Зеленски няма да приеме войната да стане замразен конфликт

Той би отхвърлил всякакъв мирен план, водещ до това
28 юни 2023 16:22, Елка Василева
64
Зеленски няма да приеме войната да стане замразен конфликт
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че няма да приеме каквото и да е предложение за мирен план, който би превърнал руската война в неговата страна в замразен конфликт, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това стана ясно от акцентите на Зеленски в речта му пред Върховната Рада - украинския парламент -  по повод Деня на украинската конституция.

Украинският президент даде знак, че остава против всеки мирен план, който би замразил териториите, завзети от Русия от нахлуването през февруари миналата година насам, отбелязва Ройтерс.

"Украйна  няма да се съгласи на нито един от вариантите за замразен конфликт", каза той.

Зеленски изготви план за мир от 10 точки, който включва възстановяването на териториалната цялост на Украйна, изтеглянето на руските въоръжени сили и връщането на украинските държавни граници.

Киев започна контраофанзива, с която се опитва да си възвърне окупираните територии, но руската армия все още държи райони в Източна и Южна Украйна, напомня Ройтерс.

Междувременно Укринформ посочи, че речта на президента Зеленски е била разпространена в Ютуб от парламентарния телевизионен канал "Рада". Агенцията уточнява, че държавният глава е говорил повече от час.

Укринформ допълва, че на речта на Володимир Зеленски във Върховната Рада са присъствали командващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят на страната Денис Шмихал и министърът на отбраната Олексий Резников. (БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
13
 
! Отговори
истина преди 10 месеца
Всеки ден в който тази война продължава загиват украински войници на фронта - до тук около 350 000 бр. Даже и след поредната всеобща мобилизация която обяви Зеленски се съмнявам, че ще бъдат попълнени адекватно загубите на жива сила и техника, едва ли тези хора които ги арестуват по улиците на Украйна и ги пращат на фронта ще са мотивирани да се бият. И за децата вече е ясно, че Украйна не разполага с необходимите ресурс за мащабно контра настъпление за да изтласка руснаците.
33
18
 
3
 
! Отговори
... преди 10 месеца
браво на Зеленски! защитава родината си! От един доказъл се окупатор и терорист! Просто е рашистан заграби Чечня, Грузия, Молдова, Беларус, Украйна и други територии от съседни него държави и сега Зеленски им показа комбинация от 3 пръста с преоладаващ среден! И виде се ги *** на фронта! и е ясно, че рашистан губи! даже и на продажната путинофилия тука е ясно! затва и ревът по форуми и други! по заповед на господарите си от кремъл!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Споко Зелен! Путин ви взема Одеса и ви прави анклав без море. Степите са ваши.Ще имате място където да пасете зелена трева, гадни укри. Путин е великодушен и няма да ви прави Гладомори.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Стоев.. Да : Всяка жаба да си знае гьола , ама И мястото в гьола . !
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами той наркозависимост не е курдисан във власта за да приема мирни планове,неговата задача е да се бъхти до последният жив украинец а пък Украйна и народът и,кучета ги яли!
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде сте бре , атлантичета , слушайте го тоя , какви ги плещи , ама БАШ като баце !
28
2
 
18
 
! Отговори
Стоев преди 10 месеца
Абе ей нещастен гном.Бяхте една корумпирана д-ва и ако двуличниците от Запад не наливаха милиони отдавна да си свършил.Не харесвам Путин и войната но ми писна от тоя петел на бунище.Все едно нашата скапана д-ва да се дърли примерно с Турция.Всяка жаба трябва да си знае гьола.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до MNENIE: Не може да има замразяване на конфликта, защото Русия не би го позволила. Видя се, че опитът за замразяването на конфликта в Украйна в периода 2014-2022 беше използван само за да бъде въоръжавана последната. При това и Меркел, и Оланд, и Порошенко признаха, че никога не са имали намерение да спазват Минските съглашения. Така че войната ще се води до победа - или на Запада, или на Русия.
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Велик е- Какво защитава, нищо, само се инати, ама знае що го прави. Избиха му народа, разбягаха се украинците, градове, инфраструктура разрушени. Че и се репчи на всичкото отгоре, вместо да иска мирни преговори.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Зеленски каквото му кажат от Вашингтон това прави и му се налага да изразява волята на САЩ уж от свое име.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бе все едно слушаш македонец
23
1
 
14
 
! Отговори
Странно преди 10 месеца
Залужни там, пък Буданов липсва..Сигурно поддържането на две холограми едновременно е невъзможно..
22
3
 
18
 
! Отговори
ZZ top преди 10 месеца
Този клоун има още по малко от месец да покаже на своите господари, че може да направи нещо с контраофанзивата. Срещата на върха на НАТО във Вилнюс е на 11-12 юли което ще рече няма време. От друга страна срещата на БРИКС в Кейптаун е в края на август. И така аз смятам, че в началото на август Руските сили ще преминат в настъпление има предпоставки за всичко това. И смятам, че ще се атакува Харков има дори създадена групировка от 164К добре оборудвана и подготвена. Ще поживеем ще видим.
21
1
 
17
 
! Отговори
А снимки има ли? преди 10 месеца
Укринформ допълва, че на речта на Володимир Зеленски във Върховната Рада са присъствали командващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят на страната Денис Шмихал и министърът на отбраната Олексий Резников..А снимки
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя , Бате , и да си го обичал , вече ти става отвратителен , то бива бива , ама 24 часа НОН-СТОП , дайте , дайте . Е даваме , ама защо ПРОДАВАТЕ ТОВА КОЕТО ДАВАМЕ ?
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наркоманчето пак е предозирало. От него така или иначе нищо не зависи, зависи от САЩ и РФ. Иначе е вярно, че замразяване на конфликта не може да има, защото няма вариант, който да удовлеторява и американците, и руснаците. Общо-взето вървим към световна война. Най-големият шанс да бъде предотвратена е ако някоя от големите страни в Европа (т.е. Германия или Франция) намери сили да каже "не" на господарите си. Важно е какво ще стане на 11-12 юли във Вилнюс, тогава ще се реши.
18
1
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Че Путин като управлява 20 години лошо ли е?
17
6
 
2
 
! Отговори
MNENIE преди 10 месеца
Тази идея , за замразен конфликт се прокрадва от САЩ . Идеята е добра - както в Северна и Южна Корея , Израел и Арабите и т.н . Такъв замразен конфликт е била и Германия - ГФР и ГДР . Замразения конфликт спира убийствата и развива Регионите . Историята показва че всичко се постига по-мирен начин и време - пример е СМР - Българска Територия заграбена от Сърбия като Русия Крим .
16
22
 
3
 
! Отговори
Велик е преди 10 месеца
Изправи се срещу бивша империя и показа,че е по патриот от редица други.Защитава си държавата и нейната територия.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още малко и СССР ще възкръсне и тогава ще победим Запада и капитализма а рублата ще е най силната валута на света. Съвсем скоро