Оправдаха Цветанов по делото за клевета срещу съдия Тодорова

Решението на Районния съд в Пловдив обаче ще бъде обжалвано
Обновена: 18 окт 2012 20:29 | 18 окт 2012 20:23,
116
Оправдаха Цветанов по делото за клевета срещу съдия Тодорова
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Районният съд в Пловдив оправда министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по дело за клевета, заведено от шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

Скандалът между двамата избухна, когато Цветанов я обвини, че обслужва организираната престъпност. Повод за нападките станаха забавени мотиви по дело срещу наркобоса Васил Маникатов - "емблематичен за Европа трафикант на наркотици", както се изрази Цветанов.

Освен това Цветанов на няколко пъти коментира, че заради забавените от Тодорова мотиви за присъдата на Маникатов той е бил освободен от затвора.

Делото бе гледано на неутрален терен в Пловдив, а Мирослава Тодорова ще трябва да заплати 500 лева съдебни разноски.

„Ще обжалваме решението”, заяви след заседанието адвокатът на Тодорова Даниела Доковска.

„Доволни сме от решението на съда”, бе краткият коментар на адвоката на вътрешния министър Десислава Добрева.

Пред магистратите бе представена справка от Софийски градски съд за просрочени дела на съдия Тодорова в периода от 2004 до 2011 година, но адвокатът ѝ възрази срещу приемането на документа като доказателство по делото.

Още по темата
„Мотивът на Цветанов да разпространи неверни твърдения спрямо Мирослава Тодорова е, че тя многократно го е критикувала публично.”, заяви в пледоарията си адвокат Доковска. Тя е на мнение, че като председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова е изпращала писма до различни европейски институции, в които се сигнализира за недопустим натиск върху изпълнителната власт.

Преди да заведе делото срещу Цветанов, Тодорова призова шефа на МВР, ако има доказателства срещу нея, че "обслужва" организираната престъпност, да започне разследване. По думите й обаче клеветата на Цветанов засяга достойнството на човека, а думите на министъра не са засегнали само нейното достойнство, но и на съдийската гилдия, която е важна за реформата в съдебната система.

Районният съд в Пловдив ще представи мотивите си за опрадвателната присъда на Цветан Цветанов в срок от 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кой го оправда? Приятелката му от СГС ли? Аз не го оправдавам - нито за лекарите, нито за съдийката, нито за всички гнусотии, които си позволява да прави и лъготи в качеството си на министЕр! Тази неука гарга се помисли за Господ! Е, разбира се след Него (Боката де)!
91
0
 
3
 
! Отговори
психолог преди 11 години
Слугуването на "Позитано" 20 винаги води до лоши неща. БСП оплюха Ж.Виденов, който беше лидер и министър-председател от тях, та една съдийка ще ги трогне. Важното е да ги обслужиш а после каквото става с тоалетната хартия.
90
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Направо се учудвам на упоритостта, да не кажа ината, която съдийката от СГС М.Тодорова прояви, за да съди министъра на МВР. Той каза, сетене по телевизията многократно повтаряха изказването му: " Излиза,че съдия Тодорова ИЛИ не си гледа съвестно работата, ИЛИ че помага на мафията". Ами от двете или" се получава,че първото е вярно - не си е гледала съвестно рабтата по няколко дела, три от които много важни и в резултат обвиняемите са отървали затвора, а жертвите са пили по една студена вода. Включително и семейството, чиито две малолетни тогава дъщери са изнасилени от банда,водена от полицай. За информация, ако не се лъжа тази година бандата беше ОПРАВДАНА от военно-апелативния сд, който показа, че и и той може да оневинява лица забъркани в особено тежки престъпления. Т.е. независимо дали си цилвилен или военен съдия, съдиш и отсъждаш в зависимост от хората, които са насреща (дали пък не става коя страна има повече пари и това да натежава пред Темида?). Мисля,че ВСС и шефът на СГС са назначавали лицето Мирослава Тодорова за СЪДИЯ, а не за шеф на ССБ, смятайки че тя ще си гледа съвестно работата. Е, съдия Мира разчитайки на своя висок пост в ССБ е решила,че може да си гледа работата 5 за 4, а сетне, когато тя се опъна и се закани да вкара в ход всичко възможно, нея я уволниха дисциплинарно. Това показва, че или работиш съвестно и прецизно като съдия , или си отиваш от съда и оставаш преподавател в НИП. Какво неясно има в този проблем?
89
4
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
КАКВО ИЗЛИЗА СЕГА...- Ако твърдението "НЕ Е КЛЕВЕТА" значи е ИСТИНА....- ИЗЛИЗА, ЧЕ СЪДИЙКАТА УЧАСТВА В "ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА"...- А ДОКАЗАТЕЛСТВА...
88
5
 
3
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Този грозник на снимката , изцяло прилича на Трактора...
87
5
 
6
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
Някой вярва ли , че Цвъко от ВИФ ще бъде осъден , докато е на власт? Същият номер мина и при ревизията , дето тъщата се оказа милионер...Комунизма се завърна и се готви за нов мандат.Да живее др.Борисов , личният шофьор на др.Живков. Нищо че годината е 2012 , а не 1956-Априлският пленум.Нали и Цвъко и Боце още стискат червените си партийни книжки.
86
0
 
2
 
! Отговори
MAFIA преди 11 години
Разследването на престъпленията по време на т.нар. възродителен процес започна през 1990 г., след като материалите по случая бяха отделени от мегаделата срещу управниците преди 1989 г. То се водеше от тогавашната прокуратура на въоръжените сили, която вече не съществува.Повдигнати бяха обвинения срещу Тодор Живков, ген. Димитър Стоянов, Петър Младенов, Георги Атанасов и Пенчо Кубадински за проповядване и подбуждане на расова и верска вражда. После обаче обвиненията бяха смекчени.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според изселниците те доказват, че "от времето на началото на т.нар. възродителен процес от 50-те и особено от 70-те и 80-те години до настоящия момент в Република България се провежда политически и етнически мотивирана систематична геноцидна престъпна държавна стратегия, насочена срещу повече от 1 500 000 български граждани с турско етническо самосъзнание и мюсюлманско вероизповедание".
84
0
 
3
 
! Отговори
dedi преди 11 години
до 68-анелия, грозното в случая че много малко" "хора "мислят като ВАС, то хора в БГ не останаха, само изкухали кумоноиди
83
8
 
14
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Това е най-добрия министър досега. Всеки ден има престъпни банди неутрализирани. Нима забравихте какъв бардак беше при БСП-ДПС-ДС. Вярно е , че техните хора са подсъдими ама какво да се прави такъв е живота. Човек и добре да краде накрая го хващат.
82
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Г-жо Веселинова от МироСлавин свят, онова злобно авторче Н.Спиров, Й.Грозев, стрина Ванче Иванова, Ристо Иванов - и двамата от БИПИ, колежки на Мира от СРС, САС и СГС, нали скачахте в подкрепа на Мира пред ВСС и всички тези, които пишеха в нейна защита в Правен свят, четете сега какво пише "улицата" (думи на М.Попова, и тя "магистрат") за вас! Нали не искахте да чувате "имагинерното" обществено мнение, а разхождахте с надменност черните раса?! Вижте какви сте вие в очите и ушите на хората и защо всички ви мразят! Та дори и министърът на МВР стои в техните очи много по-високо от вас! Засрамете се, расоносци!
81
0
 
7
 
! Отговори
до к.89 преди 11 години
Ако синът ви е студент в УНСС, негов преподавател ще бъде Ал Петров - Трактора : ще му преподава опазване на фирмени тайни. Предполагам,че сте чели или четете в какви дела е замесен доцента Петров от Бабинци. Доскорошният ректор на УНСС проф.Борисов му е съсед по жилище в частна улица на София. Разбирате ли за какво ви намеквам? А преподавателите в този университет няма за какво да обвиняват кабинета независимо от коя партия е той, защото тъкмо тези умници от УНСС опеределят перспективите за развитие на икономиката на страната. Това ми прилича на ситуацията с проф.И.Ангелов от БАН, който ръководеше икономиката на Бг по времето на Ж.Виденов и му беше негов пръв икономически съветник. Както се полага на един кабинетен учен, той заведе Виденов и съответно Бг до пропастта, сетне каза на младия премиер: Видя ли какви ги надроби! и му тегли шута. Професорът си е още в ИИ към БАН и сигурно догодина ще учи новите упарвляващи как се води страната към тежка криза.
80
11
 
25
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Другари, само за миг помислете нашия Р.Петков какви ги вършеше като министър и ще се засрамите. Цветанов работи и мисли за държавата. Добре , че назова на глас истината за съдебната система.
79
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А цвърко чии интереси защитава...........?НА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ИЗДИРВАТ С ЧЕРВЕНИ БЮЛЕТИНИ!!!!!!СЕЩАТЕ СА КОИ!!!
78
5
 
19
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Вижте кои защитават отстранената ' независима ' съдийка и ще стигнете до правилните изводи ! Дали това не са същите хора, които защитаваха и Трактора ?Всички знаем какви ги вършеха ' независимите ' съдии през годините на прехода и защо престъпниците в държавата станаха ' добре облечени бизнесмени ' ...
77
0
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
Моля те дай малко имена за тоя наркобосове - милионери,че нещо съм малко неграмотен.Хайде напиши 5- 6 имена и не забравяй никого ама никого !
76
5
 
5
 
! Отговори
пепи преди 11 години
ФИЗКУЛТ-УРА
75
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вие наистина ли помислихте,че по време на тоталитарното управление на режима на Борисов някой може да осъди дясната му ръка вътрешен министър и вицепремиер?Няма.Дори когато след изборите ГЕРБ вече няма да е на власт пак няма.Няма,защото така са си омешали шапките,че никой на никого няма да посегне.Тук такива европейски и демократични практики няма.Има само дране на останалия народ и масово опростачване на младите.Както казваше Мао:"трябват ни млади необразовани хора".Като в Студентски град.
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синът ми е студент в държавен университет по икономика и на лекциите преподавателите щащ не щат показват колко дълбоко погрешна е икономическата и финансова политика на управляващите. И колко закопаваща със всеки изминал ден за страната ни и народа.
73
16
 
24
 
! Отговори
юрист-съдия преди 11 години
Цветанов никога не е казвал, че Тодорова е конкретно виновна. Той говори за съдебната система, но ченгетата от ДС решиха да му спретнат едно активно мероприятие.И като е толкова праведна защо ВСС я уволни , защото е една от най-корумпираните съдийки. Това е истината, другото са празни приказки.