Таксите "електромер" и "водомер" ни се разминаха

Нямало официални становища на дружествата
Обновена: 1 фев 2011 15:17 | 1 фев 2011 15:16,
40
Таксите "електромер" и "водомер" ни се разминаха
Снимка: Булфото

Няма да има нито такса „водомер”, нито такса „електромер” тази година, обяви шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Още по темата

„Всички тези изменения в структурата на тарифите, в търговската политика на дружествата са само на ниво обсъждане. Няма официални становища.

Няма да има нито такса „електромер”, нито такса „водомер” тази година, защото периодът, в който трябваше да ги обсъдим, почти е минал”, разясни той.

„Повишаването на доставянето на вода на потребителите и дружествата в София и Пловдив е около 4% – колкото е и инфлацията”, каза Семерджиев.

За повишаването на цената на водата в София се е появило допълнително обстоятелство за пречистването на водата, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 13 години
Ами човека го каза: Няма да се въвежда тази година!!!!!!!!!Защо????? Ами изборите са ОКТОМВРИ!!!! След това ,като има балъци дето пак ще гласуват за нас, ще им въведем и такса........въздух!!!Те (електората) да ни изберат, пък после ще им го начукаме както си искаме!Айде радвайте се ДО ИЗБОРИТЕ!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
ЕРП преди 13 години
По принцип ЕРП-тата са само касички. Те купуват енергия от производителите като я препродават на потребителите. пшо принцип няма лошо, но в БГ варианта нещата са опорочени много. Тук ЕРП-тата имат гарантирана доходност от над 15% и което е по-важно на практика сами калкулират разходите си, защото цакат на ДКЕВР и ония им одобряват почти всички разчоди. От претставители на ЧЕЗ знам, че са си избили инвестицията на втората година и до сега са направили кым 1 млрд лева отгоре.
35
0
 
2
 
! Отговори
Снимката преди 13 години
Тоя на снимката или е яко надрусан или е бавноразвиващ се. Но при всиюки слуюаи е крадец :)))
34
0
 
2
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
ДКЕВР да се закрие - крайно време е!Тези хрантутници получават заплати от нашите данъци, а накрая какво - вместо да защитават нашите интереси, те ни гърбят в полза на монополистите!Никакви такси водомер, електромер и други от сорта. Нито тази година, нито за в бъдеще. Такси не трябва да има и за телефоните, но това е друга тема.Увеличили били цената само с инфлацията за годината! Брей, че привилегии извадиха тия?! Нашите заплати някой променяли ги спрямо ръста на инфлацията? НЕ!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом има такива "екстри", като тия, да няма за сега такси, значи, че вече предизборната кампания наистина е започнала! Чудя се само, защо ни вземат за толкова ***?!!! :-)))
32
0
 
5
 
! Отговори
Едно кротко добиче преди 13 години
Ама те наистина ни смятат за пълни ***! Като видят, че прекалят, потупват ни по главичките и щом се поуспокоим....хоп! Хомута на шията и "Дий, Сивко, дий!"
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега да запомним всичко каквото казва този ***! Всичко, с датите и подробностите, да си го записваме на Favorites и после само да сравняваме. Няма да чакаме много!
30
0
 
5
 
! Отговори
тлъста муцуна преди 13 години
Какво значи "разминаха"? Та това щеше да е поредният позор на правителство, подвластно на монополите и картелите! Всъщност монополите (имат и друго име) диктуват икономиката. Защо? Много просто - осигуряват огромни печалби от които живеят разгулно и охолно, докато 70 % от населението мизерува, в същото време тлъсто корумпират администрацията. Стига вече лицемерие и лъжи. За 20 години разбрахме да не вярваме на никого. Прозрехме горчивата истина - няма на кого да поверим власт - лош ни е генът.
29
0
 
4
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 13 години
Щом той казва, че няма да има, значи са ни в кърпа вързани таксите! Че може и нови да измислят.
28
0
 
3
 
! Отговори
Вервайте МУ ! преди 13 години
Разминаха се по пътя с идващите нови цени.
27
0
 
4
 
! Отговори
възмутен гражданин преди 13 години
Разминаха ни се, защото идват избори.Хайде да се хванем на бас, дали ще ни се разминат след изборите.Вие не сте с ума си бе управници.Де плащаме такса водомер и електромер, е все едно да плащаме такса"кантар", когато си купуваме сирене или картофи.Нали няма разлика?На този Семерджиев не знам къде му е ума, той да не е нещо увреден, или добре му плащат,.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяко жилище и стопанска сграда трябва да има ток и вода. Абонаментът е изнудване и престъпление спрямо цивилизацията. Семерджиев е за оставка!
25
1
 
2
 
! Отговори
потребител преди 13 години
Енергото и ВиК са страшни рекетьори и монополисти, на които трябва да им се отнеме лиценза заради тормоз и надписване на сметките на хората. Трябва целият напод да се вдигне против тия кожодери. Масово пишете жалби против тях и до Комисията за защита на потребителите и Комисията за енергийно и водно регулиране. Залейте ги с милиони жалби.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък продавам сирене и искам всички от ЧЕЗ да ми плащат "Такса магазин",защото го доставям в магазина, а те не го купуват
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко е предпоследно....Като не им харесва, да си ходят разни вносни експлоататори кат ЧЕЗ, Софийска вода и други, дето си изплащат "инвестициите" на наш гръб, а не от собствената си печалба.Какво е инвестирала "Софийска вода"? Какво инвестира ЧЕЗ ? Като всички трафопостове са в частни имоти, изпълнени с частни пари и изплатени наполовина, че и по-малко.Да не би Водата те да я правят или тока?
22
1
 
4
 
! Отговори
Cool преди 13 години
Абе,тези такси не са се разминали.Днес ни суровакаха с нови цени на водата,та за да не ни дойде много накуп,ще отложат за пролетта тези глупости.Стига ни залъгвахте от тези дружества.само ни изтисквате,а нищо не подобрявате като качество.Колко години поред ще се вдигат цените,а заплатите и пенсиите -не?
21
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 13 години
е то па оставаше и да ги вкарате тия такси..."Повишаването на доставянето на вода на потребителите и дружествата в София и Пловдив е около 4% колкото е и инфлацията" - ми тя инфлацията от такива като вас идва бе ***!! - кво се праите на жертви на инфлацията - вие я правите!!
20
3
 
2
 
! Отговори
Бате Ачо преди 13 години
Браво, няма нужда от допълнително облагане на бедния народ с такива такси. Все пак има толкова ненужни разходи който и в момента се отчитат в електроразпределителните дружества, че не е истина. А колко реклама имаше декември по телевизията, незнайно защо, та те са си монополисти. Вместо да дадът тези пари за някой социален дом или др. добро дело а те за реклама. Срамота. И още веднъж браво, че не се пречупиха, продължавайте само така !!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Ангел Сеирджиев преди 13 години
Таксите ни се разминаха,урааааааа........!Обаче не се радвайте толкова щото се вдигат цените,ха да ви е честито.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Потребителят предизвикал РАЗХОДИ?!! - каза Семкаджиев!!!*** за оставка!!!Потребителят предизвиква приходи и плаща колкото му трябва от стоката, бе, семкаджиев