НЕК обяви, че пуска тока по морето до 14 часа

Вече замениха прекършения стълб, сега връзват проводниците
24 юли 2010 12:10,
13
НЕК обяви, че пуска тока по морето до 14 часа
Снимка: БГНЕС

Между 12.00 и 14.00 часа ще бъде нормализирано електрозахранването, съобщи изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов, цитиран от БТА. Той е на мястото на аварията, която остави без ток района между Бургас и Варна.

Вече е изправен новият стълб, който заменя дефектиралия стълб на 110-киловолтовия електропровод "Галатея".

Започнало е присъединяването на проводниците от първа, втора и трета фаза, като се очаква то да приключи към обяд или ранния следобед и захранването да бъде възстановено.

Работата на аварийните екипи е била забавена от проливния дъжд, паднал в района на прекършения стълб.

От Централното диспечерско управление на НЕК към засегнатия от аварията район се подава захранване с мощност до 100 мегавата. Ограничението на потреблението на север от Бургас е до 40 мегавата, а на юг от Варна – до 15 мегавата.

Потребление за този район в пикови часове е до 160 мегавата.

Шефът на НЕК посочи още, че се предвижда подмяна на съществуващата електропреносна мрежа в този район.

Още по темата

„Има такъв проект за 16 млн. лв. и съществуващите в момента електропроводи ще бъдат оборудвани с нови свърхпроводими проводници, тъй като в района са съсредоточени и много от възобновяемите електроизточници, които трябва да се присъединяват приоритетно към мрежата“, каза Първанов.

Основната причина за аварията не е дефект в проводника, а липсата на инвестиции в електромрежата, въпреки, че такива през годините са отчитани, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: НЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Радо преди 14 години
НЕК обяви, че пуска тока по морето до 14 часаЕ то затова има толкова удавени напоследък,ама чак сега казват.Отсега нататък,всеки на плаж с фазомер...
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПОНЕ МОЖЕ ДА КАЖЕШ БЛАГОДАРЯ! ЗАЩОТО АКО В НЕРГЕТИОКАТА ИМАШЕ НЕКАДЪРНИ, ЩЕШЕ ДА ВИДИШ ИЗСТУДЕНА РАКИЯ ПРЕЗ КРИВ ИТАЛИАНСКИ МАКАРОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОЧЕВИДНО ПРОФАНА СИ ТИ! ВСЕКИ ОТ БРАНЩА ЩЕ ТИ ГО КАЖЕ! 1. АВАРЯИАТА Е НА НЕК, А НЕ НА ЕРП-ТАТА! 2. АВАРИЯТА Е НЕ В ЕЛЕКТРОПРОВДА - А В НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ - СТЪЛБ!. 3. РАЗСЛЕДВАНЕ ТУК НЯМА, ЗАЩОТО АКО СТЪОЛБА Е 40 ГОДИШЕН - Е АМОРТИЗИРАН, АКО НЯМА КОЙ ПОНЕ ДА ГО ГРУНДИРА! СЪЧЕТАНО СЪС СИЛНИЯТ ВАТЪР И ПРОЛИВНИТЕ ДЪЖДОВЕ КОНСТРУКЦИЯТА Е ПОДДАЛА! ВИНОВНО Е НЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ЕНЕРГЕТИЦИ! НО КАТО ТИПИЧЕН БОРСУК - ДА ПЛЮЕМ ПРАВИТЕЛСТВОТО! ГЛУ-ПАК!!!!!!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Социализма си отиде , режима на тока не! ТЕЦ, ВЕЦ,АЕЦ = парафин & конец
8
0
 
1
 
! Отговори
цоню преди 14 години
кой счупи стълба на нек-а
7
0
 
2
 
! Отговори
?????? преди 14 години
така от 1975 г, до сега 35 г , колко пъти се е исплатило капиталовлжението а ??? нещо така за потдръжка и тех, преглед на съоражениятя чули ли са или сама на хартия са правени , иначе цената най лесно и бързо я вдигат , и от ескимос банан ще вземат само и само да се оправдаят с вдигането на цените ,,,,
6
1
 
3
 
! Отговори
клъв преди 14 години
До 4Така е - геният си е гений .То ЕРП та ще ни трябват ли?Май не.Но си представям каскадно пускате на ток......-;)))))
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ina4e smetkite ni nadyti do nebeto,s tezi pari pone da bqha si smenili elektroprovodite ot 1975godina...tapaci,sega da pla6tat obe6tetenie na horata!
4
3
 
16
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ЗАГЛАВИЕ : "НЕК обяви, че пуска тока по морето до 14 часа" КОМЕНТАР: Пускане на ток по море е гениална идея на НЕК- новост в методите за електрозахраване. Не са необходими железни стълбове и далекопроводи от цветни метали. Така ще бъде решен кардинално въпросът с кражбите на жици. Освен това рибата сама ще идва към брега, плувайки с корема нагоре. Само че, ще се наложи да се изкопаят канали с морска вода към градовете във вътрешността на страната, за да се осигури ток и риба за всички :-)
3
2
 
11
 
! Отговори
elektrik преди 14 години
*** едно разследване на инцидента за не повече от час може да отнеме лиценза на електроразпределението, но това правителство няма четящи и знаещи хора, профани.
2
0
 
7
 
! Отговори
boza преди 14 години
Che nali beshe narochno schupen ,tozi stulb--sega se okazva ,che bil prekurshen-----kakto kazva Bai Ganjo : "Na maimuni ni oburnahte maskari s maskari" !
1
1
 
11
 
! Отговори
клъв преди 14 години
Е И?Да ги наградим ли?