15 души от Кърджали, сред които и деца, се натровиха с пилешки дюнери.
Болните са приети с ентероколитен синдром в инфекциозното отделение на местната болница през последните три дни.
Първият случай е регистриран на 30 юли.
Дюнерите са купени от ЕТ "Глобус" в Кърджали.
Четири часа след консумацията им заразените са получили болки в корема, повръщане и диария.
Със заповед на директор на здравната инспекция Жени Стайкова хранителният обект е затворен и са взети микробиологични проби.
Резултатите от тях ще бъдат обявени в понеделник.
В началото на юли 22-ма души от Пазарджик по подобен начин се натровиха с дюнери и бяха приети в болница със салмонела.
Здравните инспектори тогава обявиха, че болните са много повече, тъй като има информация за хора, лекували се вкъщи или в болници извън Пазарджик.
Анализът на взетите проби е показал, че заболяването е причинено от заразени със салмонела яйца и микробиологично замърсяване, пренесено от човек от персонала.