Независимост за незрящите. Води ме!

Затворете очи, опитайте се сега да минете по позната улица
21 ное 2011 17:55, Екип на Dnes.bg
17


За първи път Фондация "Очи на четири лапи" се обръща за финансова подкрепа към "отделния човек". Вашето левче с SMS с текст: DMS VODIME на единен номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-tel) ще помогне да се осигурят повече кучета водачи за слепите хора. Процесът е скъп, дълъг и сложен, но резултатът не се измерва в пари, защото личната свобода и независимост нямат цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
Imam Labradorche na 10 meseca e .. tova e neveroqtna poroda .. nauchil sam q na dosta neshta no nai vajnoto e che sa mnogo mnogo umni kucheta i dobri .. nqmat nikakva agresiq ...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мърдок явно си някъде на село щом имате кондурка !В София ,не спират кучетата в транспорта.Освен някои селяни шофьори които не знат ,че това е куче водач.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не се помисли за набиране на средства и от чужбина? Ще навреди ли това на бг операторите? Членивам в немски клуб за кучета водачи и зная колко труден е процесът на обучение, и колко скъпи са обучените кучета. Клубът има собствена банкова сметка за набиране на средства от цял свят. Най-популярни са голдън ретривър и шефър хунд(немска овчарка).
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля че най подходящ за водач е санбернарчето, голдън и лабрадора също са много добри и податливи на обучение. това им е заложено от природата.
12
1
 
7
 
! Отговори
е, преди 12 години
Ах, какво сладко лабрадорче ! Много послушни и доверчиви животинки.
11
1
 
4
 
! Отговори
запознат преди 12 години
аз съм пратил моите есемеси,но пиша това тук точно със съзнанието ,че още някак помагам на тези хора, защото наистина сме безумно изхабени от тези игри,шоута и прочее примамки за гласуване по телефона.
10
1
 
6
 
! Отговори
запознат преди 12 години
успя,благодарение на неистовата си енергия да го постигне и благодарението на спонсорите, за които "воюваше" по 24 часа на ден. екипа на училището е от няколко човека ,за които се чудя ,че изобщо ги има такива у нас, просто не е истина. като се знае колко нередовно получават заплащането си, зависими от волята на съдбата -има ли спонсор в момента или няма...АКО ИМА СЛУЧАЙ, КОГАТО ЕСЕМЕСИТЕ ДИРЕКТНО И ДО СТОТИНКА ОТИВАТ ЗА БЛАГОРОДНА КАУЗА, ТОВА Е СЕГА- ЗА УЧИЛИЩЕТО ЗА КУЧЕТА -ВОДАЧИ В СОФИЯ.
9
1
 
6
 
! Отговори
запознат преди 12 години
всички средства ,с които съществува училището ни,единствено в страната, СЕ НАБИРАТ ОТ СПОНСОРИ, КОЕТО Е ПОСТОЯННОТО ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ за хората от училището и най-вече за създателката му и шефката му АЛБЕНА АЛЕКСИЕВА,уви,напълно сляпа жена, чийто глас може и да познавате от неделното предаване на дарик-радио за домашните любимци. преди 14 години тя получи куче-водач от германия, което НАПЪЛНО ПРОМЕНИ ЖИВОТА И. оттогава тя заживя с каузата да създаде на всяка цена такова училище у нас и успя.
8
1
 
5
 
! Отговори
запознат преди 12 години
парите от есемесите отиват в директни сметки на училището, разкрити за целта от мобилните оператори-също като участие в спонсорската акция в полза на училището. за ваше сведение ,за да получи едно обучено куче, слепият в германия го плаща със социална субсидия от 35 000 евро минимум,което показва каква висока цена има обучението и отглеждането на такова куче. у нас слепият може да получи куче от училището за символичния ЕДИН ЛЕВ,но разходите НЕ СЕ ПОКРИВАТ ОТ НИКОЯ НАША СОЦИАЛНА ИНСТИТУЦИЯ.
7
0
 
5
 
! Отговори
от 6 до 5 преди 12 години
може и да си прав.това което го пиша не е специално за този случаи- масова практика е по принцип да се злоупотребява с доверието на хората
6
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
дори и по банков път стават измами... по-голяма част от тези пари от тези фондации се източват в някой джобсхемата е ясна. купуват им бастуни (примерно) 1 бр на цената която реално могат да се купят 100 (т.е. 99 от стоиността влизат в джоба на някои си )истината е ... можете ли да отделите определена сума - просто я даите на краинонуждаещият се т.е. да не минава през посредник (фондация, банка, мобилен оператор и т.н.)
5
1
 
5
 
! Отговори
запознат преди 12 години
разбираемо недоверие след масовата спекулация с есемеси от разни продуценти на какво ли не. НО. този случай изобщо не е такъв. М-тел стои с директна помощ от десетки хиляди левове през последните 10 години като спонсор за създаването на това училище за кучета -водачи на слепи. заради кризата спонсорите на училището намаляха и се наложи този проект за събиране на средства с есемеси. операторите НЕ СЪБИРАТ ОТЧИСЛЕНИЯ за есемесите -това е тяхнато участие-спонсорство в този случай.
4
1
 
15
 
! Отговори
ДО 1 и 3 преди 12 години
Прави сте , тези пари изпратени чрез СМС отиват в джобовете на собствениците на мобилните оператори , никога при хората . А иначе това е много грозно и греховно , да изкарваш пари от милостта на хората .
3
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Съгласна съм на 100 % с теб!И аз така го мисля,стига са ни правили на *** и са ни крали!
2
1
 
40
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
В автобус веднъж видях момче с куче-водач ,гледката беше малко странна за кондукторката .Тя не спря да зяпа ту кучето, ту момчето ,все едно е видяла извънземно "Ама то туй мойту момче разрешену лий е.Май шъ траа дъ сфикнъ да виждам таквис работи" това беше коментара на кондукторката и май като цяло обобщава държанието на българина към различните от здравите хора .
1
2
 
36
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
А защо не откриете банкова сметка ами давате номер към gsm оператори ?Аз наистина съм съпричастна към слепите хора . Бих отделила някакви минимални средства , макар че съм безработна и не мога да помогна с голяма сума. Но искам да преведа парите по банкова сметка с преводно нареждане . И после да има някаква отчетност какви пари сте събрали. SMS категорично няма да изпратя.