Русия нанесла удари по пет населени места в Сумска област

Селищата са обстрелвани с артилерия, минохвъргачки и гранатомети
2 авг 2023 13:12, Елка Василева
67
Русия нанесла удари по пет населени места в Сумска област
Снимка: архив, БГНЕС

През изминалата нощ и тази сутрин руските войски са подложили на обстрел пет населени места в Сумска област, предаде украинската агенция Укринформ. Нанесени са седем удара, в резултат на които са отекнали 49 експлозии.

"Баха нанесени удари по пет населени места в четири общини: Билополе, Миколаевка, Середина-Буда, Велика Писаревка", съобщи пресслужбата на Сумската областна военна администрация в "Телеграм". Отбелязва се, че врагът е обстрелвал селищата с артилерия, минохвъргачки и гранатомети.

Още по темата
По данни на областната администрация няма жертви сред цивилните, както и разрушения в невоенната инфраструктура след вражеския обстрел. Укринформ припомня, че на 1 август са били чути 21 експлозии в три общини в Сумска област, която граничи с Русия.

Междувременно в селище в Киевска област е избухнал пожар в частен дом в резултат на нощна руска атака с дрон, а в друго покрив на магазин е увреден от отломки след удар с шрапнел, предаде още Укринформ, като цитира съобщение в "Телеграм" на началника на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

"Руският враг извърши атака за пореден път. През изминалата нощ въздушният обстрел продължи над три часа. Окупаторите атакуваха региона ни с дронове "Шахед", отбеляза Кравченко.

Не са засечени поразени цели, няма и информация за жертви.

"Все пак, от падналите отломки се е подпалил частен дом в едно от селищата в областта, като са пострадали гаражът, прилежащата площ и автомобил. Пожарът е бил потушен бързо. В друго селище отломки са увредили покрива на магазин", уточнява губернаторът на Киевска област.

Укринформ добавя, че местните власти са се справили с последиците от разрушенията, а на пострадалите собственици ще бъде оказана помощ. Оперативните екипи продължават да неутрализират щетите от обстрела.

Агенцията припомня, че през изминалата нощ ята от вражески дронове едновременно са се насочили към Киев от няколко посоки, но украинската противовъздушна отбрана ги е прехванала и е унищожила всички въздушни цели – над 10 дрона.  
(БТА, Иво Тасев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И в Сумска област и в Черниговска област и в Киев, но нищо не може да се сравни с ударите в Южна Украйна. В едно от малкото сравнително оцелели пристанища в делтата на Дунав мощно гори хранилището за нефт и нефтопродукти. Чак от Румъния се наблюдава.
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1994г украйна притежаваше 1900 ядрени бойни глави по настояване на Русия тия ракети бяха унищожени- братя а? Раша се оказаха жестоки убийци!
39
0
 
18
 
! Отговори
да МАЛОУМНИКА преди 9 месеца
АнонимеН.......Знам, че четеш Укрозомбираната сводка ама ако имаш малко мозък ще схв анеш, че всичко им е завишено. АнонимеН, Русия влезе със 155К в Украйна направи само една мобилизация от 300К от които около 170К са обучени и са влезли като попълнение. Ако Русия има 250К тогава с кого воюват Укронацистете бе амебо? Според техните сводки за унищожени танкове и самолети то се оказва, че Руснаците са останали и без такива ама си ги имат и то в изобилие. От къде ви намират толкова големи .ъпаци ?
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Анонимен 39 Е как хем "не знаеш", хем си правиш заключения? Пак да питам, колко западни танка "разгромихте" и колко са доставени на Украйна? Дай някакви цифри. Нали "гледаш".
37
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 месеца
Не знам, колега. Аз гледам само клипчета и снимки с горящи Леопарди и Брадлита и правя заключения.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Таварищ "разгромяват танковите колони със немска и американска техника" Другаре, вие вече толкова мого пъти "разгромихте" западната техника, че "разгроменото" е 20 пъти повече от доставеното. Явно и вие не си вярвате, но се налага ..... мдааа
35
0
 
5
 
! Отговори
До Таварищ преди 9 месеца
Ами уж почват настъпление, разгромяват танковите колони със немска и американска техника, украинците викат, че било само разузнавателен бой "probing attack" и нямало още настъпление. И така 3-4 път вече
34
11
 
2
 
! Отговори
ВСУ преди 9 месеца
Бахмут е в огнево обкръжение.
33
2
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
Русия води преговори с Аржентина за военносътрудничество. Рф ще обучава и снабдява Аржентина в сверата на въоръжението. И -иии Британия ще бъде въвлечена в нова Фолклендска война! След като бъдат разпалени отделни регионални конфликти с интензивен характер и посредством тях се разкъса силата на "колективният Запад" последният пирон в ковчега на западният глобопроект ще нанесе Китай с онфанзива в Тайван !
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ плати ли репарации на Ирак, Ливан, Сирия, Афганистан ?
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Да Алтернативата е да се продаде изцяло на Китай срещу "безгранична подкрепа", което всъщност ще значи Китай де факто просто да заграби всичко до Урал срещу дипломатическо безразличие. Даже може да позволят на рузкис да имат знамена на административните сгради. Просто Кси ще казва кой какво ще прави вътре. Както казвах, това напълно устройва Запада, защото рузия без ресурсите си ( в китайски ръце) е един к ф.
30
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
РФ ще плаща репарации. Толкова, колкото върнаха на Япония Курилите! В джендърските сънища.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За мен е важна позицията на нашия президент - твърдо с Русия !
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонимеН 23 Значи според теб излиза, че от началото на войната на месец загиват по 15000 руски войници!? Тц, тц, тц. Бе аз знам, че малкото укрофили сте с ментални увреждания, но твоето е прекалено. Потърси медицинско мнение!
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 28 По-скоро планетата ще бъде разделена на две части за следващите 300 години, отколкото разия да "пабеди" в този конфликт. Следователно, или ще плащат яко репарации, или ще живеят в зомби свят под китайския ботуш. Запада го устройва което и да е от двете.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен"Хубаво е да се напомня от време на време колко гигантски ще са репарациите, които рузия ще трябва да плаща. 400 години ли казваш?" ----- победителите не само, че никой не ги съди, но и репарации не плащат!
25
10
 
4
 
! Отговори
ВСУ преди 9 месеца
Бахмут е в огнево обкръжение.
24
1
 
12
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
До АнонименУкрайна приключи още когато Кравчук, Кучма, Юшченко, Порошенко я пропиха в делириум. Зеленски също е в постоянен делириум, но при него може и да не е изцяло алкохолен.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да предложим убежище на г-н Зеленски....все пак ...нали сме съюзници
22
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
АБЕ ПУТИНИЦУ ПРОКЛЕТА И ДА ТРИЕШ ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ! 250 000 УБИТИ ПУТИНИСТА ЕВАЛАААААААААААААА!