Таня Михайлова: Немският изпит TestDaF ще се проведе на 4 юни

Няма да има удължаване на учебната година, заяви зам.-министърът
6 май 2020 09:28, Ния Христова
5
Таня Михайлова: Немският изпит TestDaF ще се проведе на 4 юни
Снимка: БГНЕС

Немският изпит TestDaF ще се проведе на 4 юни. Това каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в ефира на bTV. Матурите на зрелостниците ще се проведат на 1 и 3 юни. Това притесни част от родителите, чиито деца възнамеряват да кандидастват в чужбина след 12 клас.

Още по темата

Няма да се стигне до удължаване на учебната година заради коронавируса, но изпитите след 7 и 12 клас бяха изместени с 20 дни. 

 
Държавните зрелостни изпити по български език и литература ще се проведат на 1 юни, а по избираем предмет на 3 юни. 
 
Матурите ще започнат в 9:00 ч., което е с час по-късно от обичайното. Причината е учениците да имат повече време за предвижване и за организация на процеса. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
34
 
! Отговори
Стрестест преди 4 години
Замминистърката ще провежда теста лично, за да предизвика допълнителен стрес у келешчетата&кифличките, кандидат аборигени(зрелостници).
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавните зрелостни изпити по български език и литература....Трябва да станат задължителни и за неуките журналисти с изявени правописни дефицити ... тука!!!!Информирайте се независимо - щом пишете тук имате I-нет! Търсете алтернативи за всичко!Това исках да кажа! Поздрави от Австрия!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немският изпит
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На г..о..л г..ъ..з чи..ф..те пищови този TestDaF пак е за някой мамин дано свърши работа и на тези с истински възможноти, тук вече всичко е само мимикрия и показност ,без съдържание ..добре ,че има наистина момчета и момичета ,които държат на образованието си , на истинските знания и сами търсят пътища ,за да ги постигнат , а и все още има учители и преподаватели , които знаят как да им помогнат , но това лека- полека се стопява ...за съжаление хората с истински знания не остават тук