IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

С какво да заместим яйцата в различните рецепти?

Храни, подходящи за растителни заместители на яйцата

Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка храна се явява съставка в определени ястия. Яйцата са един от най-широко използваните продукти в редица рецепти, особено за печива. Някои хора обаче не могат или не желаят да консумират яйца по някаква причина. Ето защо те се нуждаят от заместители на яйцата, за да изпълнят любимите си рецепти без да нарушат вида и консистенцията им. 

Ролята на яйцата е да бъдат слепващ агент в редица рецепти. Те добавят влага в печива, ястия, сосове. Правят ястията по-сочни. 
 
Вярно е, че нито една храна не може да замести напълно друга, но пък може максимално да се доближи до качествата ѝ, за да я замести адекватно. 
 
Съществуват някои алтернативи на яйцата, които могат да се използват успешно като техни заместители в редица рецепти. Те имат подобни слепващи свойства, които наподобяват тези на яйцата и могат да играят роля на свързващ агент.
 
С кои храни можете да заместите яйцата в приготвянето на различни ястия?

Вижте в галерията на Az-jenata.bg тук
 
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата