Полша е готова да връща украинци, подлежащи на мобилизация

Това е задължение на всеки гражданин
25 апр 2024 12:08, Стела Стоянова
105
Полша е готова да връща украинци, подлежащи на мобилизация
Снимка БГНЕС, архив

"В състояние сме да помогнем на Украйна за връщането на мъжете, които са годни за военна служба“.

Това заяви полският военен министър Владислав Косиняк-Камиш. Думите му дойдоха на фона на съобщенията, че украинските консулства спират издаването на документи на мъже на възраст 18-60 години "по технически причини", съобщи TVP World.

Косиняк-Камиш също така изрази солидарност с украинците, които се сражават на фронтовете, като заяви, че оплакванията им от сънародниците, които напускат страната, за да избегнат наборна военна служба, са основателни.

Същевременно министърът намекна за потенциална помощ от страна на Полша за транспортиране на украински граждани, подлежащи на задължителна военна служба, обратно в Украйна. Той увери, че всяка оказана подкрепа ще бъде израз на взаимна солидарност.

"Това е задължение на всеки гражданин на дадена страна, украинските граждани имат задължения към държавата. Отдавна сме посочили, че сме в състояние да помогнем и на украинската страна, за да гарантираме, че тези, които подлежат на задължение за военна служба, отиват в Украйна", добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски наскоро подписа нов закон за мобилизацията, а украинският външен министър Дмитро Кулеба подчерта справедливия подход към мъжете в наборна възраст, независимо от местонахождението им./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от Страната
Над 1,8 млн. са регистрациите на туристи за изминалата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
РусияПомага на Полша преди 6 дни
не не не, на руснаците им трябва да паркират 10на ракетки без взрив из полските поляни но да минат над УКР фронта и няма как Дружина Полска с голямите фандромени лопати да изринат украинското вещество през границата в УКРистан. УКР нахалитетите неспряха да лъжат крадът а който лъже и краде убива. Къш, чиба ашта ама ъ си ът ичката айна.Работническо-селските руски дружини и трудовата им интелигенция заедно с военните и КГБетата дружно ще помогнат на Вашава да се освободи от таяПасмина.
78
0
 
40
 
! Отговори
ДА започваме и ние преди 1 седмица
БРАТЯ БЪЛГАРИ ДА ЗАПОЧНЕМ И НИЕ ДА ВЪЩАМЕ НАГЛИТЕ УС-РАЙНЦИ КЪМ ТЯХНАТА ЩАСЛИВА НАТО-БАНДЕРОВСКА СТРАНА! НАМЕН МИ ПИСНА ОТ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ КОЙТО САМИ ПРОДАВАЙКИ СЕ НА САЩ СИ ЗАПАЛИХА ЧЕРГАТА А СЕГА СЕ КРИЯТ НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ И ЯДАТ ДЪРЖАВЕН ФУРАЖ ОТ НАШИЯ ! ДА ВЪРНЕМ ТОЗИ ГЕНЕТИЧНО СБЪРКАН МАТЕРИАЛ ЗА ДА НАТОРЯТ С НЕГО ПЛОДОРОДНАТА СИ ЗЕМЯ КОЯТО НИ БЪЛВА РАДИОАКТИВНО ДОЛНОКАЧЕСТВЕНО ЗЪРНО И ЯЙЦА
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия хора със сигурност няма да се върнат! Само ще напуснат Полша. Тя Полша отдавна провежда консервативни политики с религиозна или националистическа основа!
76
0
 
2
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
Доста прилича на втората световна, където европейските държави са връщали евреи за да бъдат горени в концлагерите. Само България успява да реагира човешки и да запази хората.
75
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Е, ако ги върнат е е ясно кой ще свали зеленски. Няма да има нужда от руснаци.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Представете си че човек може да е болен и те да го пращат на фронта. Ужасно.
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо лошо не сме видяли нито от руснаците нито от украинците. Нека останат.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Улраинците остават в Бг.
71
1
 
6
 
! Отговори
2 в 1 преди 1 седмица
Спаси украинец спасяваш руснак !!! Те са ни братя.
70
5
 
4
 
! Отговори
Сорросоид преди 1 седмица
Да спасим украинците те са наши братя.
69
0
 
4
 
! Отговори
Харакиров преди 1 седмица
Те жените в Украйна не ги пипат като нямат хора, ама бежанците в чужбина ще връщат щото са от мъжки пол. Айде нема нужда.
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на поляците, чиста демократично мислене, очакваме действия
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И как на сила ще ги върнеш бре Зеле Незаконно като президент на Украйна? Те Не избягаха,за да ги връщат на сила!-:) Ето че 200 000 нова руска войска наказва Украйна! Къде си тръгнал бе човек? Будинов и Ти,след краят на войната,ще бъдете Най издирваните Военнопрестъпници в Украйна!!!
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой, абсолютно никой не е длъжен да ходи да се бие, само заради това, че се е родил с даден пол. И най-вече невъзможно е да победиш дронове, крилати ракети, изтребители, умни бомби, високотехнологични оръжия и т.н. с калашникова кашимерия. Все едно да чистиш сняг с четка за зъби. Само хората ти ще загинат зян. Освен това защо само мъжете - в Израел и в Скандинавия (Швеция, Норвегия, Дания) има задължителна военна служба, но и за жените! Всички са равни!
65
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
До Анонимен61Аиде аиде ,то не Пола ги принуждава ,а Зеленски
64
0
 
8
 
! Отговори
Консерва преди 1 седмица
Ако ще е срещу руснаците предпочитам при Бай Ставри в централния.Старецът едва ли ще ми направи нещо,но руснаците със сигурност ще ме оправят.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма вече хора за война, иначе никога не биха постъпили така непопулярно. Войната върви към загуба, но остава въпросът защо се очаква от САЩ и ЕС (т.е. от техните данъкоплатци) да помагат с оръжия и пари, докато доста украински мъже живеят в чужбина вместо да отбраняват държавата си. Краят на тази хитрост идва, поради идващата загуба на войната. Освен това, някой ще трябва да поеме отговорност за идващата загуба - дали западните политици, дали украинските такива... ще е грозна картинка накрая.
62
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Това е нарушение на правилата на ЕС. Дано повече натовски поляци бъдат затрити в Украйна!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е разочароващо от Полша. Никой няма право да принуждава някого насила да се бие за когото и да било. Това всеки трябва да реши сам. Поляците би трябвало да го знаят по-добре.
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подкрепяме и се присъединяваме към нашия евроатлантически партньор Полша, в помощта му с украинци срещу агресията на Путин в Украйна. Путин няма да спечели тази война, защото ще пратим избягалите от фронта украинци на първа линия да измият позора си и с храброст.