Вълчев: Получаваме голям ресор в ЕК, радостен съм!

Учителите са в основата, това ги прави по-специални, убеден е той
11 сеп 2019 12:32, Анисия Иванова
14
Вълчев: Получаваме голям ресор в ЕК, радостен съм!
Архив: Булфото

Учителите са в основата на останалите професии, това ги прави по-специални, каза образователният министър Красимир Вълчев.

"Те са в основата на останалите професии, това ги прави по-специални. Ние с учителите имаме най-важната мисия - да направим децата знаещи, можещи", подчерта министърът пред БНТ.

Той бе категоричен, че увеличаването на възнагражденията на учителите е необходимо условие за повишаване на авторитета им.

Още по темата

Вълчев даде оценка на ресора ни в ЕК на Мария Габриел с думите: "Аз като министър съм радостен, че българският еврокомисар ще отговаря за тези сектори".

Вчера стана ясно, че България поема ресор "Иновации и младеж" в състава на следващата Европейска комисия. Той ще бъде ръководен от българския еврокомисар Мария Габриел.

"Досега двама комисари отговаряха отделно за научните изследвания, за образование и култура. Изключително голям ресор, смело решение, в първия момент като прочетох наименованието на ресора, не разбрах, че е толкова голям и не повярвах, че в него се включват и образование и наука, въпреки че има твърдение, че няма общностна политика, особено в областта на научните изследвания", каза Вълчев.

Той подчерта, че голяма част от големите научни изследвания не само в Европа, но и в световен мащаб се извършват благодарение на финансирането от ЕК. Бюджетът на "Хоризонт Европа", както ще се казва наследникът на "Хоризонт 2020", ще бъде голям, още по-завишен ще бъде бюджетът на програмата "Еразъм", каза Вълчев.

Това, което обсъждахме по време на българското председателство, което въобще се обсъжда във формата на Съвета на министрите по образование, ако погледнем и назад във времето, то рано или късно намира отражение върху националните политики, коментира министър Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получихме нещо, от което не разбираме нищо.Какво разбира най-изостаналата бедна и пълна с простаци тип Панайот от биг брадър държава от иновации.На какво ще учим Европа на чалга на това как се става елитна *** или мутра или как се правят дакавери и се източват еврофондове.Щото само на това може да научи някой, държава, която обижествява физическия труд, а гледа на умствения и културния, като на нещо излишно и ненужно.Бойко го каза културата е за богати републики, ние нямаме пари за това.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма що, много голям ресор.
10
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарката с типичната българска фамилия Габриел ще ръководи наркомата "Иновации и младеж". А е по-подходяща за наркомата "Вътрешни работи".Какво означава "Иновации"?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И... следва смях в залата!
8
0
 
9
 
! Отговори
42 преди 4 години
Първата и последна иновация в Европа е да ни смесват с маймуноподобни в големи размери, за да анализират разни луди учени последиците от този процес.В ЕВРОПА НЯМА ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВОЕННИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ МОЖЕ БИ НА ШВЕЦИЯ, КОЯТО ИМА ГОЛЯМ ВПК. Даже и електрониката по лъскавите возила е неевропейско производство.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички се нуждаят спешно от прегледи и почивка, т.е. освобождаване от всякакви постове завинаги! Не може да им се помогне - тежки клинични случаи са.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от ГЕРБ живеят в някакъв измислен свят. Реалност е много плачевна.
5
0
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Когато кеша е достатъчен всеки ресор е голям и настъпва луда радост сред управляващите, защо ли ???
4
0
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Ясно защо Баце се радва толкова! Не само протика поредната некадърна рода в Европата, а и я сложили за комисарка на ресор с милиарди за папкане. Все нещо може и да се насочи към личната сметка на родата от ГРОБ. Ура за Баце изреваха роднините от ГРОБ и дружно затанцуваха танца на корупцията под веселия поглед на Баш Бай Тиквондур които доволно потриваше ръце и главата му се пълнеще с иновативни методи за кражба и точене на поредния европроект! Иновативни в кражбата е новото мото на ОПГ ГРОБ!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък всички се издигнаха в цялата комисия :D
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък и като вземем МВФ с над 1000 милиард доларе (по думите на Борисов) ставаме световна сила, ей нямаме спирка.p.s. баце си мисли, че ще ги разпределя той тези пари ама нейсе.
1
1
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Байно,до тебе стотинка нема да стигне,ти си шеста глуха...