Турция отказва да приеме съболезнованията на САЩ за атентата

Терористката е щяла да бъде убита, ако не е била заловена
Обновена: 14 ное 2022 13:23 | 14 ное 2022 13:23, Елка Василева
58
Турция отказва да приеме съболезнованията на САЩ за атентата
Снимка: БГНЕС

Турция отказа да приеме съболезнованията, изразени от Съединените щати по повод на вчерашния атентат в Истанбул, при който загинаха шестима души, а над 80 бяха ранени, предаде турската частна телевизия НТВ.

Още по темата
"Не приемаме, отхвърляме изказаните съболезнования от американското посолство", заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

В обвинения към САЩ, разпространени от други турски медии, министърът оприличи съболезнователното послание на действията на "убиец, който пръв отива на местопрестъплението".

Турция обвинява САЩ за подкрепата им за Силите за защита на народа (СЗН), кюрдска милиция в Сирия, която според Анкара е сирийското разклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

"Дипломатическата мисия на САЩ в Турция е дълбоко натъжена от експлозията в Истанбул този следобед. Изказваме искрените си съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените", се посочва в съболезнователното послание на посолството на САЩ в Анкара, оповестено вчера и цитирано от телевизия Халк.

Mинистър Сойлу, който сподели с обществеността най-новите сведения във връзка с атентата, каза още, че извършителката е щяла да бъде отведена в Гърция, ако не е била заловена от турските власти.

Операциите (по случая) продължават, добави Сойлу.

Министърът посочи, че при техническото подслушване след нападението терористичната организация е издала инструкции терористката да бъде убита.

"Те имаха план да убият терористката и да ни попречат да разкрием цялата мрежа. Но нашите сили за сигурност не позволиха въпросът да бъде прикрит", каза той, добавяйки, че е задържано и лицето, натоварено със задачата да я ликвидира.  
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
0
 
! Отговори
Каунь преди 1 година
Свобода за Кюрдестан!
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не приемаме, отхвърляме изказаните съболезнования от американското посолство", заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу" МНОГО ПРАВИЛНО. Някой да им каже истината в очите (освен Путин, Орбан и Вучич) За нашите няма надежда, те не смеят да се обадят. Също както и нашите журналистчета не смеят да пуснат друго освен краварска пропаганда. Жалка работа сме...
45
0
 
5
 
! Отговори
Анадолу Манаф преди 1 година
Кой каза че иска разширяване на НАТО? Разширявам кръгове всякакви!
44
0
 
7
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Секиш за ФАЩ!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и ?
42
2
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
За САЩ в Близкият Изток кюрдите са това, което за Балканите са албанците. Искат чрез тях да притиснат Ердоган за да им играе по свирката. На Ердоган тази игра му е ясна, въпросът е доколко може да им се опре.
41
3
 
7
 
! Отговори
До33..U.S blue Angel преди 1 година
Вие сте един от тези същества спромит мозък,кой е написал: цитирам.Защо Турция е спирала да бъдат приети Финландия и Швеци в ЕС.Защото *** такъв,ако погледнеш нещата малко по глобално това означава трета световна война , защото САЩ имат план за Русия и те го знаят и не случайно,каза Путин,че ако не се спрат с плана си да унищожат Русия от тази война никой няма да печели.мисли малко ,но мисленето не е за всеки
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция отказва..и правилно тамняма като нашите предатели,който отиват до ФАЩ да се снимат с американския преЦидент,и бързо бързо да качат кадрото у фейсу !!!!
39
16
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
си организира преврат преди няколко години за да узорпира власта в Турция. Тогава искаше от САЩ да му екстрадират някакъв свещеник, който уж организирал преврата, а всъщност е политически противник на Ердоган. Сега пак идват избори и хоп - атентат, хем геноцида срещу , кюрдите върви, хем диктата на Ердоган има оправдание, хем се прай на ощипана мома пред цивилизована Европа и Америка. Тва е положението с фесовете
38
4
 
4
 
! Отговори
с.т. преди 1 година
Като отказват, отказват. Какво толкова?!
37
7
 
19
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НАИ-ВЕЛИКИТЕ И УМНИ СЪВРЕМЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ДЪРЖАВИ СА ПУТИН,ЕРДОГАН ,ОРБАН,КИМ И КИТАИСКИЯТ.
36
8
 
3
 
! Отговори
наште червеноъзи преди 1 година
макаци, и на турците се подлагат с изсути шорти, само да са срещу цивилизования свят. То за турците и в Батак са биле терористи и в Перущица са терористи и за наще русофили е така
35
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още има мъже в турция, които казват това, което е без да мълчат на големия "брат". С талива "приятели" от САЩ врагове не ти трябват
34
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ама приемат Ф-35 от САЩ..хахаха.....Айде вътрешни тарикатлъци и гяволии..." - Платили са си, пиемат.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До U.S Blue Angels - Не искаш Турция, която не е в НАТО, повярвай ми!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До U.S Blue Balls - Ами виж селски - те имат някакво събощение, кеото за тях е доказателство. Освен това, каквопо-хубаво за чуждите сили, Турция, която се тресе от гражданска война, сообено днес, когато флиртува яко с БРИКС!
31
6
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Поредната инсценировка .След нея поредната "хуманитарна " интервенция в Сирия и Ирак .А защо не и нова обсада на Виена !
30
6
 
29
 
! Отговори
ФАЩ са номер едно преди 1 година
по тероризъм в света. Това и малките деца го знаят. Те създадоха Алкайда за да се бият със СССР с терористични практики. После създадоха спонсорираха и обучиха ИСИС за да свалят Асад. Азов и другите неонацистки терористични групировки в Украйна също получават пари и подкрепа от тях. Да не говорим за Организацията за освобождение на Източен Тюркестан които правят золуми в Синсзян Китай. Въобще листът със спонсорираните от САЩ главорези е дълъг. Разделяй и ВЛАДЕЙ!
29
2
 
25
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
НАТО приема нови членове само ако това увеличава общата сигурност. Как това че Финландия или Швеция са в НАТО би улеличило сигурността на Турция не е много ясно. А за Украйна пък съвсем не е ясно. От друга страна Финландия и Швеция са привли доста бежанци от Кюрдски произход и не желаят да ги екстрадират към Турция. Така че Турция си е в правото си в случая, още повече че има право на вето. Друг е въпросът че в случая това съвпада и с Руския интерес.
28
1
 
20
 
! Отговори
До35 преди 1 година
Ами защото същите тия които правят золуми из Турция са подкрепени от въпросните страни и намират убежище там!