Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!

Генералът има славата на Дарт Вейдър, посочи бившият външен министър
8 яну 2020 13:07,
183
Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!
Снимка: БГНЕС

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви пред БНТ основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Още по темата

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия. "Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

"Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава", заяви Паси.

Той смята, че в Европа никой не съжалява за убития генерал.

"Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", посочи бившият външен министър.

Според Паси светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

"Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика", коментира Паси и днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул, на което премиерът Борисов също е поканен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво друго може да се очаква от eвpeин?
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сюлеймам (шломо) паси е от същото коляно като дивите магарета араби и перси, но се плюят един друг.Всички са един дол дренки, а чалъмите им еднакви.Господин келява козя брада да си ходи в държавата и там да решава. За Малта държава ще мислим ние, не той и такива като нето.
133
1
 
17
 
! Отговори
муспи преди 4 години
По данни на жълтия вестник Днес, Сулью е по *** и от баща си Исак, а това е рекорд не само в Дунайската Диаспора, но и световен! Вестникът предлага неговата простотия през призмата на - изгодно, неизгодно за изсраеля. Генералът бил устроил атентата в Бургас, войните в Йемен, Сирия, Либия, Газа - все еврейски гешефти, и в стил лъскан 5 хиляди години (колко още преди - засекретено?).
132
1
 
17
 
! Отговори
Darth Plague преди 4 години
Всички знаем, че *** винаги са били от тъмната страна на силата, така че ако генералът се е борил против тях явно е бил от светлата страна. Лъжлив и завоалиран е тъмният път, той изкарва черното бяло и бялото черно.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мони обяснява с филми .....
130
1
 
13
 
! Отговори
НЕАНОНИМЕН преди 4 години
Ако напиша какво мисля за Соломон Паси - няма да прочетете нищо
129
0
 
3
 
! Отговори
Emil преди 4 години
А Соломон паси е C-3PO :D
128
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Паси е от глупавата страна на силата.
127
0
 
12
 
! Отговори
А бе преди 4 години
Психодиспансера що не си контролира контингента?Ходят навсякъде,ръсят простотии,че и крадат бутикова козметика!
126
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А беквокала на Мони Паси - Ленчето с кремчето кога ще се включи ?
125
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мони качи се на Трабанта и стани такси !
124
1
 
22
 
! Отговори
САМО БОГ преди 4 години
определя кой от коя страна е! А Вие господин Паси , какъв точно се явявате, говорител на сатаната и рептилите ли???
123
0
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Паси е толкова изкуфял, че го канят само защото знаят, че ще се направи за посмешище, не че очакват да каже нещо смислено.
122
0
 
12
 
! Отговори
Бен Шалом Бернанке преди 4 години
Паси член ли е на Бнeй Брит или да!?
121
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЛОМОН ПАСИ Е РУСКИ АГЕНТ
120
0
 
37
 
! Отговори
edin преди 4 години
А точно Мони трябваше отдавна да е осъден като национален предател!
119
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го пита този полуевреин, та се обажда? "На всяка манджа - мерудия"!
118
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година."---Тоя де*ил ли е изръсил тази тъпня? И тоя е бил външен министър на България? И някои все още му се кефят??? Без Газа, останалите войни се водят от СА и САЩ! Воюващите, агресорите, са все сунити или, по-лошото, салафити, а Иран е шиитска държава! В Газа е друго - палестинците се борят за държавата си, точно както сега се кани да направи Ирак.
117
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ххехехе! А кои са от светлата, бе, Мони? Ти от коя страна си? Всички от тъмната, само твоите хора от светлата? Хахаха! Мушморок.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тоя!