене
Istock

Опал Стейси е на 32 години и живее в Маями, Флорида. Майка е на три момчета и се занимава със създаване на различно съдържание за социалните мрежи. По новата дефиниция тя е фитнес инфлуенсър, който се опитва да вдъхнови хората да се движат, да се хранят здравословно и да се грижат за тялото си.

Опал обаче не винаги е била вдъхновение за останалите. През по-голямата част от живота си тя е с наднормено тегло, като на 27-годишна възраст тежестта й е била малко над 125 килограма. Това е предизвикало постоянно главоболие, което се е задържало в продължение на три месеца. Положението толкова се влошило, е Опал усещала пулсиране в ушите, болка в очите и дори виене на свят. "Имах чувството, че мозъкът ми е стиснат като в менгеме. Напрежението създаде и свистящ звук в главата ми, което беше непоносимо", казва тя пред Women's Health. По това време Стейси тъкмо е родила третото си момче, но събитието не й е донесло радост. Вместо това в главата й са се прокрадвали мисли за самоубийство.

В една августовска нощ през 2017 година, когато здравните проблеми на Опал са били в най-високото си ниво, тя е решила да се помоли на Бог да оправи ситуацията. Обещала е, че никога повече няма да приема здравето си за даденост и ще се грижи много добре за себе си. На следващия ден Опал започва да търси информация и решения за проблемите си и разбира, че трябва да промени начина си на хранене. "Само след седмица симптомите ми намаляха драстично. Исках да спазя обещанието си към Бог".

Постепенно Стейси започва да прави различни здравословни промени в живота си, но се опитва да не стресира организма си, за да може резултатите да бъдат по-дълготрайни. Първата стъпка е била броенето на калории. Според нея, този начин на отслабване доста й помогнал, защото не трябвало да се отказва от любимите си храни, а просто да намали количеството им. Опал се опитва да включва зеленчуци във всяко свое ястие, но не изключва въглехидратите от менюто си. "Броенето на калории ми позволява да отслабвам и да ям вкусни неща", категорична е тя.

Закуската на Опал се състои от протеинови овесени ядки с 60 грама нарязан банан и горещо кафе с 4 грама кокосова захар и неподсладена сметана. Другият вариант е три изпържени яйца, 75 грама банан за готвене и няколко парчета пържена тиква. Обядът е от пържени зеленчуци с малко скариди или сьомга, кафяв ориз и салата от зеле, сладък грах и царевица. Междинното хранене се състои от две или три варени яйца, кисело мляко с гранола, къпини, боровинки и манго. Вечерта е време за сьомга, аспержи, сладък картоф и салата от зеле, моркови, лук, чешен и червени или зелени чушки. Десертът е протеиново смути от 1 супена лъжица бадемово масло, две лъжички протеинов прах, 250 мл. бадемово мляко и 2 супени лъжици смлян лен.

Още за режима на Опал четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто трябва да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате и ако нямате някакви тежки метаболитни и/или хормонални проблеми ще отслабнете. Но ако държите да не ви се разлива уискито от чашата, докато спортувате, то малко по-трудно ще стане.
20
0
 
5
 
! Отговори
s преди 2 години
До българин 10 Е как да се храним еди път на ден.То ще стане като в онзи виц:Магарето тъкмо свикна да не яде та взе че умря.
19
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
Колко ли е яла госпожата преди да влезе в парвия път?Но и това,което изяжда сега ми се вижда много и като кол-во и като калоричност.Според мен пак е пореден инфлуенсър дето говори заучени неща наизуст.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като начало спирате или ограничавате максимално: захарни изделия, хляб и алкохол. Направете си изследвания и започнете редовни комбинирани силови тренировки и кардио + хранене - но преди това се консултирайте с истински специалист или трябва да се информирате напълно от сериозни източници. Ако сте доста пълни не се втурвайте да бягате веднага, по-добре отслабвайте бавно но стабилно. Съмнява ме, че тази жена ползва химия, избягвайте т.н. фат бърнъри защото ще си увредите бъбреците.
17
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Аз ,ако се храня като вас ,дори без тичане ще бъда скелет и ще припадам от глад..Всеки организъм е различен.Аз съм на 68 тежа 56 и съм висока 1,58.Храня се много добре,много плодове и зеленчуци плюс всичко друго.Имам си една камара болести.
16
3
 
1
 
! Отговори
Ян Козина преди 2 години
Нещо математиката не ми е ясна - на 27-годишна възраст, през август 2017 г., когато състоянието й е най-зле, решава да промени живота си. Как така тогава е била на 27 г., а сега през август 2021г. е на 32 г. Както и да е хаха. Иначе според мен е права, че само многото движение спомага за отслабването. Дори и да се яде от всичко по малко. Не е нужно човек да се ограничава в храната или да гладува, просто трябва да консумира умерено, но и да движи доста.
15
0
 
0
 
! Отговори
9 преди 2 години
Пицата откъде е?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 2, ти си истински гении. Ти знаеш ли колко хора имат проблем с килограмите, за стрес чувал ли си, има 3 деца, това видя ли го? А колко хора пишат , пият или имат други проблеми. Нека да се дават добри примери , че човек може да се справи с проблемите си. Ти сигурно си перфектен?
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз ако ям толкова колкото тази госпожица е описала сигуино ще съм 85 кг при височина 175 см стигал съм до 81 кг при такова ядене въпреки че бягам 5 км на ден промених яденето си и сега се радвам на 58 до 60 кг яденето е следното сутрин чаша кафе с много захар защото правя домашен фитнес и 5 км бягане на обяд наи много едно кафе със сметана и вечер зареждам батериите с голяма салата и две яйца или пържени с лук и чушки или варени за десерт плодове гаранция ви давам че до 2 месеца ще сте фиданка
12
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До българин...а,и не демонизирай месото!...
11
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До българин...добре,това с динята е добре,ама що ще чиним ний зимъска,кога нема дини?..-Да го ударим на праз и кисело зеле?..Иначе сериозно:..-Физическата кондиция на човека НЕ се определя само от начина му на хранене!...Тук играят и други,по-важни фактори,като наследственост,хормонален баланс и не на последно място-ПСИХИЧЕСКИЯ СТАТУС...
10
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Яжте си спокойно , само намалете до минимум месото ( не е нужно да станете чак вегани ) ! Един път хранене на ден , за предпочитане на обяд или най-късно в18ч.! Лесно се свиква и след това ще изпитвате неприязън от второ ядене ! Допълнително през деня малко солети , обикновени бисквити и много диня ! Това е !
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая диета никога няма да отслабнеш, особено със свърхтегло. Много преработени мазнини и захари..
8
1
 
1
 
! Отговори
Да се поучим от преди 2 години
братския китайски народ, при който проблема се решава с Трудови лагери!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това е вярно,но за съжаление организмът свиква с тормоза и въпреки всичко почва да прави каквото си иска.Работят нещата ,но за около 3-6 месеца и после се чудиш какво да правиш.
6
1
 
6
 
! Отговори
Бре преди 2 години
По-добре да спре да яде толкова пържено.
5
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Е,прости са били нашите деди!...Вместо с "инфлуерсащина",просто са поддържали стройни и красиви тела с...МОТИКАТА...
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам какво поглъща на ден е цяло чудо, че е отслабнала.
3
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Кой за какво става...
2
3
 
18
 
! Отговори
Свинята преди 2 години
аз отслабнах с 25 кила за 2 месеца, без диети, но всеки ден 2 часа ходене, дори повечето дни поради липса на време беше 1.5 часа, но ходене на максимално темпо, ако е правилно, ще имате ядска муслусна треска, дори на ръцете, от малкото им движението при ходене! сега ми стават панталони, от времето като бях тийнерджър, а вече гоня 50-така!! няма по-добро упражнение от ходенето...