Божидар Андреев завоюва титла и рекорд в Европа!

Той бе безгрешен
Обновена: 16 фев 2024 09:20 | 15 фев 2024 22:08, Нели Христова
30
Божидар Андреев завоюва титла и рекорд в Европа!
Снимка: БГНЕС

Божидар Андреев спечели по категоричен начин титлата в категория до 73 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София, предаде репортер на БГНЕС. Андреев не остави никакви шансове на конкуренцията и бе най-добър и в двете движения, за да стигне до второ европейско злато.

Андреев бе безгрешен в "Арена София" тази вечер и направи само един неуспешен опит в изхвърлянето пред родна публика. След като си осигури титлата, в последния си опит българинът зарадва публиката с опит за европейски рекорд в двубоя. Той успя да изтласка 193 килограма, с което подобри най-доброто постижение на Европа в това движение в категорията. Андреев, който бе номер 1 и в изхвърлянето със 155 килограма, завърши с двубой от 348 килограма, с което се изстреля и до трето място в световната ранглиста и на практика си подпечата квота за Олимпийските игри в Париж това лято.

Андреев остави на цели 12 килограма зад себе си втория в крайното класиране Мохамед Йозбек от Турция.

По този начин България вече има три златни, един сребърен и един бронзов медал от шампионата в София и води в класирането по медали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 28 Не бе, кравар, въпросът е че казваш, че руснаците търсили ВСЕ ОЩЕ победа в Украйна, а те завзеха цяла територия като България ти отговарям насреща. Кое не разбра ве, кравар?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво! Само така!!!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 21 Кравар, руснаците търсили все още победа в Украйна? Та те завзеха територия колкото България до момента в Украйна бе, кравар смееешен!
21
3
 
15
 
! Отговори
Въпреки преди 2 месеца
Браво на момчето. Напълни ми душата. Изключителна мощ и характер, направи страхотно шоу.
20
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С години никакви успехи навън, после първенство в София и изведнъж 5 медала. Подозрително съмнителна е работата.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 22 Къде прочете, че САЩ участвали на европейското? Да не си напушен?
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо САЩ участват на европейско първенство по вдигане на тежести? Защото Австралия участва в Евровизия ли?
17
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 2 месеца
До Анонимен 7 Руснаците са на война. Там е по интересно. Там търсят все още победа.
16
2
 
17
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 месеца
За разлика от жалките злобни душички, които се гордеят единствено с това че са малко по-белички от Божидар и после леят фекалии в интернет, Божидар Андреев е истински българин, който влезе в битка, надви конкурентите си, дори възможностите на собственото си тяло и донесе злато и слава на България! Адмирации шампионе!
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Брависимо, мъжага!
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БРАВО!!!
13
5
 
5
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 2 месеца
ДО 13:А БЪЛГАРИТЕ КОИ СА? АЗИАТСКИ ЖЪЛТУРИ ОТ АЗИЯ....... НАСЕЛЕНИЕТО НА БАЛКАНИТЕ Е ПРЕДИМНО ОТ ТРАКИЙСКО-ИЛИРСКИ ЕВРОПЕИДЕН ПРОИЗХОД(ПЪРВИТЕ ХОРА В ЕВРОПА) ТАКА ЧЕ АЙДЕ У ЛЕВО АКО ОБИЧАШ ИЛИ ДА СИ ХОДИШ КЪМ КИТАЙ И РУСИЯ В АЗИЯ ТАМ ТИ Е МЯСТОТО
12
4
 
3
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 2 месеца
ДО 13:ВРЪЗКИТЕ С ИНДИЯ ОТДАВНА СА СКЪСАНИ ОЩЕ ПРЕДИ 15 ВЕКА......... СЪЩО ОТ ТОГАВА И БЪЛГАРИТЕ ИДВАТ ОТ МОНГОЛИЯ НА БАЛКАНИТЕ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ТРАКИЙЦИ(КАТО НАС) НО УВИ.......... КИТАЕЦА СИ Е КИТАЕЦ ЗАВИНАГИ НАЛИ ТАКА СЛАВЯНЧЕТА ДРЪПНАТООКИ?
11
3
 
7
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 2 месеца
БОЖИДАР Е МНОГО ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН ОТ ВАС СЛАВЯНСКИ ЖЪЛТУРИ ФЕНЧЕТА НА АЗИАТСКИТЕ КЛОАКИ РУСИЯ И КИТАЙ............... ЗА ВАШО СЪЖАЛЕНИЕ ЕВРОПЕЙСКОТО Е ЗА ХОРА ОТ ЕВРОПЕИДНАТА РАСА(КЪМ КОЯТО СПАДА И БОЖИДАР) А НЕ ЗА АЗИАТСКИ МОНГОЛОИДНИ ЖЪЛТУРНЯЦИ КАТО ВАС......... ИМАТЕ СИ АЗИАТСКО ХОДЕТЕ СИ ТАМ.....................
10
9
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
"Браво! Не слушай и не гледай провокаторите-злобари! Слагат всякакви маски и прилагат всякакви подходи да хулят всичко Българско и да дразнят и разделят..." --------- и т.н. Какви маски, какви подходи? Факт е, че Божидар не е българин, а български гражданин от индийски произход. Това, че е роден в България, не го прави българин. И айде по-полека с комплиментите от името на ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ към българските граждани от индийски произход, щото точно те я "прославят" по неподходящ начин.
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Момчета, преди да пишете нещо за този българин потърсете в някоя от търсачките за него и каква трудна кариера има. Живее в малка стаичка в физкултурен салон, работи в супермаркет, никаква помощ. След първите успехи е потърсен от Азербейджан, но им отказва. Просто потърсете, малко други хора ще постъпят като него.
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този е само да копа с мотиката на село :)))
7
3
 
17
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 месеца
Браво! Не слушай и не гледай провокаторите-злобари! Слагат всякакви маски и прилагат всякакви подходи да хулят всичко Българско и да дразнят и разделят! Не са обикновени комплексаари, а организирани! Иначе биха замълчали, ако не могат да кажат добро! Истинските Българи са зад теб, Божидаре, радват ти се и ти благодарят - на теб и всички като теб, които се борят и ДОПРИНАСЯТ за Родината по един или друг начин! Да си винаги жив и здрав и да залужиш и спечелиш още много титли! Все напред и нагоре!
6
20
 
6
 
! Отговори
Браво на Божидар, но преди 2 месеца
с просто око се вижда, че не е българин, а български гражданин. Мохамед Йозбек от Турция сигурно е по-беличък от него, за съжаление.
5
5
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Браво бъдещето на България е във вас ! И в армията и спорта!