Джордж Форман: Две жени ме обвиняват, че съм ги изнасилил преди 45 години

Боксовата легенда коментира обвиненията
14 юли 2022 14:33, Красимир Ангелов
22
Джордж Форман: Две жени ме обвиняват, че съм ги изнасилил преди 45 години
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион и легенда в бокса в тежка категория Джорд Форман заяви, че две жени са повдигнали обвинение в сексуално насилие срещу него за случаи от 70-те години, които 73-годишният в момента боксьор отрича.

Той добави, че въпросните две жени са се опитали да получат всяка по отделно милиони долари от него и от семейството му.

"Те лъжливо твърдят, че съм ги малтретирал сексуално преди повече от 45 години – през 70-те", заяви Форман в специално изявление. Ясно и категорично отхвърлям подобни обвинения, добави той.

Също така боксовата легенда добави, че ще работи активно с адвокатите по този случай, наричайки тези твърдения "схема на обвинителите".

"Гордея се с репутацията си. И чистотата на името ми означава за мене толкова много, колкото моите спортни постижения и няма да бъда уплашен от неоснователни заплахи и лъжи. Никога не съм търсил подобни сблъсъци, но няма да бягам от тях".

Форман, който стана олимпийски шампион за аматьори през 1968-а година в Мексико, мина след това в професионалния ринг и там има 76 победи, 68 от които с нокаут, и 5 поражения.

Известен като един от боксьорите с най-тежък удар, той губи световната титла през 1974-а година от Мохамед Али. Легендарният сблъсък в Киншаса (Заир, сега ДР Конго) е известен и до днес като "Грохот в джунглата".

Двадесет години по-късно 45-годишният тогава Форман победи Майкъл Мурър, за да си върне шампионата в тежка категория и стана най-възрастният боксьор, печелил пояса.

Форман беше приет в Международната боксова Зала на славата през 2003-а година.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: боксДжорд Форман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Логично преди 1 година
Всички дащни някога моми на стари години се сещат, че са давали почти безплатно/ за джойнт или питие/. Като остареят бедни и почват да си "спомнят"...
15
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ми то Майк Тайсън преди години изгоря по тази схема. Богат човек, спортист. Със сигурност може да има почти всяко жена за която се сети. Ама на! Меркантилноста сред нежния пол е често срещана. И как ще го обвинят? Като Моника Люински дето си пазила роклята със спермата на Бил Клинтън незнам си колко години? Всъщнос той трябва да ги съди за клевета. Давидим как могат да докажат изнасилване преди 45 години.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не вземе Кабаева да съди Путин след време, че тогава ще я втасаме.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То добре че не са повдигнали обвинения към баща му от техни родители преди повече от 100 години.
12
0
 
2
 
! Отговори
Ченге и Гето преди 1 година
ЛИЛЯНА Панделиева орташката на Кошлуков ги разправяше Тея дето чернокож я преследвал по петите докато била в САЩ и БЯЛОТО САЩ ченге го забелязало,гепнало и бой,бой,бой.............а щом е пребит от бяло САЩ ченге черното може и наш Пулев да е бил
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова българите, които живеят на запад да си правят редовно записи по време на секс като често задават въпроса "Искаш ли да направя това или онова...". Да слагат тези записи в специални флашки в сейфове и да ги пазят до края на живота си.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еми ти си май престъпник... не е ли вярно??
9
0
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 1 година
да, всичко това е вярно и доказано. Едната жена сега е на 42 години и от 20 години е в лудницата,. Другата е малолетна и затова и се крие самоличността, защото родителите и са небинарни и репутацията им ще се накърни.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега рекорда за най-отдавна "изнасилена" се държи от някаква , която успя да осъди от Бил Козби за нещо подобно от преди 47 години ! Да видим докъде ще стигне американското падение. Който пръв прескочи 100-те години, може да получи бонус
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как по дяволите след 45 години решаваш, че някой те е изнасилил и повдигаш обвинение. Това е абсолютно недоказуемо, освен ако няма свидетели, които да те подкрепят. Това си изглежда много скалъпено. Защо не са подали сигнал тогава за изнасилване. Или по онея стандарти си е било свалка, ама по днешни минава за изнасилване.
6
16
 
2
 
! Отговори
Жоро Шопа с кръста преди 1 година
Той де ще ги помни преди 45 години измежду десетки хиляди на които е посегнал! Да не ги помни всички!
5
5
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Ами Америка е първоизточникът на закони като ,,Истанбулската конвенция", в която е премахната давността.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За давност не са ли чували в тези развити демократични страни
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пари хората правят какво ли не.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мен миналата година на гтп ми казаха че са ми високи емисиите, ама след като ми лепнаха еко 1. в него сервиз ходя 10 г и не съм имал проблем досега. момчето беше ново и сигурно решило да се пробва дали ще му мине номера
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките, добре, че са още живи, та жените да потърсят справедливост. Иначе децата им и внуците им щяха да съдят, децата на Форман.