За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До петър петровВие комунистите само това знаете... как се пращат хора при прасетата в белене и как се взривяват църкви...
432
0
 
0
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
До graywatch 481В Испани я е по-евтино, отколкото в БГ. НЕ всичко, но някои неща: ние пращаме на нашите олио от тук - хем по-евтино, хем по-качествено (и маслиненото и слънчогледовото). Захарта също е по-евтина. Месото е по-евтино (специално свинските врати пържоли ми направи впечатление в БГ беше около 10 кинта за кг, а при нас са между 1.90 и 2.50 евро, зависи от къде ги вземеш)
431
0
 
5
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
Само Видин защитава :)))) Срам ме е от съгражданите ми!! Не от тези, които са били на протеста, а от тези, които са ги заставили да отидат... На братовчедка ми шефа така и казал: или идваш, или те гоня от работа. Такива, като тоя нерез, заслужават да бъдат съдени и затваряни, защото глобите на тях не са им проблем!
430
5
 
2
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
ami to samo sas kregtene ste ostane. hora bez rabota!!!!!!!! IMASHE IZBORI I TOVA E!!!!!! NQMA KOGO DA VRA6TATE, TEZI DETO GI IZGONIHTE ZIMATA LI?
429
0
 
2
 
! Отговори
500 преди 11 години
Армията в Египет е съобщила, че президента Мохамед Морси вече не е държавен глава, съобщи на сайта си правителствения вестник "Ал Ахрам".Главнокомандващият египетските въоръжени сили генерал Абдел Фатах ас Сиси обяви в декларация, че суспендира конституцията и назначава председателя на конституционния съд за временен държавен глава, предаде Ройтерс. В телевизионно обращение ген. Сиси, заобиколен от военни командири, висши религиозни представители и политически фигури, обяви отстраняването на и
428
2
 
1
 
! Отговори
3 tankista преди 11 години
Kraino vreme e da doidat TANKOVETE!Poglednete kakvo stana v Egipet, vzemete primer dragi voennosluzheshti! Kade e balgarskata armia, zashto ne idva da izmete boklucite ot parlamenta i dondukov?
427
4
 
2
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Черноработници са всички тук в т.н. държава България-където свличат по десет кожи от гърба им и те мълчат като риби по това отношение,а се надигат да защитят същата олигархия,която ги дере-по-голямо малоумие здраве.А на ефтиния гастарбайтер,по думите ти дъртанян тогава плащаха по 200 долара дневно и толкова,защото имаше посредници няколко ,а и поради хищническия характер на този капитализъм и не беше в пиндостан-а другаде.
426
12
 
7
 
! Отговори
МАЙНА преди 11 години
от тук-от там се подразбира че на стотина души им се плаща -по 30 ,50,300 лв за семейства с малко дете да висят и да кряскат по площадите,защото повечето са или безработни или *** да се вързват на ГЕРБЕРИТЕ,че ще бутнат правителството!кой искате да се върне-ББ на бял кон или Иван Костов на черен!НЕ ви е срам продажни души-да въвличате в това и деца!КОЙ РАБОТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА?НИКОЙ!!!ВИЖТЕ САМО КОЛКО РАБОТЯТ ГЕРБ-НЕКАДЪРНИЦИ ЖАЛКИ!!!
425
5
 
5
 
! Отговори
тайпан преди 11 години
До НФБВсичко което казваш е верно. Първо Плевнята да докаже произхода на капиталите си-и в офшорките! При нрмално мислещо общество ,това ще е първото нещо което трябва да се направи.
424
3
 
5
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Аз не съм гласувал за Сидеров и никъде не съм казвал че ми е любимец-само че изопачаването на истината е характерно за днешните либерасти-единствено го акламирам за това ,че сега се държи държавнически и за идеите му за доходите кака да се вдигнат...
423
5
 
5
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Със злобата и неистовата си омраза,някои тук доказват фашизоидната си същност и това ,че са наследници на ония фашисти,недоубити от справедливия народен съд след 9-ти септември,а се и доказва още ,че сегашния строй е един демократичен фашизъм,но и затова той ще свърши като обикновенния такъв-с пълен разгром и унищожение....
422
5
 
9
 
! Отговори
До VANGEN преди 11 години
До VANGENТи си лъжлив и продажен комунист! Ти си срам за България! Но факта, че си страхлив и се криеш в мишата си червена дупка, до някъде ме спира да продължа с оценката си за теб! Най добре си стой в добата си и не се показвай на открито! Ти си едно Жалко същество което защитава жалки, лъжливи и крадливи Червени Олигарси! А Като ти е толкова мила олигархията..Отивай да ги подкрепяш там на Пилоните до НДК редом с *** и Чикагото... не се крий като мишка!
421
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEMOGA DA SI PREDSTAVIA KOITO I DA E S NORMALNO MISLENE DA JELAE KOMUNIST DA GO UPRAVLIAVA. TE ILI MRAZIAT DETZATA SI, ILI SA BIOLOGICHNO UVREDENI - DRUGO OBIASNENIE NIAMA.
420
5
 
7
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Бил съм и съм работил-живял по-дълго време в Италия,Белгия,Германия и навсякъде цените на храната в магазините,а и на други стоки за ежедневна употреба са или по-ниски,или като тези в България,не говоря за луксозни стоки.....
419
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам да пишете, че имало 5000 протестиращи. По мои изчисления бяха над 20-30 хиляди, други казват дори 50 - аз дори не бях до края, за да видя къде свършва колоната!!! И не ми трийте коментара от ДНЕС!
418
3
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
До VANGENОТ ДНЕС НА ПРОТЕСТИТЕ ЗАПОЧВАМЕ СЪБИРАНЕТО НА ПОДПИСИ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ КОЙТО ДА БЪДЕ АЛТЕРНАТИВА НА ДОСЕГАШНИТЕ ПАРТИИ УПРАВЛЯВАЛИ ХИЩНИЧЕСКИ СТРАНАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДААКЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ И ЧИСТО МИНАЛО
417
6
 
4
 
! Отговори
graywatch преди 11 години
До VANGENИ в коя страна си ходил ? В Гърция например, цените са поне по 2 спрямо България.В Англия са по 3.В Холандия по 3.Да не говорим за другите екстри - заведения, цигари, алкохол ...Празни приказки са твоето.
416
5
 
7
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
На запад съм ходил многократно и там много от цените и то на стоки от първа необходимост-за храна например са по-ниски,пак повтарям-по-ниски от тука.По-вече коментар нямам.....
415
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
До VANGENРЕАЛНО РАБОТИМ КАТО ГЪРЦИТЕ ЧЕ И ПОВЕЧЕ...РАБОТИМ ПОНЕ КАТО ТУРЦИТЕ И СЪРБИТЕ..РАБОТИМ И КАТО МАКЕДОНЦИ И ХЪРВАТИ...НО ХЪРВАТИТЕ СЛЕД ГОДИНИ ВОЙНИ ИМАТ 65% ОТ ДОХОДА НА ЗАПАДНЯЦИТЕ А НИЕ ИМАМЕ РЕАЛНО 20% ОТ ДОХОДИТЕ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ...ПРОБЛЕМА Е ЧЕ СЕ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ В ОФШОРКИСЪЗДАВАМЕ РАБОТНИ МЕСТА КЪДЕ ЛИ НЕ ПО СВЕТА НО ТУК НИ ДЪРЖАТ В МИЗЕРИЯ.ВИЖ ИМ ПЪТИЩАТА НА СЪСЕДИТЕ..ВИЖ И НАШИТЕ..СЪСИПАХА СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО ИКОНОМИКАТА И ПРОИЗВОДСТВОТОБАНКОВИТЕ ФАЛИТИ..КУПОННАТА СИСТЕМА..
414
4
 
3
 
! Отговори
VANGEN преди 11 години
Българи са много странни хора-във всяка уважаваща себе си държава има поне една медия,която е държавна,даже под маската на обществена,а те като гледам и радио и телевизия няма такова,несамо,а непрекъснато призовават на гражданска война,което е толкова неприемливо.Явно запада си е свършил тук работа отлично,като почти е унищожил държавата,дефакто те сами си я унищожават...

Спонсорирани публикации