Цените на автобусните билети пак може да тръгнат нагоре

Може да се очаква поскъпване и на таксиметровите услуги заради горивата
20 авг 2012 19:07, Миглена Иванова
51
Цените на автобусните билети пак може да тръгнат нагоре
Снимка: архив, Булфото

Ново повишение на цените на автобусните билети може да се очаква, след като цените на горивата приближиха 2,8 лева за литър.

За това предупреди председателят на Асоциацията на автобусните превозвачи Ивайло Константинов, цитиран от БНР.

Някои от големите автобусни превозвачи вече вдигнаха цените с 1-2 лева от началото на август. Тогава обаче цените на горивата бяха около 2,6 лева за литър, припомня Константинов.

Той допълни, че ако се стигне до критично намаляване на броя на пътниците заради по-високите цени, ще се наложи и съкращаване на линии.

Пламен Бонев, собственик на компания за маршрутни превози, предупреди, че все повече фирми от бранша изпадат в несъстоятелност. По думите му малките превозвачи се организират в сдружения, за да бъдат по-гъвкави и да компенсират по-скъпите горива с по-ефективен транспорт.

Председателят на съюз „Такси“ Кирил Ризов също съобщи, че според анализите на браншовата организация тарифите на таксиметровите компании трябва да се увеличат с 0,2 лева на км.

По думите му това ще оскъпи пробега до 5 км, който е най-масово практикуван, с 1 лев, а по-дългия пробег (10 км) – с 2 лева, което би било поносимо за клиентите.

Според Ризов вече пета година таксиметровите компании не са правили корекции на тарифите за превоз и не е ясно още колко време те ще удържат на ценовия натиск заради скъпите горива.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
Аз мога ли да запитам защо трябва да дигат цените на таксиметровите услуги след като в моя град за 5 км ми взимат 6лева! И кой от същите тези бакшиши налива нафта ?! Всички карат на газ и на метан. Газта е 1.40 литър за 6лева са близо 4 литра едва ли харчат толкова за 5км. Я си *** майката *** бакшиши ми тва е само един клиент ами ако минат 10 клиента са 60лв 30 дена =1800 лв кво ревете бе !800 да имате наем и газ кво не сте доволни!
40
0
 
4
 
! Отговори
до странджата преди 11 години
"Треперете *** малко ви остана до зимата... - едни ще я преживеят други не..."Среанджа, за какви кумуняги говориш само... не осъзнаваш ли, че 90 % не ги е.е кой е на власт населението иска да живее нормално не в охолство, но и без лишения...Не зависимо кой е на власт дали червени, жълти или пембяни... Останалите 10% са платени драскачи като тебе
39
0
 
4
 
! Отговори
tuti преди 11 години
От 3 години насам живота ми е станал все по-беден и труден.Това е резултат от системна некадърност на управляващите и геноцид за всички българи.Хора,обединете се,нека не търпим повече.Срам ме хваща,когато чужденците като чуят думата "бъларин"си представят ***.Това ли заслужаваме ?
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Увеличават се горивата - увеличават се и самоубийствата. Голяма работа. Статистика.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя със синия Голф къде се е изнесъл в насрещното *** и селянина. Такива най-ги мразя; вижда, че идваш срещу него и пак се бута да изпреварва. И аз- какво, в канавката ли да излетя?
36
1
 
11
 
! Отговори
turcina преди 11 години
za vsicko e vinoven BOKO i gerb...
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е не е истина, и това на фона на ПОЕВТИНЯВАНЕТО на петрола на световните пазари!! стана ми ясно, че 'поскъпването на горивата', не е нищо повече от идиотско словосъчетание, което се наблюдава само в българския език!
34
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Е той тиквата знае да маа филийки с мас,да сади компир и да гледа прасета!Затова живота ни стана свински!Нема страшно ша почне и да ни копа като копири и да ни рине!
33
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тука има ли Тикви цигулки?Поздрави на мама!
32
0
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Абе чудя се, защо тиквата не я виждам на екрана на телевизора от няколко дни. Къде е мъжленцето, дето трябва да обясни какво се случва в тази страна. И къде са герберчетата, които така много бранят своят вожд...Нещо май замлъкнаха всички. И билетите ще скачат. И хранителните стоки също. И горивата. И тока. И водата. Кой гласува за ГЕРБ? М? Къде сте църулчета?
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Акцизът и ДДС върху бензина се контролират от ЕС "приятелите" на Бойко Борисов.Цената на петрола и курсът долар-евро се контролират пак от ЕС и САЩ "приятелите" на Бойко Борисов. Накрая излиза, че и самият Бойко Борисов се контролира от "приятелите" си ЕС и САЩ.
30
0
 
22
 
! Отговори
тото преди 11 години
Хайде сега и цените на автобусните билети! Герб да си ходи!
29
0
 
17
 
! Отговори
в. златев преди 11 години
България ШЕСТА в рейтинга по най-скъп бензин energywatch.blog.bg/politika/2012/08/20/2012-cenite-na-benzina-bylgariia-shesta-v-reitinga.990341
28
2
 
20
 
! Отговори
Rad преди 11 години
Верно е, че тния *** се оказаха много по-зле и от станишевци. Чак на такива сътресения не сме били свидетели. Напротив-при Станишев своевременно бяха индексирани заплатите и пенсиите/таван от 500 на 700 лв/въпреки, че също растяха цените.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това комунистическо управление по нищо не се различава от жанвиденовото. Само че през 97 г ни е спасил Костов, сега ще е навярно Лостов.
26
0
 
31
 
! Отговори
www преди 11 години
ПРОКЛЕТА ДЪРЖАВА..
25
0
 
31
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
ако мислим позитивно, както казва един приятел-"всичко е за добро" и е прав:увеличават цената на горивото, по малко движение на лични коли; увеличават билатите за транспорта-по малко пътуват, още по-малко превозни средства на пътя; увеличават се цените на храните -създава се трайна тенденция за вталяване на населението и оздравяване . Накрая по изпънатите между слънчогледите магистрали ще препускат обявените официално около 700 милионера, а на бензиностанциите ще ги посрещат с "Аферим", Машалла"
24
0
 
21
 
! Отговори
до Странджата преди 11 години
Странджа :))), пак си спрял хапчетата, ако нямаш пари мога да ти дам в заем само и само да си ги пиеш. Успокой се, ти си спокоен, ти си на 7-те Рилски езера,около теб е тишина,спокойствие и красота. Тихо,легни си сега....айде....шшшшт
23
0
 
18
 
! Отговори
До странджата преди 11 години
Скоро май не са те прибирали на 4-ти килoметър.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цените се качват, заплатите намаляват. Безнаказаност, безобразия, бомбени атентати, тероризм, улични побойща, мутро-спонсори на мутро-правителството избеГАЛИ на Карибите, инфлация, бензин 3 лв. на литър, малкият и среден бизнес унищожен. Всичко това, уважаеми граждани, ви е гарантирано от ГЕРБ