Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Това предупреди германският финансов министър
27 апр 2024 19:17, Александър Попов
214
Целта на Путин не е Украйна, а Европа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА.

„Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

„Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници,  каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

" Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: путинвойната в Украйна
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
10
 
! Отговори
Въпросче преди 1 седмица
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
174
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълна глупост стига с тия западни медийни пропаганди. Това нещо трябва да спре .
173
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Д194. И какво знае , нищо не знаел. Германия не е нападала Европа . В СССР е навлезнала , но СССР не е Европа ,а Азия
172
11
 
1
 
! Отговори
Порнократор преди 1 седмица
Европа загива и путин е нейното спасение.
171
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И аз така мисля ,след Украйна са наред Полша, Чехия, Германия и след това Италия! Всички като бъдат избити , НАТО и ООН ще подпишат мирен договор с Русия! Америка няма да може да смогват от производството на оръжия!!Путин ще се откаже от земите ,ще ги дари на Пеевски и Борисов и тогава ще имаме правителство! По тръбите на турски поток ще тръгне газ за България! Копейкин ще е нашия говорител в Европа и ще отговаря за Евроатлантическите ценности!
170
1
 
9
 
! Отговори
Ихтамнет преди 1 седмица
15.02.2022; М Захарова: ,,Само луди хора без морал могат да допуснат, че Русия ще нападне Украйна". 2013-14: Крим, Луганск, Донецк; Вл Путин: ,,Российскиие солдаты? Их там нет!"
169
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАТО или да обявява война или да почва с санкциите. Да познаят какво мисли Путин не е силата им.
168
1
 
2
 
! Отговори
женския оазар преди 1 седмица
В Самоков се говори , че Янка Такева ще организира да се пази руската собственост на Варна и Албена.от верните симпатизанти на Болшая и Могучая
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Линдер е прав. Виждаме как в нашето Българско Външно Министерство сложиха една руска клетка да подписва / като селски кмет по заповед от Руското посолство/ и то без заплата. Резултатите ще са до дни . Руските имоти в България ще се пазят от руски войници в спортни екипи и българи активисти на Партия Възраждане, ГЕРБ , БСП, ИТН ,Атака , СДС, ДПС
166
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много добре знаем и помним как точно вие германците защитихте мира и Европа преди 80 години.Така че не се напъвайте много и не се пъхайте между шамарите.Германия наруши всички договори и ограничения наложени и след първата световна война и докара света до втората война.Сега почва да нарушава по същия начин на забраните във военната сфера.Доста нагло прави демонстрации и провокации.Скрили се под каската на НАТО някой държавици са загубили реалността в живота.Ами ако НАТО се разпадне?.
165
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много ми е интересно като кажете какви били ЕС ценностите. Ами най-малкото можете да учите, работите, живеете, създавате семейства, копувате, продавате, говорите и слушате което, където и когато пожелаете стига да не пречите на другите. Вие сте свободни да правите с живота си каквото поискате. Малко ли е? Ако не помните какво беше попитайте. Свободата е най-ценната човешка придобивка.
164
16
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 седмица
И тия трябва да ги вкарат в Курило. В какъв измислен свят живеят, че Европа била застрашена
163
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората обедняха допълнително с тази война и не искат парите им да отиват за финансирането и. За това се опитват се да им втълпят глупостите, че Русия щяла да нападне Европа и тем подобнищуротии, с които да оправдаят милиардите, които изпращат в Украйна.
162
13
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
ГЛУПОСТИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ ЗА ЗОМБИРАНИ, ЛЕКОВЕРНИ НАИВНИЦИ !!!
161
14
 
6
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 седмица
КАК ЛИ ШВАБСКИЯТ ШАМАН Е ВЛЯЗАЛ В ГЛАВАТА НА ПУТИН И Е РАЗБРАЛ ПЛАНОВЕТЕ МУ?НЕ НИ ЗАЛИВАИТЕ С ТАЯ ПОМИЯ ЕЖЕДНЕВНО.РУСИЯ ЯСНО ЗАЯВИ ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ НАТО О САЩ ДО ГРАНИЦИТЕ СИ.КАТО НЕ Я ПОСЛУШАХТЕ ЛАПАИТЕ ДЪРВОТО,САМО СИ ГО НАПРАВИХТЕ.
160
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
B Израел живеят над 1.5 милиона руски евреи. Израел тероризира народи в Близкия изток от десетилетия и по тоя начин бежанските вълни дестабилизират Европа. Не само бежанците, ами това влияе върху цената на петрола (бензина, въобще горивото), а това пък от своя страна се отразява на логистиката и от там на всички продукти които достигат до хората. Израел е заплаха! И се държат презрително спрямо нас! Тогава защо Европа не налага санкции върху Израел? Защо ги налага върху Иран които се защитават.
159
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
186- те тия дето са по улиците в Германия не знаят какъв финансов рай е в Русия- сега решават да ги натоварят барабар с около 3 000 000 руски граждани и да ги върнат в Руский мир!
158
8
 
21
 
! Отговори
А преди 1 седмица
До Юлиян Ние, колко години живяхме на една граница с две натовски държави?На СССР не му пукаше, какво ще стане с българите , ако ни атакуват.Ние просто трябваше да бъдем похарчени, но да запазим територията докато те се организират и дойдат!Тях България ги интересуваше, като местоположение.Приказки за братство и т. н. са ала бала!Ако поровите из интернет, ще видите, че на Путин не му пука, как живеят обикновените руснаци, камо ли някой друг. Той и приближените му се интересуват от власт и пари!
157
14
 
4
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 1 седмица
Кво става бе? Отсабихте ли мечката или само я ядосахте?
156
12
 
15
 
! Отговори
Е ЛОГИЧНО! преди 1 седмица
Защото целта на НАТО не е мир за Украйна, а война за Русия!