12-и ден скандирания: "Оставка", "Мафия"

Протестиращите развяват български знамена
Обновена: 26 юни 2013 09:30 | 25 юни 2013 19:24, Елка Василева
622

Снимка: Булфото

За 12-и пореден ден граждани протестират в столицата. Те се събраха на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството и за промени в Изборния кодекс.

Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. Чуват се силни освирквания. Участниците в протеста развяват много български знамена и държат плакати, на които пише: „Нови политици с чисто минало, работещи за народа, открита и прозрачна политика, въвеждане на образователен ценз при гласуване”, „NO Орешарски”. Надписите на други издигнати плакати гласят: "Българската полиция е достойна за уважение", „Докога да чакаме да си идете?”.

Към 19.30 часа около 2000 души се бяха събрали в центъра на София, около 20.15 ч. те вече наброяваха 3000, съобщи пресцентърът на МВР. 

В протеста участват семейства с деца. Обстановката в района е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, на Президентството и на Народното събрание.

Традиционно след това протестиращите преминаха в шествие от Министерския съвет през Народното събрание към Орлов мост. След това те минаха по бул. "Евлоги Георгиев", по бул. „Витоша“ до централата на БСП, а после достигнаха и до тази на ДПС. Оттам протестиращите се върнаха на Орлов мост.

Около 50 варненци пък протестират пред сградата на общината срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите скандират „Червени боклуци” и „Оставка”. Те развяват българското знаме и носят различни лозунги. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Преобладаващо те са млади хора и майки с деца.

Десетки протестиращи, които настояват за оставката на правителството, се събраха на пощада пред сградата на общината в Бургас. Протестът беше мирен. Част от хората бяха донесли плакат „Бургас спи сън, а мафията е навън”. Друг беше съчинил четиристишие за Тройната коалиция и „нейното обесване”, за да „няма вече протест” . Една от пристигналите на протеста жени беше донесла малка жълта тиква с написана под нея гатанка: „Вари го, печи го, на тиква мирише. Що е то? Политик”.

Стотина протестиращи благоевградчани затвориха движението по кръговото кръстовище на бул. „Св. св. Кирил и Методий”. Те направиха жива верига, като се хванаха за ръце и обиколиха цялото кръгово. Протестиращите скандират  „Долу ДПС”, „Орешарски вън”, „Муса, не си желан” и други.

Протестиращите в Пловдив блокираха кръстовището при Чифте баня. Те седнаха на асфалта. Кръстовището ще бъде блокирано 15 минути. Затворено е движението по булевардите „Шести септември” и „Цар Борис Трети Обединител”. Сред протестиращите тази вечер има много майки с малки деца и бебета в колички. Хората отново скандират „мафия”, „оставка”, „нови избори” и „червени боклуци”. По-рано над 700 протестиращи в Пловдив тръгнаха на шествие по Главната улица. Минавайки през офиса на „Атака”, те не се спряха, показвайки, че игнорират партията на Волен Сидеров. Преди началото на протеста пловдивчани обявиха, че тази вечер ще блокират трите кръстовища като вчера, но за 15 минути всяко. Това са кръстовището при Чифте баня, при Сточна гара и Централна гара. Все още не е решено дали ще се блокира автомагистрала „Тракия” в четвъртък.

Информацията е актуализирана към 22.12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НеанонименПич ти пак откачи !
18
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кой не скача, е червен". Бих добавил,който скача е ненормален,*** и ***!
17
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Закрила срещу насилиеЧл. 11. (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.
16
32
 
27
 
! Отговори
Атака_СА_ЦИГАНИ преди 10 години
Браво на протестиращите! 1000 човека, които се събраха 3 пъти на Орлов мост зимата бутнаха Бойко - сега 40 000 хиляди 12-ти ден поред нямало да бутнат Олигарски - как пък не! Протести до дупка - ОСТАВКА на Олигарски и Местан!
15
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо няма да стане с разходчици насам натам.
14
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестирайте срещу Костов, ГЕРБ, Кунева, Соломон Паси, Джордж Сорос и т.н.
13
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Закрила срещу насилиеЧл. 11. (1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.(2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.(3) Всяко дете има право на закрила срещу използване за просия, проституция, разпространяване на порнографски материали и получаване на неправомерни материални доходи, както и срещу сексуално насилие.(4) Всяко дете и
12
27
 
37
 
! Отговори
Дада преди 10 години
2-3000 нагли софиянци си присвояват правото да говорят и протестират от името на всички БЪЛГАРИ. Засрамете се и се приберете. Оставете правителството да работи. Или вашата работа са протестите, за които ви плащат!!!!
11
18
 
45
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
хаха, 50 човека във Варна, такива протести обичам :) шопите или кандидат-шопите какво са заподскачали толкова не ми е ясно или всъщност може би е - ГЕРБ се занимаваха цял мандат само със София и буквално забравиха за провинцията. Ами, сори братя софиянци, но ГЕРБ няма да видят повече власт :)
10
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ И ТОЙ ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВА ЗАСТРАШЕН, ЗАЩОТО ВЕРОНИКА ПЛЕВНЕЛИЕВА НЕ Е МИТ, А СЪВСЕМ ИСТИНСКА, КАКТО И ОФШОРКИТЕ, КАКТО И МИЛИОНА. ЗАТОВА ТОЛКОВА СЕ ПЕНИ, АМА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗБЯГА. ДА СИ СПОМНИ КАК ГО ИЗБРАХА- С 4% ПРЕД КАЛФИН НА БАЛОТАЖ С ОГРОМНИ МАНИПУЛАЦИИ. ТОВА Е ГЕРБЕРАСТКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, НЕ НА БЪЛГАРИЯ
9
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестирайте срещу посолствата на ЕС и САЩ и централата на ГЕРБ, която ги поддържаше. Това са основните виновници за кризата в България.
8
19
 
40
 
! Отговори
ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА преди 10 години
АЗ ВИ МРАЗЯ БЕЗПЛАТНО, ПЛАТЕНИТЕ КОИТО СЕ ПРАВИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИ
7
22
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО СТЕ РЕХАВИ-ЯВНО ПАРИТЕ СВЪРШВАТ ! КАКВО ИСКАТЕ, ПО ДЯВАЛИТЕ, МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО АРТИКУЛИРАТЕ, УМНИЦИ ? ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС, СВАЛЯНЕ НА ГРАНИЦАТА ЗА ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА- ТОВА Е НАЙ-КРАТКИЯ ПЪТ КЪМ ЛУМПЕНИЗАЦИЯ, *** И ВИТКОВИЗАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТА МАЖОРИТАРЕН ВОТ-И КАК ЩЕ ДЪРЖИТЕ ОТГОВОРНИ ИЗБРАНИТЕ ДЕПУТАТИ,ЩОМ ЗАД ТЯХ НЕ СТОИ ПАРТИЯ,КОЙ ЩЕ Е СУБЕКТЪТ,КОЙТО ЩЕ УПРАЖНЯВА КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХ ИЛИ ИСКАТЕ ХАОС И КУПЕНИ ДЕПУТАТИ. ЕВАЛА, БОЙКО, УСПЯ ДА ДОКАЖЕШ КОЛКО Е ЛОШ МАТЯЛА
6
41
 
33
 
! Отговори
****** преди 10 години
Петима ненормалника са против протестите. Браво! Много сте, силни сте))))
5
30
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде ги виждате "хиляди"? Има няма хиляда!И това са най-отявлените ***!
4
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Редно е първо оставка да подаде президентът Плевнелиев издигнат от ГЕРБ. Плевлнелиев беше министър в престъпното правителство на ГЕРБ и не събори нито един незаконен строеж и на практика узакони заменките. За награда ГЕРБ го издигнаха за президент.
3
41
 
45
 
! Отговори
тъп и прст преди 10 години
Тази вечер ше създам страница във фейсбук - ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРОТЕТИТЕ !!!Писна ми от "умни,красиви и нтелигентни"...Само да припомня,на протестите през зимата само във Варна излизаха около 30 000 души всеки ден- а в София излизат максимум 10 000. Та искам да кажа,10000 човека нямат правото да искат оставката на правителството-ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА СА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИ И ПЛАТЕНИ ОТ ПП ГЕРБ!!! ТАРИФАТА Е 20 ЛЕВА НА ЧАС-ПРОТЕСТ!!!
2
28
 
31
 
! Отговори
Pich преди 10 години
Kakvi hilyadi, te sa pod 1000 choveka...
1
37
 
49
 
! Отговори
varg преди 10 години
Оставка на протестиращите.