Петимата българи, обвинени в шпионаж, остават в затвора

Насрочено е ново дело за 13 октомври в Централния криминален съд
26 сеп 2023 13:53, Елка Василева
56
Петимата българи, обвинени в шпионаж, остават в затвора
Кадър: bTV

Петимата българи, обвинени в шпионаж в полза на Русия, остават в затвора. Това реши Уестминстърския магистратски съд.

Още по темата
Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са обвинени в заговор за извършване на шпионаж.

Насрочено е ново дело за 13 октомври в Централния криминален съд, предаде bTV.

Софийската градска прокуратура също потвърди, че от март води разследване за шпионаж.

„Орлин Русев, 45 г., Бисер Джамбазов, 41 г., Катрин Иванова, 31 г., Иван Стоянов, 31 г., и Ваня Габерова, 29 г., ще бъдат обвинени в заговор за събиране на информация, която има за цел да бъде пряко или косвено полезна на враг с цел, вредна за сигурността и интересите на държавата между 30 август 2020 г. и 8 февруари 2023 г.“, заяви по-рано този месец ръководителят на отдела за специална престъпност и борба с тероризма към Кралската прокуратура Ник Прайс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
вСИЧКО СЕ СЛЕДИ ЗАПИСВА ПОДСЛУШВА ВКЛ ОТ ЛИЧНИ КАРТИ, ТЕЛЕФОНИ,КАМЕРИ,ЕКРАНИ,ТЕЛЕВИЗОРИ,МИКРО ИМЛАНТИ ,НАНО СКЕНЕРИ ,НАНО МИКРОФОНИ.. сАТЕЛИТИ СЛЕДЯТ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ.. НОВОСТ Е ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА НАНО РОБОТИ В ТЕЛА НА ПОРАЗЕНИ..Руши Сунак се следи от black death mass murderrers..
35
0
 
0
 
! Отговори
до морозов преди 7 месеца
Ами аз не познавам хора в Англия, които да го карат на социални и да хвалят Путин и комунизма. Явно се движим в различни кръгове :)
34
0
 
1
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Дддд От коя държава? Да не би държавата да е твоя (която и да е тя)?
33
0
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До до морозов 33. Като не ме познаваш, защо ме коментираш. Или се познаваме, прощавай. Да съм написал някъде, къде живея и с какво се занимавам? Но познавам много ***, които живеят в Англия на социял. и хвалят Путин и "бай Тошовото" време. Тези отпадъци защо не дойдат да живея при нас в Сургут, а са ми избягали в загниващия запад?
32
0
 
3
 
! Отговори
до морозов преди 7 месеца
Айде да не се правим на големите вип-ове. Щото не си пазарил в Алди и не плащаш нечий чужд имот. Всеки прави това, което може. Само комплексарите се хвалят
31
0
 
2
 
! Отговори
сбъркана държава преди 7 месеца
Вчера един полит. анализатор по бнт каза за обвинените и експулсирани за шпионаж руски свещеници : "по-добре не искайте да знаете подробности от обвиненията, че да не се окаже, че са замесени и българи, които са им съдействали в шпионажа, и кои точно" . И какво излиза-уж сме в ЕС и Нато, пък българите масово шпионирали в полза на руските служби....
30
1
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 30. Случайно знам. Със здравна застраховка, не е така, както го опасвате. Нещата стават когато поскаш и както поискаш. ВБ не е за гастарбайтери.
29
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Ако случайно не знаеш в ВБ нещата се случват нека да го кажем изключително бавно. Да си запишеш час за някои доктори специалисти може да чакаш месеци а ти примерно си подут от възпалил се зъб - което вече е опасно дори за мозъка... Ето само този случай вземи следващото заседание ще е след 3 седмици без 2 дни...
28
0
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
А имало защо.... "Прочут мошеник, свързан с ГРУ, е давал задачи на българите, обвинени в шпионаж!".. Да , другаря Марсалек. Пак ни окушаха.
27
1
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 7 месеца
Имам шестото чувство, че ние с Радев ще сме шестия и седмия от Великолепната седморка.
26
5
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 22. Дано са невинни, но що, са стояли 6 месеца в ареста, не е било от невинност. Такива индивиди са срам за България.
25
0
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
Шофьор на такси и маникюристка събирали инфо, докато оправяли клиенти... Имали машина за фалшиви документи. За какво му е на един шпионин такава машина?! Тя трябва на дребни мошеници, продаващи лични карти на мигрантите в UK. Другият пък правил търговия с руски фирми. Отново става дума за мошеници, печелещи от заобикаляне на санкциите. Изгоряха! Само, защото нямаме държава и защото по Фейса са се изцепили в полза на Русия
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хванете 5 педофилантропа от Слънчака и поискайте размяна. Лесно е. Това не са хора, освен този Бисер, които да са на такива длъжности, че да разполагат с важна информация
23
2
 
6
 
! Отговори
Дон Кикот преди 7 месеца
За шепа копейки сега ще ги разхождат като панаирджийски мечки по каушите.
22
1
 
5
 
! Отговори
До 19. Чарли преди 7 месеца
Не си прав. Достатъчно е да арестуват тия от парламента и още двайсетина бизнесмени като Хампарцунян и Домусчиев, дето се захранват от лобистки закони и народни пари.
21
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Докато не се произнесе съда въпросните люде са невинни. Обвинени са в еди какво си. Въпросът е обвинението е ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ или както се казва са ги хванали със свалени ***.
20
6
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Анонимен 18. Е върви ги арестувай убавецо. Само, че трябва да изфабрикуваш обвинения, които бързо ще станат на пух и прах. За разлика от туристе, тези нещастници са шпионирали за чужда държава. А в Англия не арестуват без достатъчно доказателства. Схващаш ли разлика, м/у твоята дребна душичка и останалия свят?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквото и да следиш и споделяш, това косвено може да бъде от полза за врата! Трафик на самолети (но него го има качен в приложение и без това), трафик на птици, кога минава боключийския камион. Ако последният се бави, значи криза с боклюците. Правителството може да падне!
18
1
 
9
 
! Отговори
Чарли преди 7 месеца
Половин България е за арестуване
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пълно глупости. Ако бяхме държава, сега трябваше да арестуваме 5 пияни англичани от Слънчака и да ги обявим за шпиони, след което да уредим размяна. Тези нашите сега са изоставени от държавата ни и ще послужат за някаква рекламна антируска кампания