Първанов раздал подаръци за 118 365 лв. през втория мандат

Преглед на печата за 26 февруари 2012 година
Обновена: 26 фев 2012 11:48 | 26 фев 2012 11:34,
112
Първанов раздал подаръци за 118 365 лв. през втория мандат
Георги Първанов. Снимка: БТА

Подаръци за 118 635 лева е направил бившият президент Георги Първанов по време на държавни, официални и работни посещения в чужбина през втория си мандат, сочи справка, с която разполага "Труд". На първо място в топ 5 на най-скъпите дарове, връчени от Първанов в периода 2007-2012 г., е този за бившия министър-председател на Италия - Силвио Берлускони. По време на държавната визита на българския президент през февруари 2009 г. в Рим Берлускони получава статуетка "Спартак" на стойност 6000 лева на скулптор монументалист Величко Минеков. През май същата година при посещение на Георги Първанов и съпругата му Зорка във Ватикана папа Бенедикт XVI е зарадван с копие на икона на Св. Богородица със сребърен обков от Бачковския манастир за 3600 лева.

Янтра заплашва да залее Велико Търново, алармира "Труд". Нивото на реката внезапно скочи с около метър и половина вчера следобед. Водата заприижда от интензивното снеготопене и само за час и половина се превърна в реална заплаха да излезе от коритото си. Седмици след водния ад кризисният щаб в Южна България отново  е вдигнат накрак, допълва "Стандарт". Два микроязовира край хасковския кв. "Болярово" преляха в късния следобед и превърнаха в езеро централната улица. Три къщи са под вода.

52-годишният бос на рапаните Йордан Харасимов-Даката, който беше разкъсан от взрив, докато караше аудито си в центъра на Варна, е бил следен от две коли, съобщава "Монитор". Очевидци на атентата от петък сутринта разказали пред разследващите, че непосредствено след като се чул оглушителен тътен, две черни возила рязко направили обратен завой и потеглили с газ в посока Златни пясъци. Засега не е ясно дали свидетелите са разпознали марката и модела на автомобилите.

Традиционните билетчета за градския транспорт отиват в историята, анонсира под глава "Телеграф". В бъдеще те се издават само от касов апарат и ще приличат на касова бележка. Фискалните устройства пък ще бъдат възрастни дистанционно с Националната агенция за приходите, за да се отчитат всякакви продажби.

Според челото на "Монитор" шофьори, чиито книжки са били отнети заради алкохол, превишена скорост или дори убийство на пътя, си купуват фалшиви свидетелства и отново се качват на колите си. Последният хит сред ментетата бил отпечатването на книжка върху бяла пластика за кредитна карта, уточняват служители от Пътна
полиция. Справка на вестника показа, че полицаите в цялата страна са заловили 243 подправени книжки през изминалата година. Други 61 документа били хванати от митничари при опит да бъдат изпратени на наши сънародници зад граница.

Скъпите лекарства, които се заплащат от здравноосигурителната каса, ще паднат наполовина, убеден  министър Стефан Константинов, цитиран от "Стандарт". "Има голям резерв, който може да позволи свалянето на цените с 50% и повече", разкри пред Дарик радио той. В понеделник Константинов ще преговаря с производителите. Всяка година за лекарства отиват около 2 200 000 000 лв, обясни той пред Радио К2, допълва на вътрешна страница "Стандарт". Поради тази причина министърът ще натиска производителите на медикаменти да смъкнат цената на скъпоструващите илачи, които се заплащат от НЗОК с до 50 процента.

Полицаите в цялата страна отново ще пушат и ще пият вода в знак на протест, подчертава на първа страница "Преса". Решението е взето на заседание на синдикалната федерация на служителите на МВР. Униформените искат по-добри условия на труд и повече сигурност в работата.

Софи Маринова се стяга за предстоящия българския финал на "Евровизия". В интервю за "Монитор" Маринова посочва, че най-голямата ѝ конкуренция е Десислава. "Най-много фенове имаме ние с нея. А представяте ли си нито аз, нито Десислава да не идем? Няма такъв смях", казва Маринова.

Най-голямата и популярна верига за дюнери в София, собственост на сирийски бизнесмен, обяви война на режима на Башар Асад, пише под глава "24 часа". Фирмата е поръчала специални торбички с надпис "Свобода за Сирия", в които предлага храната на клиентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
БКП и такива като Гоце и Станишката остават в миналото ... и СЛАВА БОГУ!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Първо си уточнете за единия или двата мандата ги е изхарчил, защото в друга преса тази сума се посочва за двата мандата на Първанов. Пък за сумите, които излизат като разходи на президентството, мога само да похваля Първанов - съберете на сегашните само бонусите, заплатите, парите в пликчета, които получават ежемесечно, парите им от участия в комисии и Първанов ще ви се стори спестовник!
90
3
 
5
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Първанов може да катурне ББ. Хората знаят това. Герберите усещат силата му и затова обиждат, единственото което могат да правят.
89
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно ЗАЩО и ДОКОГА ще ни занимавате с едно ЧЕНГЕ- от ДС- между другото - за НИЩО неотговорно, добре проживяло мръсния си живот...
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕ вие обичате мутрите в България - първи приятели и съветници са Ви, Васил Божков - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за съжаление, но опитите продължават. Тия ваши приятели мислят ли да дарят пари за благотоврителност за ДЕЦАТА на България или могат само да крадат като вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД.По колко си разделихте с него и кои са още в кюпа.
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как можаха ДС ченгетата да поставят такова нищожество начело на държавата ?!
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Недопустимо е да си станал доброволно сътрудник на една мракобесна структура, като комунистическата ДС за лична изгода..., а сега да се правиш на народен трибун... МНОГО цинично е нали?
85
2
 
2
 
! Отговори
FALKONE преди 12 години
Очаквайте новия филм "Отмъщението на архарите"хиляди архари нападат България. Веско Маринов на границата ще пее:родната полиция ни пази.отваряме всички затворени блокове на аец Козлодуй и засипваме козлите с радиация.Първанов избягва в Афганистан и се крие в Тора-Бора.Бойко е заловен и след като издава Първанов къде е-козлите напускат България и се отправят на изток.България е свободна.Край на 1 епизод
84
3
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
А пък аз в първия момент си помислих, че Гоце е дарил за Българската Коледа 118.000 лв от собствения си джоб ...Жалко !
83
5
 
4
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Честно казано сумата не е чак толкова голяма за институция като Парламент. Ще видим след 5 години пастирката,какви ще ги надроби !
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проклятието на България е гоце!
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече настъпи нова ера в междудържавният протокол от сега нататък подаръците ще са както следва: за ръководител от ЕС от 2 до 2,5кг албум на Ивана или Галена, за Азия 1 до 1,5кг албума на Камелия , за Африка 0,750 кг албума на Соня Немска или Джина Стоева ,за Южна Америка 1,250 до 1,750кг албума на Азис и за светилата ни от Сащ 3кг чисто нов албум на Преслава. Както изчислиха от финансовото министерство по този начин ще възстановим 5 млрд резерв и ще върнем 2 млрд от дълга
80
6
 
2
 
! Отговори
За цвъки Караилиев преди 12 години
Добре ,че си поместил снимка за да съм спокоен,че има по-големи *** и от мен!Между впрочем,в коя лудница те лекуват,че да се обадя да те приберат?
79
5
 
7
 
! Отговори
Ало моля, защо преди 12 години
Този кретеноид докога ще го показвате и коментирайте.Следващия път когато трябва да попадне в новините е само в качеството си на подсъдим!
78
2
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
До 93 Кретенизма на анонимните червени гадове стига дотам,че задават въпроса"как може да се риве за 100-200х.лв.!Всеки месец от заплатата ми на техник се удържат над 210лв,значи тези смешници,агент Гоце и сие,са раздали потта на хиляди такива като мен!Аз знам,че нищо градивно от червени *** не може да се очаква,но наглостта им отдавна е минала всички граници
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И към тези 118 635 лв трябва да се прибави и колосалната сума от 749 лв и 38 ст за поздравителни телеграми на държавни глави. Сега видяхте ли къде са отишли 5 млрд от резерва и 2 млрд нов дълг.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
suuuuper evtin kompromat, na koito moje da se vurjat samo tikvi kato idola si !
75
5
 
4
 
! Отговори
555 преди 12 години
Е, нали до скоро ни набиваха в главите, че не се срещал с никого, защото бил изолиран !!! Къде е истината??? Само, че съм против да ни правят на ***, да ни разиграват и маниполират ...
74
5
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
И пил вода и дишал, неговата ...
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** герберски шушумиги!Не виждат клечката в своите очи, искат да видят прашинка в чуждото око!"Най-великия"българин раздаде милиони за българския футбол,който е прояден от корупция и се управлява от най-различни мутри, седнали да рИват за 100-200000 лв дадени от Президентската институция!