9-те млн. лв. на Масларова

Прокуратурата повдига обвинение срещу лявата депутатка
22 яну 2010 17:47,
139
9-те млн. лв. на Масларова
Снимка: БГНЕС

Очаква се до десетина дни прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, съобщиха за БТА източници в Съдебната палата.

На 5 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска снемането на депутатския имунитет на Масларова, която е разследвана за престъпление по служба.

Според прокуратурата, докато е била министър, тя е нарушила своите служебни задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, и е набавила за себе си и за Венцислав Иванов Драганов  9 807 000 лева.

По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка.

Предисторията: още през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Реконструкцията излиза на бюджета почти 20 милиона лева.

Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – "Стара Загора 2007", получила няколко дни след откриването на строителната площадка.

Шеф на фирмата е споменатият горе Венцислав Драганов. Според прокуратурата той от дълги години е приятел на Емилия Масларова.

Изграденият от Масларова център стана медиен хит през последните месеци, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Още по темата

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 20 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

Най-фрапиращата цена беше за табелки из коридорите – за 35 000 лева.

Те са от плексиглас, покрити с алуминиево фолио. Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май 2009 г от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед са насочени към Варна", каза тогава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
sadiya преди 14 години
chakame nova informatsia! zashto se zamalcha? da ne bi da si e platila?
134
0
 
0
 
! Отговори
Вене преди 14 години
Ами сега, отиде кожухчето
133
0
 
0
 
! Отговори
Ванга преди 14 години
Да бъдат проклети и тя и поколенията й , заради мъката, която причини на толкова много хора със своята алчност и некомпетентност
132
0
 
0
 
! Отговори
марго преди 14 години
Ами барнала се е с кожухче! е кой е сега от наглите?/за нея трябва това определение! и продължава да се държи като нагла и да води уговорки с прокурори и съдии да им предлага подкупи! така че всичко знаем и това че няма подобна държава, гоните кокошкарите а тая *** трав продължава да се тъпче!!
131
0
 
0
 
! Отговори
МАГИ преди 14 години
Нямам думи! тая е от наглите не тия дето ни ги пробутвате! айде Бойко да чуем за нея а не само да гоните дребните рибки кой на кого дал 200 , 300 лева и сте намерили записна заповед1! стига мишкодавни историики! тая с милионите е за пандиза! действайте че ни писна!
130
0
 
0
 
! Отговори
МАРГО преди 14 години
НЕЗНАМ АМА ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ ДА ГИ ПРОЧТАТ И ПОЛИТИЦИТЕ ДЕТО СА СИ ЗАТВОРИЛИ ЦАЙСИТЕ!! ЕХОООО ТАЯ ОЩЕ ЛИ Е НА СВОБОДА?? ХОРАТА ГИ ГОНЯТ В МОМЕНТА , СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ПО 1000ЛВ!!А ТАЯ С МИЛИОНИТЕ???АКО НЕ Я ВКАРАТ В ПАНДИЗА ЗНАЧИ ПАК НЯМА ВЛАСТ!!! И ТОГАВА И НИЕ ЩЕ КЛИНЧИМЕ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ ДА МАМИМ ДЪРЖАВАТА СЛЕД КАТО НЕ НИ ДАВА ПРИМЕР ЗА РЕЗОННОСТ!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 14 години
Който краде в затвора,това е закон!
128
0
 
0
 
! Отговори
антиБСП преди 14 години
Масларова & Мургина rulls!
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До Киро.Има още много за бесене!Виж Столична община и ***!Виж Градския транспорт и паркирането в "синя зона"!Виж "Софийски имоти"!Не е лошо някой да разрови и парцела на Слави Трифонов срещу "Енергопроект"!Кой от "Софийски имоти",подчинени на кмета и председателя на Общинския съвет,му го продаде и какво са му обещали???!!!Никой не дава 1,2 млн.лв за градинка от 700 м2,ако не са му обещали смяна на статута!!!Друг е въпросът що са се отметнали???!!!Това ни спести Слави!За пари става въпрос!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
KIRO преди 14 години
Triabva da se obesi tazi gadina deto vze parite na balgarite.
125
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 14 години
няма ли кой да я оправи тази мазна патица...
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bb. e postaveno lice i e slojen na tozi post za da dorazgrabi vsi4ko.Vsi4ko e edin golqm film(na ujasite za nas).A tova 4e postoqnno u6 hva6tat prestypnici e samo s cel da ni otkloni vnimanieto.
123
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 14 години
Убеден съм че нико няма да и направят на масларцата .Щото утре и те ще бъдат на неиното положение .Каквото и да се дуят прокурорите така е ,за 20 год няма нито един усуден от управляващите , та това е един голям шах-мат в който падат само пионките те това сме ние които си драскаме тук .Ако греша моля да ме извените,...
122
0
 
0
 
! Отговори
Надзор преди 14 години
Прав си, всичко е театър. Срещу спонсорите ръка не се вдига.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Масларова-мазна като имато си.
120
0
 
0
 
! Отговори
galka преди 14 години
Tova kojuhche ne e ot vtora upotreba,a sigurno struva nad 1000
119
0
 
0
 
! Отговори
Строител преди 14 години
Четвърто:Провежда се търг за строителен надзор,който да контролира строителството.Дотук всичко е по закона!!!Отделен е въпросът,каква информация е дадена на "правилната" фирма и какви условия са заложени в проекта и тръжната документация,за да спечели тя!!!Точно по тази схема в Столична община се строят детски градини на цена 1000 евро/м2 с подписа на ББ.Схемата е една и съща навсякъде,затова Ви гарантирам,че в момента се играе театър,т.е.оневиняване през съда.Някой ден същото ще се случи с ББ!
118
0
 
0
 
! Отговори
Строител преди 14 години
Мога да се обзаложа,че нищо няма да се получи!Първо:Проведен е търг за обществена поръчка със съответната комисия,която е избрала строителя и сответната цена.Второ:Под протокола на комисията се подписват поне пет души,които предлагат протокола да се утвърди от министъра или ресорния зам.министър.Трето:На горното основание се подписва договор между министерството и фирмата-изпълнител със срокове и цена.Подписа се слага от министъра или от ресорния зам.министър.
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Румъния ..една почти толкова студена зима ,като тази преди мноооого години Ще си спестим и нерви и средства !!Е европа ще ни се скара ,може и някои фонд да спре ама.........ще й мине:)
116
0
 
0
 
! Отговори
teko преди 14 години
нищо не става в тази държава обречени сме на гибел