Миряни на протест в Петрич в защита на отстранен свещеник

Обяснението на митрополията е напредналата възраст на отец Ангел
2 мар 2019 16:37,
7



В петък Петричката духовна околия се събуди с нов архиерейски наместник. Позицията на дългогодишния свещеник Ангел взима отец Павел.

Обяснението на митрополията е напредналата възраст на отец Ангел. Гражданското общество в южния град обаче реагира веднага, предава Bulgaria ON AIR.

В града се събират и подписи, в подкрепа на отец Ангел.

През 80-те години отец Ангел Кочев изгражда най-големия храм в Петрич, след като бил опожарен. Неведнъж свещеникът е помагал с изучаването на библейските текстове, разказват неговите защитници.

Утре в 8 часа е заявен протест пред храма, в който е служил отец Ангел. Там ще бъде и подписката, в негова подкрепа. Засега от Неврокопската митрополия нямат позиция по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Нора преди 5 години
Този свещеник на 75 години какво може да служи - той и думите на молитвите вероятно забравя.Да си гледа пенсията и старините. Защо да не го заменят с по-млад и учил свещеник.А после се чудим защо нямало кадърни свещеници - ами ето защо, не се дава път на младите.Ето защо трябва да се повишат заплатите на свещениците, та да могат достойно да посрещнат старините си и да издържат семействата си.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Независим наблюдателТакива са църковните канони,не могат да го сменят преди да умре,това не е обикновен поп ,а патриарх,разликата е голяма,приказвате без дори елементарни неща да знаете.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГунаНе може ли да не злобееш и да не оплюваш едно добро дело?Защо не го организира и построи ти,ако е толкова лесно?
3
4
 
3
 
! Отговори
Гуна преди 5 години
Сам изгражда. Да не би от джоба да си ги е дал парите. Обяснението сте го написали пък после пишете, че няма обяснение от митрополията. Следете си какво пишете. Има и документи, че отец Ангел е бил служител на Държавна сигурност. Четете вестник Струма коментарите там всичко пише.
2
4
 
5
 
! Отговори
Св. Гусий преди 5 години
Айдуци са конкретните лица, като във всяка друга митрополия. "Духовници" обвързани политически и с "бизнесмени". И се справят отлично и с бизнеса и с политиката. В тази връзка- днес запалихте ли свещ, че трябват парички за нови мерджани. Старите карат 3-та година и се излагаме така!
1
4
 
12
 
! Отговори
Независим наблюдател преди 5 години
А същата тая Митрополия не виждаше ли напредналата възраст на патриарх Максим - 98 години? Ама и той не искаше да си ходи въпреки че нищо не правеше докато началника му отгоре не го извика! Изпишете кои са конкретните лица от тази Митрополия!