Цената на природния газ в Европа стигна нов рекорд

Милер очаква цените на синьото гориво да нараснат още
70
Цената на природния газ в Европа стигна нов рекорд
Снимка: БГНЕС

Цените на фючърсите на газа в Европа достигнаха нов исторически пик, надминавайки за първи път 1200 долара за хиляда кубически метра, според данни на ICE Futures.

Цената на ноемврийските фючърси по холандския индекс TTF, най-ликвидният европейски хъб, само няколко минути след отварянето на днешната борса, надхвърли рекордните 1200 долара за хиляда кубически метра, предаде БГНЕС. Максимумът в началото на деня беше $1228,8 или 102,45 евро за MWh (въз основа на текущия курс EUR/USD).

Миналата седмица цената на газа в Европа за първи път в историята надхвърли 1 000 долара за 1000 кубически метра, а след това и 1 100 долара.

Председателят на борда на "Газпром" Алексей Милер заяви по-рано, че силното изоставане в изпомпването на газ в съоръжения в Европа и нарастващото търсене доведоха до рекордно повишаване на цените на този вид гориво в Европа, като се очаква в близко бъдеще да нараснат още.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: природен газГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Честито! Но ещ не вечер....Зима впереди.....
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топли поздрави от Путин!!!Изумените еколози са съсздали корупционна схема с която налагат еко безумиата с електрически коли,вятърна и слънчева енергия(в Тексас тази зима слънчевта енергия е била внушителният 1%).Та група тарикати са намерелиначин(с корупция) да живеят на гърба на мнозинството с ЕКО ректа си.
59
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И пак чакаме Русия да оправи положението.Путин отново се доказа като голям играч.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ви Зелена сделка! Затова да почваме да горим *** като братовчедите.
57
0
 
8
 
! Отговори
Айде кво толкова... преди 2 години
Щом купуваме газ от ТУРЦИЯ що да не купуваме и ток...БРАТ ЕРДОГАН , НЕМА ДА НИ ОСТАВИ...ХАХАХАА
56
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ЕРДО ПАК ШЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА НАС!САМО "ТОПЛОФИКАЦИЯ"ШЕ ИЗПУШИ....ХАХАХА.....И КОМУНИСТИТЕ ШЕ ГЛЪТНАТ ВОДА......
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трайчо мекереето или онези мазните седесари от ДБ сега да отговарят за демагогиите си по отношение на ядрените мощности. И онази Мис Йес Куневица убиеца на ядрени централи.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може ли да сравниш сериозно енергийно съоръжение АЕЦ с поне 50 годишен жизнен цикъл, с разни вентилатори и солари. Винету що не ни обясни с онези лаишките доводи от префи години когато спря Белене.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа се постави сама в жалкото положение, на пълна енергийна зависимост от Русия и вместо да се търси изход, ние все повече затъваме. Тази поредна енергийна криза в Европа е само началото, с тези смешни фотоволтаици и перки, скоро ни чака тежка катастрофа.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някои казваха защо ни е Белене, защо ни е Южен поток?Мисля,че сега всеки любител -геополитик може да сметне при новите цени на тока и газта за колко год. щяха да се изплатят?
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бидона е комунист, така казваха в УСА
50
10
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Комрад Байдън нахрани Русия с разрешението на Северен Поток 2 и направи Европа тотално зависима енергийно от Путин!
49
1
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
а къдя е ефтината приятелска американска газ дето ни я обещаха при ефките ли???????
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не може да бъде!Точно така, нека да развиват зелени енергоизточници , но не може да се разчита само на тях, сега хората в Аляска навярно са на газ , ток или си секат дърва, за да оцелеят, няма как само със соларни панели да се стоплят, отоплението изисква голямо количество енергия! Дори водата е по-сигурен източник от соларите, но и тя като замръзне, как ще се топлят?
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това вреди и на ЕС и на България и на самите щати, те също купуват руски газ и го препродават, продават си и стоките в Русия, защото руснаците не произвеждат почти нищо, той и самия руски поток е на левите и евреите, предоговорете цените или поискайте нов газ на по-ниски цени
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато политика е пред бизнеса, ще имате проблеми, оставете хората да си търгуват с когото искат по света и сами да си оправят държавите, нали и те трябва да ядат хляб, че и да плащат и трябва да изкарат отнякъде тези пари! Ако искаш да вземеш ,трябва и да дадеш,подкрепете малките и средни фирми, те са гръбнака на всяко общество и плащачите, не пропилявайте средствата за мнимо стопанство,а създавайте реално, щатите и Русия също трябва да се разберат, не одобрявам да се маскарят, това вреди и на
45
0
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Предполагам,че тези всоки цени се дължат най-вече на глобалното затопляне!?Или може би на привържениците на теорията за глобалното затопляне!?Ето напр.в Антаркида в момента температурата е минус 67 градуса,а преди две седмици е измерен исторически рекорд -минус 73 градуса.При такава температура напр.самолетите не могат да летят.хидравликата замръзва,а горивото става на желе!?Доколкото е известно специалистите сега си блъскат главите да разберат какво става!?
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС сами се застреляха в крака. Но няма страшно, ЕЦБ има още доста евра в компютрите.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, нали спасихме климата, та китайците, индийците и .... да могат да горят квото намерят.
42
1
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЕДИН ДЕН ХОРАТА ЩЕ ПРОУМЕЯТ И ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ИЗЛЕЗЛИ ТОЕСТ ПЕЩЕРИТЕ