Китайският Boeing паднал с хиляди метри само за три минути

Най-вероятно причината за катастрофата е повреден двигател
21 мар 2022 15:43, Нели Христова
36
Китайският Boeing паднал с хиляди метри само за три минути
Снимка: БГНЕС

Възможна повреда в двигателя е евентуалната причина за катастрофата на пътническия самолет на China Eastern Airlines. Това съобщи китайският вестник "Huanqiu Shibao".

Още по темата
Експертът по авиация и главен редактор на изданието "Aerospace Knowledge" Ван Янан заяви, че сега е твърде рано да се правят окончателни заключения, тъй като трябва да се разчетат показанията на черната кутия.

"Съдейки по информацията за самолета, нямаме данни за разговорите на пилотите с диспечерите. С голяма вероятност може да се каже, че самолетът е получил повреда в двигателя на крейсерска височина, в резултат на което пилотите са загубили контрол над самолета", каза той. "След това самолетът е започнал бързо да губи височина, което е довело до катастрофата. Това е много сериозна техническа повреда", добави експертът. "За да се говори за конкретни причини, трябва да се проучат данните от черните кутии", добави Ван Янан.

Междувременно се появиха подробности относно катастрофата. Самолетът падна на хиляди метри за три минути, показват данните от тракера.

Според данни на FlightRadar24, самолетът е пътувал на 8870 метра, но две минути и 15 секунди по-късно е регистриран на височина от 2766 метра. Последната получена информация за полета е от 14:22 местно време, когато той е на височина от 982 метра.

Самолетът Boeing 737-800 е бил на седем години, според уебсайтовете за проследяване. Това е моделът предшественик на линията Boeing 737 Max - самолетите, участвали в смъртоносни катастрофи в Индонезия през 2018 г. и Етиопия през 2019 г.

Китай забрани този модел след тези катастрофи.

Boeing публикува изявление за катастрофата на MU5735, в което се казва: "Ние сме запознати с първоначалните медийни съобщения и работим за събиране на повече информация".

Инцидентът е най-голямата самолетна катастрофа в Китай от 12 години насам. През 2010 г. пътническият самолет Embraer-190, изпълняващ полет VD8387 от Харбин до Ичун, прескача пистата в условията на мъгла и се разбива на земята, след което корпусът му се разделя на две части и се запалва.

В самолета са пътували общо 96 души, от които 44 са загинали, а 52 са били ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
3
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Да питат Владо Пyтлеpа той знае...
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се разпадне най-вероятно е поразен от ракета. *** да ди признава. Някой *** руснак е натисна копчето.
26
1
 
16
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Жалко за хората! А тоя не знам какъв експерт е при положение, че всяко хлапе знае, че при отказ на всички двигатели един самолет от крейсерска височина, може да планира едно 100-150км без проблем. Друга е причината: самоубийство на пилота, ударна декомпресия, взрив на борда?!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Христова,ти *** ли си или се правиш на ***?
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Книжал. Путин отмъщава, че Китай не изпрати обещаното оръжие и боеприпаси.
23
1
 
10
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Заглавие от четири думи с три грешки. Самолета е американски а авиокомпанията е китайска. И не е паднал С хиляди метри ами ОТ хиляди метри. И какво общо има предпоследното изречение със статията ?! Забрави да уточниш че Бойнг е американска компания.
22
6
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
А на бас, че последните звуци от записа са гърлени звуци и нечленоразделен реч
21
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайци има много, за един самолет ли ще го правим на въпрос?
20
12
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Путин го е свалил. На въжетоо.
19
4
 
8
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ако се включи ревърса на единия двигател точно така ще падне. Да не говоря, че има случаи, където двигателя разцепва елероните. Така че и 10 двигателя да има не е гаранция.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Avast 18 Да, твърде странно е, че катастрофата се случва ден след като Си отговори на призива на Байдън да не помага на Русия с думите "Който е закачил хлопатар на тигъра, сам да си го маха".
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости са това. Самолетите на първо място летят. Т.е. дори с повреден двигател, 1-2, всички, пак няма да падне като тухла. И ще има някаква надежда да се приземи, макар и трудно. За да падне като тухла, трябва да има сериозна структурна повреда или повреда в управлението. Или външна намеса.
16
7
 
10
 
! Отговори
Avast преди 2 години
Това е тайният код на боинг/америка. Който е с руснаците и не е с нас, започва да му страда софтуера на самолетите. Много хора сега четат това и им се струва супер смешно ама то и ко8ида го има в емнайсет филма и пак беше "смешно". Абе чиста конспирация, видиш ли???
15
5
 
21
 
! Отговори
mm преди 2 години
Тия от Боинг сътриха повече хора от жертвите на една война
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този самолет е с два двигателя като може да лети и само с един. За да падне като круша причината не е в двигател.
13
2
 
16
 
! Отговори
Толуп преди 2 години
Пада като камък - вертикално и право надолу. Изглежда като пилотът да е откачил и умишлено да го е засилил така.
12
1
 
33
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Глупости на търкалета.С един повреден двигател може да си довърши полета и да си кацне безопасно. Дори с два повредени двигателя, на височината на която е бил - пак може да кацне, ако има писта достатъчно близо (макар че има само един опит). За да падне по този начин значи ИЛИ управлението е било извън контрол ИЛИ масивна структурна повреда или и двете.
11
9
 
34
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Откак в борда на директорите на Боинг се намърдаха некадърници евреи, на заплати от по 200К месечно, самолетите им взеха да падат като презрели круши...
10
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
вирусът се завърна в китаи вчера двама са починали сега пада самолет многосъвпадения за кратко време
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С повреден двигател самолетът няма да се забие с носа на долу! С един двигател той може да продължи полета. Явно е имало съвкупност от неизправности, което показва ниско качество или слабост в конструкцията му.