Вълна от самоубийства прати мениджъри на съд

19 души са сложили край на живота си във френската компания "Оранж"
Обновена: 6 май 2019 16:10 | 6 май 2019 14:15, Нели Христова
42
Вълна от самоубийства прати мениджъри на съд
Снимка: Reuters

19 самоубийства и 12 опита за самоубийство са направили служителите на френския телекомуникационен гигант "Оранж" между 2007 и 2010 година. Компанията, както и седем нейни бивши и настоящи мениджъри са изправени пред съда по обвинения в морален тормоз, предаде Асошиейтед прес.

В този период от време компанията се казва "Франс телеком" и преминава през етап на съкращения на работни места и преструктуриране. 8 са случаите на тежка депресия сред служителите.

Процесът, който започна днес пред парижки съд, е най-голямото дело във Франция, при което обвинения в морален тормоз се отправят към цяла компания. Наказанието може да бъде затвор или глоба от 15 000 евро.

Бившият председател на управителния съвет Дидие Ломбар е сред подсъдимите. Той отхвърли обвиненията и твърди, че инцидентите не са свързани един с друг или със съкращенията на служители. Адвокатът му заяви, че Ломбар не би могъл да е запознат с проблемите в цялата обширна мрежа от служители на Франс телеком.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Шефе благодаря за съветите и пратен ден ,Европа работят и чорбаджиите и аз трябва да бачкам.
29
0
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Шефе ,през пробния срок всички са много работливи.След като получат безсрочния договор стават други.Има една немска поговорка ,новата метла чисти най добре
28
0
 
1
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Платих си и им написах Перфекто препоръки нека някой друг да ги търпи.
27
0
 
0
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Имам малка фирма,в чужбина през 2018,съкратих двама .Първия беше при нас от 7 г.докато напусне протака над 1год. и шест месеца спорузомяхме се за обезщетение 10,000 ? без съд.Скътавка ента степен .Втория след 6 месеца със съд 8000? при нас от 12 г.физически и психически проблеми след развод,въпреки настояването ми да се лекува той отказа.
26
1
 
3
 
! Отговори
до Чужденец преди 5 години
Пак не са причина!! Трябват доказателства! Всичко може да е изфабрикувано и изманипулирано защото шефа ти може да те мрази (примерно). За това в Европа работника има много повече права от шефа си, за това има и синдикати, които защитават работниците си. Щото ако няма работници, няма производство и могат да закрият много заводи и т.н. Без персонал нещата не стават - а както знаем, навсякъде има недостиг на персонал защото бежанците не искат да бачкат. И по-зле ще става...
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно във Франция пък да не можеш да си потърсиш правата и да съдиш работодател... това пък не го вярвам. Освен ако не са някакви емигранти, които грам френски не говорят! Във всяка бяла държава можеш да съсипеш работодателя от съдилища и искове, стига да си знаеш правата. Такива обезщетения можеш да вземеш, че до края на живота си да не работиш заради "нанесени психически щети". Ако си кон с капаци обаче, сам се поставяш в позиция да правят с теб каквото си поискат.
24
2
 
1
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Тео:Демокрацията не само обещава, а наистина дава свобода. Включително и на rлynцитe да развихрят rлynocттa си.Ако нямаш 700.000 за апартамент в Париж, значи не е лъжица за устата ти. Искахте демокрация, щото всеки се мисли за по-умен от другите, ама като се оказа че не е така и неудачниците писнахте срещу нея.
23
1
 
9
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Когато не можеш да дадеш импулс на средната класа, различен от тоягата те чака само едно - забвение. Примери много. Банки, кредити, непосилни цени на жилищата, в момента в който вземеш ипотечен кредит ставаш роб - много добре се замисляш, ако не си съгласен и решиш да си вдигнеш шапката! От една страна демокрацията ти обещава спокойствие, сигурност и светло бъдеще, а от друга ти нахлузва веригите! В Париж нормален апартамент под 700-800 хиляди евро няма, което е много дори и за техния стандарт!
22
7
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
гаджето ги оставило и те се гръмнали а сега на нас ни пробутват тази история
21
2
 
26
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Да съкратиш работник в Европа особено в Франция не е лесно,и ако нямаш основателна причина и с пръст не може да ги пипнеш или плащаш яко обезщетение и всички са доволни
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е истинския капитализъм, който се опитват да ни го пробутат като пазарна икономика.
19
5
 
19
 
! Отговори
Ха де......!!!! преди 5 години
При твоят любим соц. всичко вървеше по мед и масло, затова нямаше умирачка. Всички бяхме безсмъртни, строейки светлото бъдеще.
18
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соца убива по друг начин, за лагери не сте чували, а плюете капитализма от айфона сглобен от фабриките на фокскон в китай където хората също умират.
17
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализъм в действие...Да сте чували подобни истории при соца? Нито един. И само лентяи и крадливи умове,наследници на бивши чорбаджии плюят социализъм.
16
1
 
50
 
! Отговори
ЛуТ преди 5 години
Диващината е заложена в човешката природа. Ако намери почва може да стигне до най извратени висши форми на садизъм. Няма значение че става въпрос за европейски ценности.
15
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой ги натиска да работят там. искат парички, а като дойде време за работа изведнъж им идва много.
14
0
 
51
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Като си представя, че почти няма трайно установил се и работещ 17264човек без ипотечен кредит освен едни 10% късметлии, особено в Париж едно съкращение си е направо за самоубийство. Бях скоро там и в добрите квартали апартамент от 15 м2 струва 300х.Евра. Двустаен 70-90м2 не видях под 1,2 млн. Евра, като достигат до 2 млн. на пъпа на Париж. За затънтените райони не знам но едва ли са по-евтини от най-скъпите в София. Пълен ужас е за хората
13
1
 
56
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Работата в името на близките и обществото, както и личното благо е най-смисленото и ползотворно нещо за личността на човек, СЛУГУВАНЕТО за някой егоманяк който не може да изпитва емоции ако не са обвързани с придобивки и с доминиране на останалите, е ада на земята. Постоянния икономически прогрес поробва умовете и душите на хората и убива планетата и природата.
12
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да няма някаква грешка в написаното / затвор или 15 000 евро глоба , да не би да е 15 милиона евро , защотото ако е 15 хиляди собственика им със сигурност ги носи в джоба си и едва ли ще предпочете затвор
11
4
 
55
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Ами по тая логика дайте и ние да заведем дело срещу Франция Макрон за сатанинския Ньойски мирен договор! Последиците от него са били милиони пъти по-катастрофални, от тези във Франс Телеком, Ориндж и както и да се казва!