Русия гони украинския консул, който беше задържан

Дипломатът трябва да напусне до 22 април
Обновена: 17 апр 2021 16:45 | 17 апр 2021 16:45, Веселина Йорданова
83
Русия гони украинския консул, който беше задържан
Снимка: БГНЕС

Украинският шарже дафер в Москва Васил Покотило беше извикан днес в министерството на външните работи на Русия "във връзка с противоправната дейност" на украинския консул в Санкт Петербург, задържан за получаване на секретна информация, и беше уведомен за решението на руската страна да експулсира Олександър Сосонюк.

Още по темата
Дипломатът трябва да напусне Русия до 22 април, предаде ТАСС.

Според съобщението на министерството руската страна е посочила "недопустимостта на подобен род дейност, несъвместима със статута на консулски сътрудник и причиняваща вреда на интересите на сигурността на Руската федерация", обявило е присъствието на дипломата на територията на Русия за нежелателно и е препоръчало той да напусне пределите й в срок от 72 часа, започвайки от 19 април.

На 16 април Федералната служба за сигурност задържа консула в Санкт Петербург за получаване на поверителна информация от базата данни на правоохранвителните органи и ФСБ, припомня ТАСС./МИГ/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: консулРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
"Русия гони украински дипломат на база данни на ФСБ "Нещо като снимки, кадри,записи?Щото тук едни наши "убавци" документирано ги хванаха да шпионират в полза роду России..
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ви е мъчно за Украинският дипломат, да вземем да го приберем България. То и без това тук се напълни с клошари.Абе някой знае ли къдееХеро Мусака. Да се изреже по въпроса.
60
6
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 години
Министерството на външните работи на Украйна обяви, че високопоставен дипломат на руското посолство в Киев трябва да напусне страната в рамките на 72 часа, считано от 19 април, като тези мерки са в отговор на изгонването на украинския консул в Санкт Петербург
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калеко Алеко, предложи някаква новина.примерно:"Днес кучетата на Джо Бай Дън не са увапали ниной"
58
11
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Че това новина ли е ? - в цял свят гонят руски дипломати а товарищ путин им отвръща реципрочно ... и рассия се окопава все по силно зад чугунената завеса на путинизма си ... !!!
57
2
 
7
 
! Отговори
Джеймс Бондарчук 07 преди 3 години
По принцип ВСИЧКИ дипломати са си шпиони. Те за това са там . За това имат дипломатически имунитет. За да си врът носа където не им е работа . Да правят връзка с местните доносници . Да прекарват със дипломатическата поща крадените документи.Всяка държава е наясно , ама си трае щото и тя има същите шпиони в другите държави.И само когато посланика- шпионин се издъни лошо или е тотално некадърен го гонят и на негово място идва друг ...... шпионин.
56
2
 
7
 
! Отговори
NB преди 3 години
Македонец и украинец.................такова животно НЕМА.............както казва един мой приятел-шоп...............прав е човека.............все едно шопите да не са българи, ами шопи!!И да се юрнат да си правят анклав , да стават отделна държава от България!!Украинците............същата работа.................или са руснаци, или са поляци...........или са неопределени загубеняци!!!Даже го римувах..........само колко съм умен, нали???!!!
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от целите на световния елит и на новия световен ред е да се заличат нациите и хората да забравят произхода и историята си.................така хората стават като пластелин, лесни за манипулация!!!
54
3
 
5
 
! Отговори
NB преди 3 години
Разбрахте ли сега каква е разликата между държава и нация???Има държави Македония и Украйна, но няма такива нации!!!!
53
2
 
4
 
! Отговори
NB преди 3 години
Така е с измислените държави............Македония и Украйна...............първата "нация" беше измислена от Г. Димитров и Тито...............втората ..........от един изкукал съветски президент!!Нямат минало, няма да имат и бъдеще................това е ясно!!!
52
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 3 години
40 милиона...............от тях 10 милиона полски католици, 10 милиона руснаци............останалите 20 милиона се мислят за украинци(и те не знаят какво значи това)..............ама то такава нация НЕМА.......................както НЕМА нация македонец!!!
51
2
 
2
 
! Отговори
Туба преди 3 години
До 49Еми човек, то ти тази омраза я насърчаваш...после викаш че не виждаш какво хубаво ще донесе омразата. Еми досени обич тогава а не ми разказвай кои трябва да е сринат и кой не.
50
1
 
1
 
! Отговори
До Туба преди 3 години
Да ти кажа...............ти също не пращиш от акъл......................не си от най-умните, да знаеш!!!
49
2
 
2
 
! Отговори
До Туба преди 3 години
Да ти кажа...............ти също не пращиш от акъл......................не си от най-умните, да знаеш!!!
48
2
 
1
 
! Отговори
До Туба преди 3 години
Ами който и ***, и аз, и ти...............светът ще си продължи............няма спор.............но не виждам какво хубаво може да донесе толкова омраза между хората!!!
47
4
 
2
 
! Отговори
Туба преди 3 години
До До ТубаЗа да имаш убеждения, ти трябва интелект. При тебе интелект не се забелязва. Само злоба, огорчение и ненавист към всички, които са дръзнали да излезнат от *** наречена съветска носталгия.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4040млн.украинци не съществували,а втората по-големина държава в Европа дори и да била срината не било голяма загуба!Типично за ръждясали комунистически глави!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да задържат и посланика на САЩ )
44
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 3 години
Украйна била независима държава от 30 години.....................хаха...............тя България е държава с 13 века история и пак не е застрахована да изчезне от картата на света...........та Украйна с тая "хилядолетна история"!!!
43
2
 
2
 
! Отговори
Туба преди 3 години
До България над всичкоАбе да ти кажа чесно то и ти да бъдеш сринат няма да е голяма загуба, даже напротив, съседите могат да си въздъхнат от облекчение...ех тия пролетни обострения, лошо влияят.