Бербатов атакува Михайлов за расизъм, черно тото и пиянство

Опозиционерът обвинява ФИФА и УЕФА в двоен аршин при наказанията
12 сеп 2023 14:25, Петър Бойчев
26
Бербатов атакува Михайлов за расизъм, черно тото и пиянство
СНИМКА БГНЕС

Димитър Бербатов предприе нова мощна атака срещу Българския футболен съюз и неговия президент Борислав Михайлов. В обвиненията му този път имаше директни препратки за пиянство, черно тото и расизъм.  
Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" бе кандидат за президент на БФС на последния Конгрес на централата, но загуби след ловки юридически процедури.

Този път голмайстор №1 на националния отбор използва платформата на кандидатурата си - страницата "Р-Еволюцията е тук" в социалните мрежи, за да зададе сериозни въпроси към ръководството на БФС, както и към международните футболни власти и по-конкретно ФИФА и УЕФА.

Бербатов използва за повод скандала с шефа на испанския футбол Луис Рубиалес, който подаде оставката си след целувка по устата с футболистка, пише dir.bg.

"Защо си затваря очите ФИФА за изцепките на президента на БФС? В колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция от ФИФА? Един президент на футболна федерация може да получи забрана от ФИФА следващите 15 години да се занимава с футбол на национално и международно ниво, а името на друг вече 18 години продължава да бъде забърквано в скандали, без да му бъде потърсена отговорност от международна футболна институция", пита Бербатов.

По смисъла на правилата на ФИФА, обвинението в сексуално посегателство е еднакво по тежест провинение с това в расизъм, черно тото и корупция. А това са част от обвиненията, които не просто "висят на врата" на Борислав Михайлов, но категорично уронват оскъдните остатъци от престижа на българския футбол, припомня нападателят.

Ето пълният текст с обвиненията:

Подозренията за участие в схеми с уредени мачове и близостта на Михайлов с боса на черното тото Дан Тан датират още от 2010 г., когато двамата бяха заснети да празнуват Нова година в Сингапур в компанията на друг заподозрян за черно тото българин - Костадин Хаджииванов. В последствие дясната ръка на Дан Тан - Радж Перумал, написа в книгата си, че това били "българските партньори" на Дан Тан. Скандалът за черно тото гръмна по време на приятелския двубой Естония-България през февруари 2011 г., договорът за който е бил сключен само два дни след новогодишното празненство. И въпреки че българските власти тогава не провериха случая, ФИФА разследва и анулира резултата от мача, а главният съдия беше арестуван в Унгария.
И това беше само стартът на поредицата тежки спортни и публични скандали, които бележат голяма част от управлението на Борислав Михайлов на БФС. В следващите няколко години станахме свидетели на расизъм по време на два двубоя България-Англия, отекнали в целия свят, данни за икономически престъпления и неправомерно изразходване на държавни средства от страна на БФС, разследване за корупция във футболното ни съдийство и множество пиянски и дискриминативни прояви на Михайлов в телевизионен ефир.

Михайлов бе принуден да подаде оставка, която странно защо не бе приета от Изпълнителния комитет на БФС веднага, но след повече от година, когато Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС, Михайлов внезапно оттегли оставката си на следващия ден и се завърна като спасител на българския футбол. След връщането му във футболната ни централа, президентът на БФС е обвиняван, че е съсредоточил усилия в отстраняване на повече от 130 клубове-членове на БФС, които желаят промяна в управата на федерацията, и че умишлено отмени в последния момент Конгреса на БФС, насрочен за 18 март 2022 г., от страх да не загуби от Димитър Бербатов, който се ползва с широка обществена подкрепа.

И следват въпросите, които отправя Бербатнов към ФИФА и УЕФА:

В колко голям скандал трябва да се забърка президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция от страна на ФИФА? Интересува ли се ФИФА от управлението на източноевропейските футболни федерации?

Защо ФИФА не показва същата твърдост и отношение към провиненията на Борислав Михайлов, който многократно е уронвал престижа на българския и световния футбол, както световната федерация направи с президента на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес?
Ненамесата на ФИФА в случая "Михайлов" подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там.

Тъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Предател на националния отбор не може да е шеф на БФС.Боби може да е всякакъв,но никога не отказал да играе за отбора.
22
0
 
3
 
! Отговори
За Пенев преди 7 месеца
До АнонименЛюбо Пенев е лош вариант - като президент на БФС може само да натрупа дългове и да се наложи държавният бюджет да ги плаща, не е способен на друга промяна. Затънал в дългове президент с няколко висящи изпълнителни дела няма как да се бори с корупцията.
21
2
 
3
 
! Отговори
Браво Бербо! преди 7 месеца
Има нужда от свежа кръв в управлението на българския футбол, а Бербатов милее за спорта, не е само въпрост на власт и пари смятам. Никога не сме били толкова зле по футбол, като упадъка последните петилетки е очеваден. Боби Михайлов трябва да се пенсионира, колкото и удобен да е за черното тото. За всички е ясно това вече.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига бе Бербо, остави Боби Битовия на мира, не виждаш ли, че точно си нареди нещата перфектно. Назначи си Гонзьо да грачи по медиите, вместо да се появява той или неговите колеги след поредните резили. Човека си кърка айляк, никой не го занимава, никой не му търси сметка за нищо и така, продължаваме напред, всичко е 6.
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бербатов ще промени ли следният *** факт:играяш ако се казваш да речем Груев, Илиев и тн.Нищо няма да промени човек сам казал, че е мафиот.Разпада тръгна от техното поколение след евро 2004.Техният резил докара на власт и 4 те в света като махнаха Батков.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спорта започва от училищата. Навремето в България имаше спорт защото в училищата се извършваше селекцията. Сега вече като няма спорт в училищата какво търсите? Не футбол, то никакъв спорт няма вече. И няма и да има! Те 95% от сегашните деца не могат да покрият нормативите от социализма за базовата физическа подготовка. Да не говорим за нещо по сериозно и на по високо ниво.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 16 Не сравняваха Бербатов със Стоичков , а Гунди със Стоичков, но маааалоумниците избраха Гунди в крайна сметка. Аз съм левскар, но Гунди пред Стоичков е като Гонзо пред Меси.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
абдалите си мислят, че бебо ще промени нещо... Толкоз им акъла... Факторите са президентите, господа! Те държат картите! Гела, Микрянския ибай Стефчо и другите! Перуката детски школи не прави! Клубовете ги произвеждат!
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изчезни ве, мишкарррр дървен. Само като се сетя че го сравняваха тоя некадърник със Стоичков като футболни качества и все още ме напушва на смях
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ли тоя мишок.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенев е най подходящия за шеф на БФС. В него няма сложни схеми за присъединяване на парични средства.
12
20
 
6
 
! Отговори
Не мога да разбера преди 7 месеца
Как Бербо който на времето напусна нац. отбор, реши "оправя" българския футбол? Боби 'перукера" и Бербо "тупето" са едно и също! Трябва човек като батето Славков,
11
5
 
25
 
! Отговори
Една българка преди 7 месеца
Пълна подкрепа за Бербатов. Давайте шанс на младите - старите ги видяхме колко могат.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Барбарон - само дето Барбо има пари и няма чак такъв стимул да краде, за разлика от Боби Винарката, който изпи де що изкара, не че изкара много де...
9
2
 
14
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 7 месеца
Барбароне ами нека пробва Бербатов. От Боби едва ли има по-зле. Ако ще да е някой който за първи път вижда футбол по-добре ще се оправи. На Сираков да му таковам 40 годишното приятелство. Сега вече можеше да са направени първите стъпки в положителна насока, а не Боби и компания да реализират зле приписаното от листа на Бербатов. Ама Боби се върна на пожар, че щеше да изкочат кражби за по 5-10 години затвор на тая гнида Боби и сина му сводник
8
19
 
7
 
! Отговори
Барбарон преди 7 месеца
Барби ще е същата стока , като Михайлов . НИЩО няма да се промени. След 10-12г. следващия ще обвинява Барбо във СЪЩИТЕ грехове в които днес Барби обвинява Михайлов... както и Перукан преди години ОБВИНЯВАШЕ СЛАВКОВ ЗА ДА МУ СЕДНЕ НА СТОЛЧЕТО. Цялата работа е Барбо да получава голяма заплата, редовно без да прави някакви усилия. Щото то паричките от ритането са на привършване , а разходите за модни дрешки и разкрасителни процедури на нашето Барби са огромни. Как иначе ще се поддържа красив/о ?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кажете какви са заплатите на вашите некадърни футболисти? Всичките карат супер луксозни возила, а не заработват и копейка.
6
17
 
5
 
! Отговори
Ти си пък голям спец преди 7 месеца
Боби е пияница и последна грижа му е футбола. Но Бербо също не става за нищо. Има се за някаква върховна инстанция. Разбира от всичко - през политика, възпитание на деца до футбол и управлението му. Да хване Пирин, да ги направи нещо, да се докаже и тогава да се захваща с БФС. Сега ще му оплюете, но ще видите, че като дойде, няма да стане по-добре. Напротив.
5
3
 
3
 
! Отговори
УмноКрасив ЖълтоПаве преди 7 месеца
на Българският Футбол - нещо като Кики във Фулбола - Наш Бербо!
4
3
 
10
 
! Отговори
VladTepes преди 7 месеца
Надали Бербатов ще е по-лош президент от Перуката. Доскоро имаше само две още по-лоши кандидатури - Дражев и Чичовото, които са способни единствено да натрупат дългове и после държавният бюджет да ги плаща.