Наредиха Стоичков сред най-големите легенди на футбола

Международната федерация по футболна история обяви нови 48 имена
25 дек 2019 17:45, Красимир Ангелов
23

Поредно голямо признание получи най-успешният български футболист Христо Стоичков. Meждународната федерация по футболна история и статистика включи българският футболист в престижна класация за легендите в спорта.

След като през 2016 г. обяви първите 48 имена на спортисти от класацията, 3 години по-късно федерацията допълни списъка с още толкова, съобщава Bulgaria ON AIR.

Едно от правилата за участие в тази престижна листа е футболистите да са прекратили активната си състезателна кариера. Други от критериите са отличията, които играчите са печелили.

Избраните легенди са подредени по азбучен ред. В списъка с първите 96 имена на футболни легенди освен Стоичков попаднаха Зидан, Марадона, Платини, Тоти и много други легенди на футбола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
гербераст от ВМРО преди 4 години
Бойко Борисов е футбол-ист номер ЕДНО.Художник,шахматист.Нямам нищо против,дето Бойко Бибитко има нужда от преводач.Никой не го разбира.Не е лесно да си премиер и да ти превеждат какво мислиш...
18
5
 
6
 
! Отговори
Emi преди 4 години
В говната сме си.Вижте коментарите.Вечно се делим и мразим.Това сме ние бълхари.Аиде.
17
11
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Единственото, което със сигурност е вярно за него е, че е легндарен простаk.
16
9
 
6
 
! Отговори
малко мяра преди 4 години
Срещу колко го наредиха?
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14 Навсякъде ли могат да се снимат, бе? Значи аз влизам в обществена тоалетна и ти можеш да ме снимаш щото е обществена? Палячооо, скрий се бе!Именно за такива индивиди Ганьовски като теб говори Стоичков, че нямат най- малкото усет за тактичност- отива и го снима и му навира микрофона пред устата. Не бой, ами кютеци трябва да хвърчат!
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14 Публичната личност Дионтей Уайлдър беше забил един юмрук на един журналист, докато го снимаше пак в ресторант. Това в Ню Йорк!
13
10
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Има една въшебна дума " може ли" да ви снимаме."Публичните личности могат да се снимат навсякъде! А дори и да не могат един културен човек (какъвто Стоичков не е!) никога под никакъв претекст няма да удари журналист!
12
4
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Благодаря и да ви *** п**к*та м**на!
11
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоичков при Карбовски преди години..в къщата на Стоичков..интервю:Карбовски:- Защо удари репортера в ресторанта?- Как защо, без да ме е питал идва на моята маса и започва да ме снима. Мартине, ти знаеш ли че за целият ми период в Барселона не дойде нито един репортер и екипа му да ме снима по ресторанти без да е искал позволение? Има една въшебна дума " може ли" да ви снимаме. Само че нашите репортерчета това не го знаят, защото никога не са знаели как да подходят"Нека да е проост Бай Ицо!
10
6
 
4
 
! Отговори
ФК,, Лафчис-Цола,, преди 4 години
А Гон Зо???
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скрий се бе левскар .
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ицо беше добър! Ама ме е яд за Трифон Иванов.. И не познавам някой, който да каже лошо нещо за него. Туню им чупеше краката на терена и се пазеха като от дявол от него. Иначе пробвах да гледам български отбори преди няколко седмици. Ами те са за някаква лига за инвалиди. То го мързи да гледа. Иначе татуировки навсякъде. Ама работата ти е да тичаш и да вкараш някаква елементарна мисъл в играта, а не да се шариш. Не си модел на татуси - футболист си. Няма нищо лошо в това да се нашариш, ама тичай!
7
14
 
21
 
! Отговори
Левскар преди 4 години
Ей, мишкиии....аз съм със синя кръв, но Стоичков си остава футболиста на България за всички времена! Няма Гунди, няма Сираков, няма никой.Вие мишкии левскарски- срам ме е от вас , че не помните кариерата на Стоичков в Барселона щото сте били много малки, а може би и неродени 91-ва година. А тия които помнят американското лято и крещяха след всеки гол на Стоичков от радост сега да го плюят е най- отвратителното!
6
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7 Персона нон грата ли? Че той когато и да отиде в Барселона още от летището каталунските фенове го посрещат с възгласи....В Мадрид много ясно че е недолюбван- толкова много ги е разплаквал.
5
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали това казвам бе мишок .Визитка ни е този негодник .И в Испания той е персона нон грата вече ,защото се направи на по голям отколкото е каза куп глупости срещу кралството .
4
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 5 Срам и позор е за теб, мишкооо... цял свят го знае, а особено в Испания го боготворят!И България я знаят къде е на картата на света не заради друго, а заради Христо Стоичков!
3
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам и позор за цялата ни нация е че този човек ни представлява в света.Един завършен *** е нашата визитка .
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има класация за *** *** та, *** *** та ще е на първо място.
1
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял Кюрдистан е горд с това постежиение!