Мащабна руска ракетна атака в Днепропетровска област

Най-малко осем души са убити
19 апр 2024 11:00, Александър Попов
39
Мащабна руска ракетна атака в Днепропетровска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

При мащабна руска ракетна атака по централната част на Днепропетровска област са загинали най-малко осем души, ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти, съобщиха местни власти днес сутринта, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че атаката е повредила няколко етажа на жилищна сграда и железопътна гара в регионалната столица Днепър, като за пореден път призова за допълнителни средства за противовъздушна отбрана.

"Русия трябва да бъде държана отговорна за своя терор и всяка ракета, всеки „Шахед“ трябва да бъде свален", каза Зеленски.

"Светът може да гарантира това, а нашите партньори имат необходимите възможности."

Държавната украинска железопътна компания  заяви, че руската атака е била умишлено насочена към нейната инфраструктура в региона, били са ранени нейни работници. Компанията затвори гарата си в Днепър и пренасочи влаковете, които трябваше да преминат през града.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че най-малко осем са загинали при атаката, двама в Днепър и шестима в Синелниковски район на областта, където са били повредени повече от дузина къщи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: войната в Украйна
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Най-малко осем души са убити" - а защо в статията не се уточнява дали са били цивилни или военни? И на какви инфраструктурни обекти по точно са нанесени щети?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи все пак имат Пво, щом са ударили жилищен блок. Ще лъжат селските тарикати.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кураховско н-ние. В Красногоровка се водят насрещни боеве: ВС на РФ се опитват да надградят успеха от последните дни, а зомбитата се опитват да изтласкат руските бойци от позициите, които наскоро заеха. Н-ние Угледар. ВС на РФ продължава щурмът на Новомихайловка. Зомбакнацистишена държи западните покрайнини на н.м. и западните покрайнини на СНТ "Машиностроител" северно от н.м.. В южните покрайнини се водят ожесточени боеве.
3
8
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
С БАНКО И БАЙ ДРЪН СМЕ ЛЮБОВНА ТРОЙКА !НАПРАВО МИ РАЗЦЕПВАТ ПУТИН
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През последните 24 часа не са регистрирани големи промени в н-ние Артемовск. Боевете се водят в източните покрайнини на Часов Яр, както и на северния и южния фланг. Авдеевское н-ние. Най-голямото настъпление на ВС на РФ в зоната на СВО за последните дни е регистрирано на северния фланг на н-нието. Руските бойци успяха да достигнат до Очеретино. Боевете се водят в покрайнините на н.м.. Освобождаването на това н.м. ще бъде дълго и много трудно за ВС на РФ.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Купянско н-ние - без изменение. Водят се боеве северно от Синковка и в района на Табаевка. Лиманско н-ние. Локалните боеве продължават при Терни, Ямполовка и Торское. ЛБС не е претърпяла промени. Северское н-ние. Продължават опитите на ВС на РФ да пробият отбраната на зомбитата в отвала на варовата кариера. Малко на юг ВС на РФ се бият на подстъпите към Верхнекаменское, а малко по на юг руските бойци напредват към жп гара Вьемка.