Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море

Това е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск
24 мар 2022 12:13, Елка Василева
90
Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море
Кадър: YouTube

Украинските военноморски сили заявиха днес, че са унищожили руски десантен кораб, закотвен в пристанище Бердянск край Мариупол на Азовско море, предаде Франс прес.

"Десантният кораб "Орск" бе унищожен в окупираното пристанище Бердянск. Слава на Украйна!", написа флотът във Фейсбук. Към текста има три снимки: първо корабът невредим в едър план и след това два фотоса, показващи отдалеч стълб от дим в пристанището и горящ плавателен съд, който не се вижда ясно.

Според ТАСС, която се позовава на телевизия "Звезда" на министерството на отбраната на Русия, този десантен кораб на Черноморския флот е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск - на 21 март.

Пристигането на този голям десантен кораб в пристанище Бердянск е важно събитие, което отваря логистични възможности, свързани с Черно море, като се използва изцяло инфраструктурата в Бердянск, заяви по-рано офицер от руския флот, цитиран от "Звезда".

В момента корабът, който може да превозва до 1500 тона товар, разтоварва пред очите ни бронирани коли, които ще подсилят нашите развърнати войски, добави той.

Украинските твърдения засега не може да бъдат проверени. Руската армия много рядко информира за своите загуби, посочва АФП.

Бердянск се намира на 80 километра западно от стратегическото пристанище Мариупол, което руснаците се опитват да превземат още от началото на своята инвазия на 24 февруари. От края на февруари градът е под обсада и непрекъснато е обстрелван с тежки оръжия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Миналата седмица хиляди коли на граждански лица успяха да напуснат Мариупол, но близо 100 000 души все още са блокирани там, лишени от всичко необходимо според Киев, а над 2500 други вече са загинали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
Анти-орк преди 2 години
Украинците работят по осъществяването на мечтата на Бойко Борисов в Черно море да има само платноходки и яхти. :-D
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всъшност на кадрите от De Re Militari гори десантния кораб Саратов, на който не му се знаят годините, останалите два са оцелели
62
2
 
7
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Те вече са съобщили за този фейк 8 пъти.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
De Re Militari показва видео на което с виждат два такива кораба, на единия има пожар на палубата, но и двата са в двежение, та не изглежда някой да е унишожен, по скоро единия е претърпял някакви щети, но явно не фатални
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укропските военноморски сили заявили днес, че са унищожили руски десантен кораб, закотвен в пристанище Бердянск, а авторите на видеото коментират, че е ударена пристанищната нефто-база, където укропите са потулили склад за боеприпаси, които се взривяват във видеото. Къде е БДК "Орск"?
59
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В триъгълника Буча- Ипрени- Гостомел руските части са в котел, напълно обкръжени са от ВСУ вчера, но бг/ru " медиите" си трайкат и мишкуват.. Ами нека, това е нормално за губернията, но в котела руснаците ги готвят на гулаш!
58
7
 
8
 
! Отговори
Руски педераст преди 2 години
До до дето само пипа - "Пустите ибр ици - станали московци! А русофили - долни **** растиииии! " . За няколко скапани копейки д.*** да ва - на минутата. И сви рките са му безплатни.
57
17
 
21
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
Три руски кораба са ударени, десантният Орск е потънал в пристанището, други два горят! Украинската атака е била с балистични ракети украинско производство- Точка М! СЛАВА на Героите! Москва е заровила главата си в пясъка а ВСУ ги бъхти като пробит брашнен чувал!
56
9
 
9
 
! Отговори
western supremacy преди 2 години
Със западни технологии да унищожиш руска техника е лесно. Имат късмет украинците че запада е с тях.
55
10
 
12
 
! Отговори
Ще се окаже, че преди 2 години
Не е десантен, а рибарска гемия. И не руска, а турска. И се е нахакала на украинска мина от съветско време. На входа на Босфора.
54
11
 
10
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Пълнят ти душата, докато русNAZZIте пълнят гащите по всички фронтове. Специалната военна операция, блицкригът на лилипутин се превръща в околна война. Връщат се преди сто години по време на Първата Световна. Но има време. Ще се върнат и в Средновековието. Ким Трети ще се смее на малкия диктатор. А китайците вече им подготвят вазелина.
53
14
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Искам да ви накарам всички вие, които пишете хвалебствени оди за товарищ Xyтин, да се замислите след като Русия загуби войната (а това е 100% сигурно че ще я загуби, той вече я губи), с каква съвест ще спите? Когато кремълският фюрер бъде съден в Хага (ако не е мъртъв дотогава), вие как ще живеете с този факт?Знам, че повечето които пишете това сте от руското посолство, но има и много заблудени овци от населението с българско гражданство...Замислете се!
52
9
 
12
 
! Отговори
Абсолютно същото преди 2 години
Като бомбардировката на Павиж! :):) - Урките са победители, но за тяхно съжаление, само във измисленото пространство.
51
11
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тия дето продължавате да пишете пacквили за Украйна - украинският и руският народ са братя и сестри в буквалния смисъл на думата!И буквално това е една братоубийствена война!Ние българите сме южни славяни и ако говорим за раса и ген сме много по-различни и от руснаците и от украинците. Все едно е ние сега да нападнем Македония само защото смятаме, че са част от България и нямат право на независимост!А защо турският султан Ердоган не ни нападне и превземе Кърджали, защото там живеят турци?
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е кораб . Много ми пълнят душата фейк клиповете .
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно RT отново може да се гледа онлайн директно от сайта им. Европейците я бяха спряли поне 15-20 не се отваряше. Явно плащането на газа в рубли си казва думата, или пък им писна и на тях, обаче Европа си наби як автогол с тея имигранти, вече сигурно съжаляват, че скочиха като ужилени срещу Русия, чакам много скоро и другите санкции да вдигнат лека полека. Те всъщност и англичаните нали уж спряха доставките на руски газ ама от края на годината хахахха
48
15
 
10
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
"Руснаците рядко съобщават за своите загуби" Те вече и не знаят какви са загубите им. Пълен крах на комуникациите им. Африканско племе да бяха пуснали, щеше да е по-организирано. В тубата има 10часов!!! клип с пленени мальчики. Отчаяни и изпаднали.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те урките на книга що нещо унищожиха мани бегай,бегай мани....ама требва най-накрая да спрат с този плейстейшън щото ще им отиде държавицата...
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да е вярно, ефекта на това ще е, че утре русия ще им изсипе много повече бомби на главите. Страната на "правдата" в тоя конфликт не прави нищо друго освен да натиска за максимален брой жертви и разрушение.
45
5
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Значи... чета, че спорите кой патриот и кой не. Ще ви каже едно Бай Дрън. Най големите продажници са русофобите. Дали русофила е патриот или не... някой да е видял русофил да бяга от България? Тук всеки русофоб на драго сърце плюe България и при първа възможност почва да мие чинии някъде на Запад.