Татяна Жилова: Целият разказ за Нотариуса ще бъде много циничен

Твърденията за влиянието му са абсолютно обективни, смята тя
16 фев 2024 08:52, Нели Христова
21
Татяна Жилова: Целият разказ за Нотариуса ще бъде много циничен
Снимка: БГНЕС

Разказът за влиянието на Мартин Божанов - Нотариуса е абсолютно обективен, но не е целият. Най-вероятно това е все още една малка част от нещата, които тепърва предстои да чуем и те няма да бъдат никак приятни - това каза в студиото на "Денят започва" Татяна Жилова - председател на Съюза на съдиите.

"Целият разказ ще бъде много циничен, защото ние сме свидетели на много цинични неща, които чуваме. Но е хубаво не просто да бъде чут, но и да бъде осмислен с всички последствия и да бъде разкрит в дълбочина", посочи Жилова.

Според нея, разкритията около скандала с Мартин Божанов не трябва да бъдат принизени до един водевилен скандал.

"Да не изпаднем в една ситуация кой с кого бил, къде бил, в какви отношения е бил и в крайна сметка да не се осветят в дълбочина тези отношения, които влияят на съдебната власт. Мога да направя два основни извода - първият, че съдиите са абсолютно незащитими. Ето случаят със съдия Цариградска - две години никакво разследване. От Съюза на съдиите ние само можем да кажем - направете нещо, да се обърнем към институциите, ВСС я изслушва и до там. Няма никакъв механизъм, по който един съдия да се защити."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Другарко, Жилова, с цялото ми уважение нали разбирате, че щом в България един съдия не може да се защити, какъвто извод правите, какво остава за средностатистическия гражданин.....няма такава държава!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия сега ще се изкарат и жертви,наглостта им е безкрайна! Нямали защита горкичките! Влачат дела с години,за жестоки убийства дават смешни присъди,пущат доказани убийци като полфриймън,слугуват на мафията,защото са част от нея!Наскоро пуснаха в къщи убийцата на Пейо уж да си гледа децата,а тях никакви ги няма!Цялата правораздавателна система е едно гнусно,престъпно тресавище! Неотдавна в съдебната палата имаха кафене,на което емблемата му беше женски прашки! Поне да се скрият,да не дразнят хората
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нотариуса като какъв е участник в дела,че е обвързан с разни съдии и представен основно в корупционни практики,сделки с тях при разглеждане и разрешаване на дела за имотни спорове,делби,прехвърляне на собственост на имоти на различни начала придобити от едни на други лица,фирми за имотно състояние на движими и недвижими имоти по граждански,фирмени,административни,държавни и между тях отношения разглеждани,решавани в дела в съда с предварителни становища от държавни следствени органи и прокурори
15
0
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 3 месеца
Е какво стана, 30 години тежка гъзария и сега го ядат червейте под земята. *** играча, пълен ***.
14
1
 
7
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 3 месеца
. . . Няма никакъв механизъм, по който един съдия да се защити." ! Не е вярно ! Ние гражданите не можем да се защитим от незаконните решения на съдиите . Никой никога и никъде не смее да обвини в нещо някой съдия . . . И това ми било закон !!!!!
13
0
 
17
 
! Отговори
Бай Танас преди 3 месеца
Съдиите са на върха на веригата на корупцията. Под тях са прокурорите, а най-отдолу полицията
12
1
 
29
 
! Отговори
Питам се преди 3 месеца
А жена му още ли работи в ГДБОП...
11
2
 
23
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Горкиите съдии , да ги ожалиш! Нека първо си видят работата и защо пускат предсеочно убийци на свобода или намаляватприсъдите им или спират производствата срещу такива , посочени от КОНПИ?
10
1
 
16
 
! Отговори
незнайко преди 3 месеца
Имаш ли парички,ОБИЧАТ,ТЕ ВСИЧКИ!!!
9
4
 
16
 
! Отговори
Лукчо преди 3 месеца
Вместо да се занимават с Пепи еврото,който е бил в следовател в София и има контакти с други магистрати 20 години ще слушаме селски клюки за един софийски тарикат.И какво е станало на съдия Цариградска след приказките му за шарани?Решила си е делото както е смятала и дори от районен е станала окръжен съдия Невъзпитаните не са рядкост,когато не става на тяхната.И Бакалова не му е дала пари и нищо.Да си откриват убиеца,че изглежда като битово убийство по любовни причини.Нр от жена му разбира се.
8
0
 
13
 
! Отговори
редно е да преди 3 месеца
уволнят от списъка хората . В бг с наглите така ги съдиха за рекет . 4 защитени свидетели, един убиец 4 само помагали , 5 с по тежки присъди . 2 убити . От 45 арестувани . За 1 година рекет , заплахи , а и пуснаха осъдените по рано . Парите изчезнаха . Прокурорите ако ги притиснат ще пеят . Сараф ги обвини е тежки престъпни рекети . 2 да станат защитени , а 7 да ги осъдят като Релето и Шкафа . И съдята и него . Един каза , нямало съдя Тони . хахаха Тея хора сега замитат всичко . Парите са много
7
0
 
24
 
! Отговори
Само бой шеги оправи преди 3 месеца
Горките те живи да ги ожалиш,защо не пищяха като 33г."законно" продаваха България на мутри и бандити?!
6
0
 
26
 
! Отговори
Пуканки сладки! преди 3 месеца
И от какво сте толкова незащитени госпожо? От това да вземате подкупи и никой да не може да ви пипне?Кой дава разрушенията за използване на СРС, че да хванат някой съдия, аптекар или пак съд?Е,как да се хващат и съдиите сами и това да е опасно за вас?
5
0
 
38
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
Както се вижда в съдебната власт която се къпе в пари и лукс няма невинни,време е за чистки иначе България ще изчезне.
4
2
 
23
 
! Отговори
Проверено е преди 3 месеца
Съдия Ели Скоклева и съдия Страхил Гошев Дупница работят за Организираната престъпност - имотни измами, изнудване, политическа психиатрия, поръчкови убийства!Тези са свързани с полическа партия ГЕРБ и луди полицаи!
3
0
 
36
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Направи сметка-сидиите се чувствали незащитени. А какво ли да кажем ние потърпевшите за правосъдието, което получаваме! Обаче продължават да си траят защо няма юриспруденция- еднакви наказания за еднакви престъпления.
2
0
 
18
 
! Отговори
Няма да разберете преди 3 месеца
Луди полицаи стоят зад Нотариуса! Ще разследвате 100 години и нищо няма да откриете защото ви удрят с технология!
1
0
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 3 месеца
Горките съдии, съчувствам им.