С пари от Брюксел ремонтират 8 училища в страната

Това са професионалните училища от национално и регионално значение
10
С пари от Брюксел ремонтират 8 училища в страната
Снимка: Pixabay

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 

Близо 8 млн.лв. са допълнително предвидените средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение, осигурени от спестен ресурс и одобрено допълващо финансиране, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Четири от професионалните гимназии са с в направление ветеринарна медицина, горско стопанство и растениевъдство и животновъдство. С проекти  могат да кандидатстват общините Берковица – за  Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“,  Елхово – за Професионална Гимназия по Механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара“, Нови пазар  за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство и община Лозница –за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски“. 

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в  Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика- Банско.

Проектът на изменение на Насоките за кандидатстване, заедно с приложенията към него, са публикувани на интернет сайта на програмата www.bgregio.eu.
 
За публично  обсъждане  е публикуван и проект за изменение на процедурата „Подкрепа за висшите училища в Република България ” по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.  Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги в сферата на висшето образование чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на висшите училища.

Изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата се осъществява с цел да бъде поканен да кандидатства с проектно предложение Тракийски университет – Стара Загора, определен по процедурата, като първи резервен проект при наличие на финансов ресурс след финансиране на списъка с основните проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: училищаМРРБремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
9
0
 
1
 
! Отговори
Тддор преди 4 години
Добре , добре ....все нещо ще остане и за училището , не могат да откраднат всичко
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ПРОКАРВАНЕ НА РУСКИ ПОТОЦИ
7
3
 
5
 
! Отговори
мак преди 4 години
Без европари нищо не можете да направите.
6
1
 
9
 
! Отговори
"ж"унгла преди 4 години
Пак че пада яко краденйе ! Ремонт му е майката - през думичката ремонт най-лесно се краде .А Елхово и Берковица са тотално обезлюдени - младите отдавна избягаха ,има само старци на доизживяване
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тези 8 млн. реалните строителни дейности сигурно ще струват 2-3млн, останалото се раздава по веригата и отива по джобовете на "наши" хора
4
1
 
12
 
! Отговори
Африка преди 4 години
Е, добре че училищата бяха построени от "омразния " социалистически режим та Брюксел да има какво да освежи. Срамота! Важното е молове да има и всички да се тикат в Софията.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли най после ,че Брюксел пари - не дава ,не разбрахте ли ,че това са парите ни от членския внос който всички ние внасяме ,стига с тия ,,пари на Брюксел'',стига лъгахте хората !
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е ли обидно, да не можем сами да се справим, ами все се чака на помощи от ЕС. Нямам думи, обидно е, при положение че у нас има толкова много "лични замъци". Чудеса, чудеса...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дайте и за строежа на детската болница,няма нормална детска болница в софия