Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване

От анализа на събраното ще зависи и посоката на търсене
Обновена: 14 май 2018 18:24 | 14 май 2018 17:48, Веселина Йорданова
177
Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване
Снимка: Facebook

Екипът от шерпи не е успял да намери алпиниста Боян Петров, но са открили важни доказателства, материали и оборудване, вероятно използвани от българина.

Още по темата

Това съобщиха на официалната страница на спасителния екип Dream Wanderlust.

Екипът се връща в базовия лагер днес следобед. Анализират се материалите, събрани при операцията.

През целия ден спасителите са се опитвали да излетят с хеликоптер от летището в Катманду, но не са успели заради лошото време. Те се надяват довечера или утре да стигнат до базовия лагер.

От докладите, предоставени от спасителния екип, ще зависи и посоката на търсене на алпиниста.

Спасителните операции по въздух и земя във връзка с издирването на Боян Петров вървят към своя край, съобщи Деян Петков от екипа на Боян Петров, цитиран от bTV.

Днес след като китайското правителство удължи с още един ден срока на хеликоптерите да летят над връх Шиша Пангма, времето отново беше решаващ фактор и въпреки, че хеликоптерите чакаха в готовност още от 6 ч. сутринта, подходящ прозорец за излитане така и не се отвори. На практика, това значи прекратяване на спасителната мисия по въздух.

Наземната спасителна мисия от непалски шерпи и китайски спасители също върви към своя завършек. Вчера китайските спасители тръгнаха от Лагер 3 към върха, но под върха бяха принудени от обилно натрупалия сняг и заледени участъци да преустановят и започнат изтегляне надолу. На връщане към базов лагер ще бъдат проверени наново всички възможни места и лагери и едва тогава ще бъде обявен край на спасителната мисия.

За съжаление, прогнозата за времето в следващите няколко дни е за сериозно влошаване и силни ветрове, което е основната пречка както пред спасителната акция по въздух, така и по земя, се казва в съобщението на неговия екип, откъдето припомнят, че днес е деветият ден от изчезването на Боян.

Вчера в района на Лагер 3 спасителите откриха инсулина на алпиниста.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички е зарязал
16
4
 
4
 
! Отговори
шест преди 6 години
До ПетА на спасителите ква ще им е работата ако никой не се губи?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... и да ги зарязва
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНедей да приказваш глупости, човекът се бори за живота.
13
16
 
15
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Кой е този Боян? Какво търси там? Майка си ли? Защо е сам? Какви са тези егоистични мераци на някой да се правят на мъжкари самотници?Преди време друг такъв беше изчезнал посред люта зима в Балкана та го търсиха стотици спасители!Каква е тази безотговорност към близки и спасители да бъдат тревожени и разигравани заради някакъв си егоистичен саможивлек с мераци за големеене!С природата шега не бива и тя наказва за грешките!
12
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той е с много големи физически данни.----------Големи...големи ...колко да са големи - с един тестис ... и той замръзнал
11
3
 
7
 
! Отговори
китаец преди 6 години
До Анонимен13Естествено, че е в Китай.Ти къде мислеше, че е?У ваше село ли?
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"даващ пример за това как не бива да се отказва човек,въпреки трудностите"Да преодоляваш трудности е безсмислено и малоумно ако това не дава продуктивни резултати. Не е като да се е борил срещу корупция или несправедливост. Отишъл е да дири илюзия за значимост и интересност.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В китайския рай - пльока белот с мандарините
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде има пещера на близо? Тунел?---------Има - спирка на китайското метро!
7
1
 
26
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Някои неща са неразбираеми. Хайде,сателитен телефон наистина е прекалено голям,но една УКВ-радиостанция /уоки-токи/ тежи 200 грама. Но може да ти спаси живота.
6
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По всичко изглежда,че грешките му се дължат поради бързината да хване експедицията на Еверест,която вероятно е започнала вече.Вероятно е подценил планината и резултата е на лице за съжаление.Документираните инциденти на тази планина са че 80% от тях са в следствие на лавина или пропадане.Мъчно ми е за Боян.Надявам да се намери българин,който ще успее да изкачи всичките 8 хилядници в негова чест!Голям човек даващ пример за това как не бива да се отказва човек,въпреки трудностите.Поклон!!!
5
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намериха палатката...после инсулина....после тениската....сега може и сутиена да са открили
4
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре де, телефоня си хвърлил, инсулина си хвърлил, защо изобщо се занимават да му търсят замръзналия труп...а да верно, за париаз лично бих взел със себе си елементарен радио предавател за 20 лева, издържа близо месец с едно зареждане и прави намирането елементарно... в случай че искам да бъда намерен в случай че се загубя детоя май е решил че не му се живее вече, по всичко изглежда така
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще го намерят, като вали сняг вече 10 дена ?? Може, края на август.
2
6
 
27
 
! Отговори
Бай Байчо преди 6 години
Лелееее....полудеха с тази история.каквато журналята такава и управата..
1
5
 
24
 
! Отговори
Хейтър преди 6 години
Ммммм, а какво търсят ????