Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява

Русия обвини САЩ, че стоят в основата на атаката срещу Крим
24 юни 2024 23:20, Красимир Ангелов
234
Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява
Снимка: БГНЕС

Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява, след като по-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС.

При атаката загинаха най-малко четирима, а 151 души бяха ранени, предаде Ройтерс.

"Украйна сама набелязва мишените си и сама провежда военните си операции", каза говорител на американското министерство на отбраната.

Още по темата
Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом заяви, че всяка загуба на живот на мирни граждани е трагедия.

"Това определено се отнася и за хилядите невинни украинци, убити от руските сили от началото на руската военна агресия", добави официалният представител.

По данни на руските власти при нападението срещу Севастопол са били убити най-малко две деца. На видеокадри се вижда как хора бягат от плаж в околностите на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е доставено от САЩ, а насочването и данните за мишената са били осигурени от американски военни специалисти.

Москва извика посланика на САЩ Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинения, че "води хибридна война срещу Русия и на практика се е превърнал в страна в конфликта".

На Трейси беше заявено, че нападението "няма да остане безнаказано" и "определено ще последват ответни мерки". (БТА, Владимир Сахатчиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
3
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 дни
Не знам ПУТИН защо още чака а ги жали тия *** зад океана
199
2
 
3
 
! Отговори
Руя преди 2 дни
Ало господарите американски ако ви запукат плажовете как ще е.Йелстон да гръмне голям кеф.Ще дойде и за вас Божието наказание.
198
4
 
12
 
! Отговори
Км преди 3 дни
Ако кубинците стрелят по плаж в Маями и руснаците кажат,че кубинците сами избират целите си и те нямат нищо общо,как ще реагират пи.н.до ве.те.?????
197
4
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 3 дни
Хуситите откога молят за военна помощ - крайно време е да им се помогне!
196
4
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 3 дни
Да видим как ще отговори Русия. Такова престъпление - с касетни боеприпаси срещу хора на плажа, не може да остане без отговор. Директният е - да свалят всеки американски дрон над Черно море. В края на краищата международните договори са важни, но за Русия сигурността на мирното население е на първо място. А непрекият отговор: в Сирия има американска база, която няма работа там. Някоя групировка вече може да получи по-модерни ракети (дори натовско производство) за да започне да я обстрелва.
195
3
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 дни
До Анонимен 196: Не само че ракетите ATAKMS са изстрелвани от американски "съветници", но и корекциите им по време на полета са правени от американски дрон, който е кръжал над територията на Турция, а след като изстрелването е било подготвено, е тръгнал към Крим за да насочва ракетите. Изстреляните ракети са били общо пет. Руската ПВО е свалила четири, една все пак е минала. Ако и петте бяха изсипали касетните си заряди над Севстопол щеше да е страшна касапница. На това са разчитали САЩ и Киев.
194
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тия ракети се водят по GPS и сателити. Това едва ли го задават укрофашистите, те евентуално само натискат копчето за изстрелване. Така че краварите да не се измъкват като пръдня из ***.
193
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Така е, Израел и Украйна носят отговорност, а американците взимат решения и извършват изтреблението, просто тактиката да се стреля по цивилни населението,което не се охранява както военните обекти е по ефективно и ракетите не се хабят залудо, просто оръжие е скъпо и трябва да се отбележи някаква ефективност.
192
4
 
18
 
! Отговори
Муaхахаха преди 3 дни
Украйна сама по себе си НИЩО НЕ МОЖЕ та камо ли цели да поразява. За това докато имаха войници плачеха за руско оръжие. Щото са такива деебили че модерната западна техника им е като извънземна технология. Те и за това като получиха западни танкове и бронетранцпортьори ги натикаха в калта. Разузнаванията на САЩ и Англия им търси и определя целите,Западните "доброволци" в армията им работят със западната техника, дроновете ги управляват американци, УКРИТЕ СТАВАТ САМО ЗА ПУШЕЧНО МЕСО, каквото и са.
191
5
 
19
 
! Отговори
емо преди 3 дни
пореното лицемерие на САЩ. ще видим как ще реагират, когато хуситите или други поразят техен самолетоносач или военен обект с руски ракети - руснаците тогава могат да заявят същото - ние им ги доставяме, а те сами си избират целите.
190
4
 
14
 
! Отговори
стига бе преди 3 дни
Колко са зле нашите медии, как само си пазят хляба и ги е страх да отразят истината. Вчера по една от големите ТВ гледам новини. Мимоходом се споменава, че Русия обвинила САЩ са атаката по плаж, НО дебело се подчертава, че няма "без доказателства"?! Колко ли доказателства представиха укрофашистите, че всяко тяхно хрумване и измислица бяха цитирани като новини без капка съмнение. Вчера даваха един палаестинец. Вика, казахани да ходим на юг, било безопасно, но и тук ни убиват. Но затова се мълчи.
189
3
 
16
 
! Отговори
А не са ли САЩ преди 3 дни
тия дето разузнават целите?
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Чакам украинците Ще има още мноого да чакаш.И пак няма да го дочакаш.
187
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колко сте нагли а ,те укропите не могат да се изпикаят без ваше позволение ,а сега говорите небивалици,вие от НАТО сте най наглата и гнусна уж мирна организация,ама нищо добро не ви чака,те първа ще го ядете гнусни ***
186
4
 
29
 
! Отговори
КуКлус преди 3 дни
Най силното оръжие в момента са медиите .....как направиха всички болести да изчезнати да има само Коронавирус ...сега и всички войни изчезнаха остана само Русия-Украйна ...мноооого рядко да споменат за Израел-Палестина ....там ако убият 100 деца ...все едно котка е умряла ! Да не говорим за инвазиите на империалистите ...къде пукне пушка и САЩ са там ....САЩ там ли са ...война не е приключвала бързо докато не захранят интересите си !
185
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Е значи ще трябва да се поосвободи още по назапад
184
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЩАС са виновни за всички войни!
183
19
 
9
 
! Отговори
Чакам украинците преди 3 дни
Да започнат да бомбардират Москва с новите оръжия сега . Добре вървят нещата !
182
6
 
15
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 дни
Да бе верваме! Тия вече и сами не си верват! То бива наглост , ама чак пък толкова. Укропитеците нямат право и да пръднат без разрешение от краварите!!
181
25
 
10
 
! Отговори
Украинците са герои преди 3 дни
Които се бият и за нашата свобода от агресивната руска империя която иска нови и нови колонии. С вас сме украински герои ! Благодарим ви за смелостта и саможертвата !