Половин България: Да строим "Белене"

63% не знаят обаче дали е изгодно договореното с Русия
Обновена: 14 апр 2011 18:51 | 14 апр 2011 18:51,
156
Половин България: Да строим "Белене"
Въпреки протестите срещу АЕЦ "Белене" близо 50% от българите искат да я довършим. Снимка: Булфото

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.
 
Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата
След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване.

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 

63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.

Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
bez tok bez iadrenna cenrala ,shte pasete treva i prejiviate kato dobitak v 21 vek .negramotno pleme pone prochetete za iadrenite goriva tapaci .
145
1
 
0
 
! Отговори
Fean преди 13 години
az,Проблемът на повечето българи е основата, поради която все още сме си бедни. А той е: Всеки мисли само за себе си. Ето ти въпрос: С каква енергия, в какво количество и на кава цена ще нахраниш електромобила на съседа си, когато той поиска да отиде с него до морето/Гърция/София/провинцията.. например? С енергията от колекторите ли? Съмнявам се.... Бедна Българийо... С този начин ан мислене такава ще си останеш...
144
2
 
4
 
! Отговори
СТЕГАЙТЕ СЕ ..... преди 13 години
...ЗА ЯКА ИНФЛАЦИЯ , АКО СЕ ПОДПИШЕ ДОГОВОРА ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ !ДЕФИЦИТА НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ--СЕГА Е 2-млрд.!!!!!СЛЕД ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА--ЩЕ КАЦНЕ НА 20-млрд.!КОЙТО СИ МИСЛИ ,ЧЕ ЕС ...ЩЕ ГО ПОКРИЕ ---ПРОСТО НЕ Е В РЕД...!ПРОСТО ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС, И....ВМЕСТО В ЕВРОПА, ЩЕ БАЧКАТЕ В СИБИР!ПОДПИШЕ ЛИ СЕ , ЗА АЕЦ-а....ТУКА ЩЕ Е ...АД И ГАЛОПИРАЩА ИНФЛАЦИЯ!
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ Белене ще струва най-малко 20 милиарда евра
142
0
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
6 000 000 000 evro razdeleno na domakinstvo se padat kum 1600 evro. da gi dadat na horata da si slojat slunchevi kolektori shte se pesti masa tok i shte sme nai zelenata durjava i shte prodavame co2 emissii. hehehe
141
2
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
При референдум 52% ще са против и Белене няма да се строи. Агенцията на праволинейния комунист Райчев и неговия праволинеен съдружник в голфа винаги задават манипулативно въпросите. В същото това изследване има питане за кого бихте гласували за президент. Няма имена на евентуални кандидати от дясните партии, нама го и логичния ляв кандидат - вицепрезидента Марин.Райчев е манипулатор и който му вярва или е наивник или ортодоксален комунист.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и агента на ДС и щатен сътрудник на КГБ, бащицата на българските *** - цар Гоце Социалния Президент с Трипера има 50% подкрепа. Изводът е ***: 50% от българските граждани (включвайки 100% от ***) са *** и е наложително да бъдат затворени в резервати.
139
4
 
5
 
! Отговори
stefka преди 13 години
Не съм сигурна , че информацията е достоверна!! Не може да бъде толкова хора да не си замислят за бъдещето на децата си , още повече след трагедията в Япония и ядрената централа Фукушима! Аз съм категорично ПРОТИВ втора АЕЦ в България!! Нима няма в какво друго смислено нещо да се вложат парите ни!!
138
4
 
4
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Брей, насъбрали сте се тука псевдоеколозите и на ***'тинчо яд'ените па'аноици много бе (: Нали сте демократи - щом 48% от населението е "за", значи трябва да се строи. Това е демокрацията. А останалите 52% не са против - 15% са против т.е. 3 пъти по-малко от тези "за", останалите 37% са същите политически интертни 37% които казват "няма да гласувам" на социологическите проучвания. АЕЦ Белене ще има, защото очевидно ни трябва - изяжте се. Ако ви е страх, искайте йод в аптеката, ***.
137
3
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България само АЕЦ Белене не стига, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст.6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
136
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ АЕЦ БЕЛЕНЕ!
135
2
 
9
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 13 години
За какви електромобили говорите в България? За какви производства? Кой ще произвежда след 10 години бе? Неграмотните ***, голяма част от които са с отклонения поради кръвосмешенията и лошия живот и които ще бъдат 40 процентта от общото население?Или 3-те милиона човека над 60 години ще си купят нов Приус? Или ще правят високотехнологични платки за компютри?Дори тъпите поддръжници на ДС ще останете изненадани след 10 години като нямате и парче хляб да ядете и чакате помощи от ООН.
134
0
 
0
 
! Отговори
Българска земя преди 13 години
bulgarialand.blog.bg/***/2011/04/12/za-bylgarite-e-vajna-cenata-ne-sigurnostta.727877
133
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Gallup" е агенция на червените! Какво очаквате те да кажат?
132
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Германия по-глупави от нас ли са? Защо Швейцария е решила да се откаже от АЕЦ? Защо ежедневно не се показват по телевизията данните за налична или нека да е липсваща радиация у нас от Фукушима? България е в земетръсна зона, за това трябва да говорим.
131
6
 
9
 
! Отговори
От другата половина преди 13 години
Къде са тези "половината българи", искащи довършването на Белене? Покажете ги да ги видим. Направете референдум, тогава ще се разбере истината!
130
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
На тези, които се притесняват от излишък на ток след построяване на Белене ще кажа, че винаги можее да затворим няколко пушещи и обгазяващи ТЕЦ-а, собственост на престъпни босове или американски компании. Тогава освен евтин ток ще имаме и по-чист въздух с по-малко въглеродни емисии...
129
1
 
3
 
! Отговори
Ало емигранта от130 преди 13 години
...да не си емигрирал в Русия....ха,ха,ха,ааа.....??!
128
7
 
7
 
! Отговори
КАТО ГИ СЛУШАМ.... преди 13 години
....ТИЯ ОТ СТАТИСТИКАТА:МЕРАКЛИЙТЕ,....ЗА "РУСКА ЯДРЕНА СМЪРТ"-----СЕ УВЕЛИЧАВАТ СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ,......ПРОГРЕСИВНО!ХВАЛА НА ТАКИВА ХОРА.....!
127
7
 
18
 
! Отговори
Емигрант преди 13 години
За повече от 60 години и стотици АЕЦ из целия свят е имало само 3 аварии и то сам о Чернобил, за сега с човешки жертви! Колко народ е измрял из мините за въглища? Колко народ е с белодробни заболявания от работа в въглещните мини? Хайде да спрем истерията и да погледнем на нещата обективно. Ами дайте да не равзиваме химическа индустрия че може да стане авария? Ако не построим Белене ще докажем за кой ли път че не сме народ а ***!

Спонсорирани публикации