Закриха Re:TV

Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък
27 ное 2009 21:03,
357
Закриха Re:TV
Снимка: Булфото

Re:TV е закрита. Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък.

Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на подобна телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин.

Това обявиха учредителите на Фондция "Граждански медии" (едноличен собственик на Re:TV) Светослав Божилов, Иван Кръстев и Иво Прокопиев.

Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме - коментират създателите й.

Регулаторите и политическият елит системно през годините подкрепят свърхконцентрацията на телевизионния пазар. Разбиването на този порочен модел е ключово за българското общество и за обществения дебат, но се оказа непосилна задача за Re:TV – заявиха още собствениците на медията.

Взехме трудното решение да затворим телевизията. Смятаме, че е по-правилното пред това да оставим успешен екип и телевизионен продукт с добро име, да стане зависим от евентуално бъдещо неясно финансиране - коментират учредителите на Фондация "Граждански медии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
0
 
31
 
! Отговори
istina преди 14 години
Абе хора, за какво се карате, че не разбирам!? Търся иформация за спирането на ЕДИНСТВЕНАТА /за съжаление вече бивша/ сериозна телевизия!!!Намирам хора, които се карат и обиждат, но нито дума за РЕ ТиВи!Какво се случва там, знае ли някой???????
353
0
 
31
 
! Отговори
Radko преди 14 години
samo Planeta!!!
352
0
 
31
 
! Отговори
FEN_RETV преди 14 години
HAIDE VSICHKI DA IZLEZNEM NA PROTEST.ISKAME SI TELEVIZIQTAAAA
351
0
 
31
 
! Отговори
FEN_RETV преди 14 години
ISKAME SI TELEVIZIQTAAAAA
350
0
 
31
 
! Отговори
Общи условия за полз преди 14 години
Трябва да знаете, че IP адресите, от които са направени всички коментари, се записват и могат да бъдат използвани в определени случаи за разкриване самоличността на лицата, които са публикували съответните коментари, в нарушение на настоящите Общи условия. Dnes.bg си запазва правото да уведоми и окаже пълно съдействие на компетентните държавни органи, включително прокуратурата, следствието и полицейските органи, за всеки коментар, който нарушава законодателството на Р България и правото на ЕС
349
0
 
31
 
! Отговори
K преди 14 години
auuuuuuuuuu kolko strashno.krai na vsi4ki televizii.vsi4ko svarshi.
348
0
 
31
 
! Отговори
Тони преди 14 години
Най-после едно добро дело! Браво, приветствам! Ами наистина едва ли би могла да се издържа телевизия, чиито зрители са около 500 тъмносини ***. Такъв е живота, сори!
347
0
 
31
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Вече няма истинска поблицистика в България! Такава каквато хора като мен (по-интелигентни) искаха да гледат! Уви!
346
0
 
31
 
! Отговори
Дорчо преди 14 години
Крайно време беше - само мозъчни промивки правеше тая RE:TV. А българинът и без това е ошашавен отвсякъде.
345
0
 
31
 
! Отговори
Стоилов преди 14 години
Аз предпочитам да гледам порно отколкото новини, ама щом сте казали ше скарбим!
344
0
 
31
 
! Отговори
Иванка преди 14 години
Не съм я гледала тая телевизия, обичам да гледам тв 2 и ме е яд, че го няма шоуто на Азис!
343
0
 
31
 
! Отговори
Чене преди 14 години
джордж буш е по-умен от всички вас взети заедно, така че айде на село!
342
0
 
31
 
! Отговори
ines преди 14 години
mnogo jalko za edinstvenata obektivna i inteligentna media.
341
0
 
31
 
! Отговори
Даскалеску преди 14 години
А бе , кукуМяу , откога стана Баровец-Просветител , датайба в червения *** .Сега , като няма РеТв , ще си гледаме пак Евронюза , СиЕнЕна и дискавъритата . Щото другите телевизии , особено българските са пълна помийна яма .Но , язък , все пак , за хубавата телевизия .....
340
0
 
31
 
! Отговори
GP преди 14 години
Еми правилно са я закрили тая телевизия. Там четирима дрипльовци говореха около две пейки за некакви такива тъпотии, че веднага превключвах на нещо по-готино.
339
0
 
31
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Я кажи името на една закрита болница, училище или детска градина, *** ***...
338
0
 
31
 
! Отговори
Просветителя преди 14 години
Колко сълзи проляхте за една дръглива, продажна телевизия, а това че са закрити много училища, болници и детски градини няма значение за вас, *** долни!
337
0
 
31
 
! Отговори
Баровец преди 14 години
Обществото на *** плаче, че са му закрили телевизията.
336
0
 
31
 
! Отговори
лекия преди 14 години
до тежкия: защо си мислиш че някой ще си показва интелигентноста чрез правопис пример:лекарите, според твойто "поинтелигенчване" обаче разбирам че трябва да избера между това да "*** хубава млада жена да си направя *** в присъствието на 20 миризливи пенсионерки"(това е метафора) добра логика!
335
0
 
31
 
! Отговори
"тежкия" преди 14 години
@ лекия: Явно не си се поинтелигенчил от гледане на телевизия, като ти гледам правописа :))))))))))))))))))))))...а ако алтернативите са голф или градски транспорт, смело избирай второто - поне няма да ти се смеят ;)