Демократите внесоха текст на обвинение към Тръмп

Това е първа стъпка към втора процедура за импийчмънт
Обновена: 11 яну 2021 19:35 | 11 яну 2021 19:34, Веселина Йорданова
82
Демократите внесоха текст на обвинение към Тръмп
Снимка: БГНЕС

Демократите в Камарата на представителите на САЩ внесоха текст на обвинение към президента Доналд Тръмп, което е първа стъпка към втора процедура за импийчмънт на президента. Този път обвинението е в "подстрекаване към насилие" след щурма на Капитолия на 6 януари, предадоха световните агенции.

Авторите на текста заявяват, че с поведението си на 6 януари Тръмп "е показал, че ще остане заплаха за националната сигурност, демокрацията и конституцията, ако му се позволи да остане на поста си".

В резолюцията се отбелязва, че малко преди щурма Тръмп е говорил на митинг на свои привърженици и че с някои свои изказвания той е насърчил и предизвикал незаконните действия в Капитолия.

В същото време демократите, които имат мнозинство в долната камара на Конгреса, внесоха друга резолюция, с която се иска от вицепрезидента Майк Пенс да отстрани от длъжност Доналд Тръмп чрез позоваване на 25-ата поправка на конституцията.

Тя постановява, че която когато президентът не е в състояние да изпълнява задълженията си, постът му се поема от вицепрезидента. Един републиканец обаче се противопостави на приемането на този текст с единодушие и резолюцията ще бъде гласувана в пленарна зала утре. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
9
 
! Отговори
Първият пРезидент преди 3 години
който ще бъде импийчван два пъти, опитващ се да разедини нацията, лъжец, некомпетентен с неуспешен пуч и опит да фалшифицира легитимни избори.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде хаирлия да е!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 Да, няколко пъти в историята се е случвало кандидат да спечели по-малко гласове като общ брой , ама накрая да стане президент на САЩ . Избирателната система - какво да ги правиш . На практика на изборите се гласува за електори (избирателна колегия), които са 538 на брой . Впоследствие те избират президента .
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ханонимен44 Га се хванеш за палците !
43
0
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
прав си - целта е да не му дадът право да се кандидатира 2024. Което само показва колко ги е страх от него!Не съм специалист но слушах големи авторитети които казаха че нямалко как да мине.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 26 ГЛУПОСТИ !НЕ ЛЪЖИ КАТО ДЕМОКРАТ ! НИТО ЕДНО СЪДЕБНО ДЕЛО НЕ Е ЗАВЕДЕНО . СЪДИИТЕ ОТКАЗВАТ ДА ЗАПОЧНАТ ДЕЛА ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАЛО НЯКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТТВА ЗА ФАЛШИФИКАЦИИ ,НО ТЕЗИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НЯМАЛО ДА ПОВЛИЯЯТ НА РЕЗУЛТАТИТЕ НА ИЗБОРИТЕ .
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на 19 век робите в САЩ бяха заменени от машините, както конете бяха заменени от автомобилите.Парната машина освободи робите. Те станаха прекалено скъпи за изхранване и отглеждане.
40
5
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Заставам твьрдо зад истинските демократи - лукашенко и баиден
39
5
 
3
 
! Отговори
До Къде ви намират преди 3 години
Ми я кажи какво лошо е направил - за Народа си или за Света?Не говоря за Големите Корпорации и Бюрократите - и в САЩ и в Света?
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До минувач 26 Срещнах някъде / ама не помня къде /, че ако задействат импийчмънта на Тръмп , няма да има право да се кандидатира повече за президент . А той вече заяви ,че ще иска да участва на изборите 2024 Явно това им е целта . Имаше и други неща , че ще остане без държавна охрана същоА друг момент е ,че процедурата може да продължи и след 20ти януари .
37
3
 
10
 
! Отговори
Къде ви намират преди 3 години
Може да е 'перко' - ама въпреки това бе един от най разумните........от Шипка 6?
36
6
 
14
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Може да е 'перко' - ама въпреки това бе един от най разумните Президенти. И първия след Кенеди които се опита да се бърка в така наречената "Дълбока Държава" (Deep State).Какво се случи на Кенеди знаем, какво ще му се случи на Тръмп - гледаме на живо по телевизията...
35
6
 
8
 
! Отговори
РушкияТроянскиКатър преди 3 години
беше битИебан на изборите.....а в Джорджия два пъти.
34
3
 
7
 
! Отговори
Нормален ли си преди 3 години
Държавата е робовладелска и олигархична.....Крепостните са робите и олигарсите са робовладелците, но в РушкитеБлата каскет смачкан.
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бяха изборите преди 4 години.. се оказа, че Хилари е спечелила някъде към 5-600 000 гласа повече от Тръмп. Но поради някаквоа точка в избирателния им закон дадоха президентския стол на Тръмп. Мисля, че в случая става дума за брой щати, а не за брой гласове, но не съм сигурен.Тогава Хилари Клинтън нищо не каза. Подчини се на закона.Просто постъпи достойно.След 1-2 години написа книга за това, за да представи своята гледна точка.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреййй...., шубето било голям страх!Останаха има-няма 9 дена до инагурацията на Бидона, а тези сън не ги хваща - импийчмънт, та импийчмънт!Дори вицето на Тромпета, Пенс, го предаде.....ПС-------Понякога си мисля, дали пък Вируса не се появи година преди изборите, за да срине икономическите постижения на Тромпета... просто хипотеза.
31
6
 
5
 
! Отговори
Виждали ли сте преди 3 години
щатска бюлетина за гласуване? На нея освен за президент се гласува и за сенатори, съдии и тн. Какви фалшификации.....само за президент......Много от щатите гласуваха за републиканските кандидати, но показват среден за тръмп. Така че, или цялата бюлетина е фалшива и републиканските кандидати са аут, или без доказателства /каквито не бяха представени/ клоуна да напуска и да заминава заРушия.
30
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
До 29 "В щата Джорджия дори се регласува" ???Имал си предвид " прегласува " ????Кога се е прегласувало нещо , то въобще няма такава възможност Да не си се объркал с втория тур на изборите за Сенат ?Ама да се проведе втори тур не е нещо извънредно , така си е по Конституция . Като никой не е събрал над 50 % на първи тур и се ходи на балотаж
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилата и законите в САЩ са писани от робовладелци от края на 18 век.Държавата е робовладелска и олигархична. Хубавите думи в конституцията са празни приказки за наивници.
28
6
 
5
 
! Отговори
До до 26 преди 3 години
Ще ти цитирам нещо от там - "Тези които 4 години повтаряха че изборите са фалшифицирани (от Тръмп) - сега ни обясняват че избори не можело да се фалшифицират!"