Ръст на пътуванията на българи в чужбина

С 2,5% са се увеличили излизанията зад граница през февруари
Обновена: 28 мар 2011 12:38 | 28 мар 2011 11:56,
22
Ръст на пътуванията на българи в чужбина
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С 2,5% са се увеличили пътуванията на български граждани в чужбина през февруари 2011 г. на годишна база.

Най-голямо увеличение е регистрирано в излизанията към Латвия с 33,3%, Австрия с 26,9% и към Румъния с 18,0%.

Ръст има и в пътуванията към Украйна, Гърция, Белгия, Великобритания, Унгария и Полша.

Драстичен е спадът в пътуванията към Канада – те са с 87,5% по-малко в сравнение с февруари 2010 г.

Най-много българи излизат зад граница с цел почивка и екскурзия – 38,2%. 34,9% от пътуванията са със служебна цел.

Същевременно са нараснали посещенията на чужденци в България. През февруари 2011 г. те са 291,3 хил., или с 6,6% повече спрямо същия месец на 2010 година.

Увеличение е регистрирано при посещенията на чужденци в страната с цел почивка и екскурзия – с 9,7%. Посещенията със служебна цел и транзитните преминавания са се увеличили съответно с 9,1 и 4,8 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: пътуванияНСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Най-много българи излизат зад граница с цел почивка и екскурзия!!!---------------------------------------------------------------------------------------------------Коментиращите да четат! Те не заминават завинаги.. а само на почивка! Явно кризата не е чак толкова голяма щом има пари за почивки в чужбина. :) Тва е хубаво!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бягат по чуждите кърища...мизерията е голяма.
20
3
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
iavno che mizeriata pak pogna horata da se iznasiat ot balgaria ,taka koito glasyva za 50 leva sega da si bere gaileto ,boiko vi go vrashta tapkano.
19
1
 
28
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Ръст на пътуванията,обаче не за екскурзия.Повечето са с еднопосочен билет
18
0
 
6
 
! Отговори
ЕРДИНЧ преди 13 години
С огромно задоволство от една страна /заради единомислието което имаме/ Ви приведствам ,но от друга страна колко жалко ,че ни е наложително да мислиме така..........
17
0
 
11
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Г-н Ердинч, няма да стане. Затова смятам, че "България умира. Бавно и сигурно."
16
0
 
8
 
! Отговори
ЕРДИНЧ преди 13 години
Г-н Петров,как да стане това "оттегляне".Както при предаване на наследство от старши на младши,така и политиката се предава по наследство,като в България има и един нов елемент "политик старши"е от една партия,а "политик младши"е от следващата която е на подиума.
15
0
 
13
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Това е резултата от 20 годишния "труд" на "специалистите" - икономисти, бизнесмени и политици в България - безпътица, безработица и потискаща мизерия. И, който е бил във власта през тези години, трябва да има достойнството да се отегли от политиката. Защото за 20 години никой не свърши нищо добро за държавата. България умира. Бавно и сигурно.
14
1
 
5
 
! Отговори
ЕРДИНЧ преди 13 години
народа,че е беден беден.Вече не му остана дори и "кожа" на гърба,надявам се че "народните из/едници/браници може би вече ще хукнат подир емигрантите в чужбина ,защото в тях са парите,а тукашните ги оставят на мира и надявам се никога да не се върнат
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, подкрепям 1 - тогава тръгват сезонните работници за Гърция, Португалия, Испания. По за няколко месеца. И на това ако му се казва "екскурзия и почивка". Дано пък не се случва да търсите някаква помощ от посолството ни в Мадрид, като например какви документи са необходими за медицинските специалисти. Няма кой да ви каже. Испанците връщат по няколко пъти документите уж съгласно някакви изисквания. Може години да минат, но трябва да се връщаш в БГ, за да не загубиш правата да упражняваш профес
12
2
 
12
 
! Отговори
ГРОБ преди 13 години
С 2,5% са се увеличили излизанията зад граница през февруариДА..С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ БЕЗ ЗАВРЪЩАНЕ..
11
1
 
6
 
! Отговори
............... преди 13 години
да се разберем, така написано означава , че много българи пътуват с цел екскурзии и почивка, цит.:"Най-много българи излизат зад граница с цел почивка и екскурзия 38,2%"Да , ама не - 38,2% от пътуващите...Така трябва да се напише - а колко процента пътуват ???Тогава се стига до истината , че тези, които почиват извън България са малко , много малко....
10
1
 
9
 
! Отговори
статист преди 13 години
Обещавам още по-голям ръст на пътуванията в близките месеци! Уточнение: грешка при тълкуване на данните "с цел почивка и екскурзия" 38,2%, уточнението е, че същите пътувания са с разузнавателна цел, а процент от заминалите граждани не се връщат!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не разбрах смисъла на тази статия!На кого се плаща за тази стъкмистика?Или за пореден път искате да ме убедите че сме се оправили?Кога бе и кой ме оправиии?
8
3
 
10
 
! Отговори
х преди 13 години
"Най-много българи излизат зад граница с цел почивка и екскурзия 38,2%. 34,9% от пътуванията са със служебна цел."Глад, мизерия, скъпотия... няма пари... малки заплати ха ха ха ха :-D Айде мрънкаите още!
7
3
 
27
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
Еххх... мъка ми става, като гледам, как родината лека по лека ни се руши, а ние нищо не можем да направим. Да гледам, как хората изнемогват и единственото им успокоение е, че съседа е по зле от тях... За всяко едно правителство България е София... вярно в столицата можеш да си намериш лесно работа стига да имаш що годе малко акъл, но за по-малките градове, та дори и за някои по-големи положението хич не е на добре :(. Лека по лека и ние в България ще останем без родина и ще се скитаме...........
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"След почивката, ще правим протести срещу високите цени на горивата." :)
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бягат хората, а нас ни лъжат, че отивали на екскурзия. Ахаха
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GLUPOST!! Zashto ne kajat che patuvaniata za ednoposochni.....i nomer 1 e prav...prez april shte e buma,zashtoto horata sa v nesviast ot nachina po koito se boriat da oceleiat...ne da jiveiat i da se prehranvat..a da oceleiat!!Az predi 10godini napusnah BG i iskam da se zavurna za postoianno...no smeia li??!!!Pojelavam mnogo uspeh na izbiagalite,zashtoto nachaloto e mnogo trudno,no sled godina si davash smetka che trudnoto si e zaslujavalo!
3
4
 
14
 
! Отговори
vini преди 13 години
Хората не бягат от България ами понеже са бедни отиват на почивка в чужбина.Такъв е част от българския народ харчи повече от колкото получава ФАКИРИ ФАКИРИ