СУ е трети в света в обучението по право за 2022 г.

Класация сравнява юридическите факултети на базата на проведени състезания
14 мар 2023 14:34, Анисия Иванова
35
СУ е трети в света в обучението по право за 2022 г.
Снимка: МОН

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е сред най-добрите университети по право в света. Той се класира на престижното трето място в класацията на NICA.

Класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат в зависимост от броя на отборите, участвали в състезанието, тяхното ниво и кръга, до който е достигнал съответният колектив.

СУ е на второ място в света в направления като "Международен арбитраж" и на шесто в "Международно частно право". Юридическият факултет печели предни места и в областите "Посредничество и преговори", "Право на Европейския съюз", "Международно хуманитарно право", "Международно публично право" и "Международно право в областта на правата на човека", съобщава "24 часа".

Софийският университет е на първо място и в класацията на юридическите факултети в страната и в Европа.

В класацията на NICA влиза и УНСС. Юридическият факултет на УНСС се класира на 616 място в света, 206 в Европа и второ в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: правокласацияСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха. Как да не е
10
5
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Класацията е специалност право в СУ, а не разни факултетчета към всички институти!Завършила съм право в СУ.Голямо четене падаше! Веднага мога да позная кой е завършил СУ или платените дипломи!
9
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всеки да учи, да се развива и усъвършенства. Това е социален, а в някакъв смисъл и морален дълг на всеки. След това да има професия, в която да дава максимума. Да се труди много, но първо да се труди като студент. Тесногръдите хора и онези без позитивна нагласа винаги ще отричат висшето образование. Няма да следва онзи, който може да се реализира без висше. Когато един млад човек е твърдо решен да има най-доброто висше, възрастните, които откажат подкрепа, са предатели.
8
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Или Главният Прокурор Иван Гешев, приятел с Румен Николов-Пашата, шефа му Борисов, Дончо 59г Перник-Психопат, егати правото, то само извратени мутри, нямам думи !
7
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Възмутен съм от коментарите, които чета. Те са повече от осъдителни. Гимназисти, дванайстокласници, дерзайте и се борете за мечтите си, колкото и да е трудно понякога и напук на някои несправедливости, с които ще се сблъскате и непочтени и подмолни игри. Не слушайте родителите си, а още по-малко тези, които пишат под тази новина. Висше образование е нужно на почти всеки и моля никой да не се опитва да ме опровергае, защото съм убеден в това. Това, че вие нямате нужда, не допуска подигравки.
6
1
 
4
 
! Отговори
За какво говорим преди 1 година
Съдия Ели Скоклева работи срещу много пари за мутрите Братя Галеви, Румен Николов-Пашата, Юлиян Борисов Георгиев-Перник-масов убиец, за какво право говорите бе Българи!?
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,да....Затова ги приемат с оценки от преписаната матура.Смях....
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ко друго да произвежда най-корумпираната държава?
3
0
 
3
 
! Отговори
Не Мерси преди 1 година
Като видите съдия Ели Скоклева Дупница ще ви се още и право и все, която мутра не я я хванал той не я е купил! Скоклева корупцията убива, с.елянко с тога!
2
1
 
14
 
! Отговори
юристи преди 1 година
Българските убийци и престъпници са най защитени от класни адвокати и съдии.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво произвеждат от там да попитам ?Пълно зависими същества ,които изпълняват поръчки и вместо да бъдат справедливи ,те яко чупангелес с мъни