Орешарски се срещна с недоволни, но не от него

Протестиращи дадоха 6 месеца толеранс на властта, някои дори цял мандат
Обновена: 12 юли 2013 17:36 | 12 юли 2013 17:36, Веселина Йорданова
104
Орешарски се срещна с недоволни, но не от него
Пламен Орешарски и Петър Чобанов се срещнаха с протестиращи. Снимка: БТА

С протестиращи, но не срещу кабинета му, се срещна премиерът Пламен Орешарски в Министерския съвет днес. Разговорите продължиха повече от 2 часа, а след края им се оказа, че част от присъстващите, които дадоха изявления, протестират срещу много неща, но все още не са от тези, които искат оставката на премиера. Те дори му дадоха различен толеранс от време  – 100 дни, 6 месеца и дори цял мандат.

След края на срещата министър-председателят Пламен Орешарски не даде очакваното изявление, а финансовият министър Петър Чобанов остави гостите да разкажат как е протекла тя. Форматът беше зададен от самия премиер, който обеща всеки втори петък да се среща с протестиращи. Оказа се обаче, че хората, искащи оставката му, нямаха свои представители или поне не взеха думата да кажат, че са против правителството.

След ръкопляскания от няколко от присъстващите в началото на срещата премиерът каза, че по повече от половината от поисканите мерки вече има реални действия и обеща резултати по важните въпроси в следващите 2-3 месеца - борбата с монополите и корупцията, намаляване на безработицата, подобряване на стандарта на живот.

Орешарски обяви още, че ще им предостави днешния отчет на правителството пред парламента, като уточни, че за месец не може да се свършат кой знае колко неща, но могат да се започнат много дейности.

След срещата Спас Колев от „Свободни, можещи, силни” каза, че най-важното решение днес е „спиране на бойкота към правителството”. Ние все още подкрепяме това правителство, обяви той.

Решено било още под егидата на премиера да се създаде контактна група, излъчена от участниците във „всичките видове протести досега”. Каква ще е нейната цел, кога ще се събере и т.н. обаче не стана ясно. Колев изрази мнение, че президентът „отдавна не е този, който трябваше да обединява нацията”. Колегата му от „Свободни, можещи, силни” Ангел Гаджев пък заяви, че протестиращите, които в момента са на площада, имат сериозна поддръжка от икономически кръгове у нас и в чужбина, които целели дестабилизация на страната.

На въпрос кои все пак са – от протеста или контрапротеста, се чуха отговори: „Аз протестирам по принцип, представители сме на протестиращите, които са на улицата от години, протестите са едни – да се разбие статуквото”. Имаше и такива, които заподозряха, че протестите отвън са платени и зад тях стои ГЕРБ.

Гостите на Орешарски се разграничиха от искащите оставката му с думите: „Те освен оставка, други искания нямат, а ние имаме конкретни предложения, по които се работи”.

В момента правителството трябва да му се даде период, в който да работи, заяви Йордан Бонев, председател на Национално движение „Свобода”. Той призова вътрешният министър Цветлин Йовчев „да си свърши работата, а не да оставя определен кръг подчинени на Цветан Цветанов да контролират все още МВР”.

Стоян Тодоров от Граждански форум „Промяна”, който се представи за организатор на февруарските протести в Стара Загора, заяви, че организацията не подкрепя правителството на БСП и ДПС, а българското правителство заради това, което днес ни беше раздадено” (отчета на правителството за месец – бел. ред.).

Подкрепяме правителството заради тази реална диктатура, на която бяхме подложени от правителството на ГЕРБ, от правителството на Борисов, от правителството на Цветанов и от криминалните кръгове на Искра Фидосова и цялата им банда”, заяви той и допълни, че правителството на Пламен Орешарски беше избрано законно на изборите на 12 май и то има четиригодишен мандат.

Красимир Настев, който се представи като икономист, предложи толеранс от 6 месеца. Ако това правителство ни излъже с това, което са ни дали в момента, ще излезем отново на улицата, закани се той.

Други от присъстващите пък заявиха, че от четири месеца са на палатковия лагер до Народното събрание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
Спас Колев:))))))) с сигнала за ексцесий пред НС :)Йордан Бонев Протестиращи при премиера: Тези протести отвън не са наши:))))))))))))))))))) за компания Михаела Шамаросана:)))))))))).Ето подкрепата на Орешарски:)))))))))
88
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Можеше да застане пред огледалото ,да направи дебат за състоянието на държавата и да си легне спокоен.
87
0
 
5
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Охх майко на 6 месеца тай ще напълнят гушичките ахххаахах те от 65 години ги пълнят де хахахаах а междудругото БГ си остава 4 та нах бедна страна от континента Европа поне още 25 години статистиката не на ЕК и ООН.
86
0
 
4
 
! Отговори
до кочо преди 10 години
Кочо абе ти много ми наподобаваш на селски КОЧ /ПРЪЧ/ бе, ти наследници нямаш ли бе, че да помислиш и за тех или с резнати тестиси та затова не те интересува бъдещето.
85
1
 
8
 
! Отговори
tdmils преди 10 години
Много ти е мазен курбана ОРЕШАРСКИОГЛУ! ТВОИТЕ КУКЛОВОДИ ДОГАН-сергей,сава,ангелов, МЕСТАН-павел, СерГЕЙ-ибрика, СИДЕРОВОГЛУ И СВИТИТЕ ИМ ЩЕ ИЗТАНЦУВАТ ПОСЛЕДЕН ВАЛС-КЮЧЕК!!!
84
8
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Освен "оставка"и "избори" друго знаете ли бе ***? Нали имаше избори, къде бяхте тогава? Хайде духайте сега и след 4 г. идете до урните!
83
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все по-жалък става тоя в усилията си да задържи още малко властта. Събрал се с разни ***, които го подкрепяли, от комунистическите групички. Влечуго
82
4
 
11
 
! Отговори
Сиси преди 10 години
Борисов, не се връщайте в парламента, освен за изборния кодекс. Ако съм на ваше място бих сторил същото след толкова обиди и такава помия, която се изля върху Вас. Станишев и Орешарски с тяхната свита Мая, Цацаров, Бареков, Пеевски и др. подобни са нагли до безобразие. Що за хора са това. Продажници!!!
81
5
 
10
 
! Отговори
Константин преди 10 години
Горе на снимката, махнете се колкото си може по-скоро! Вие подменихте вота с много лъжи и манипулации и продължавате да плескате глупости. Вие нямате цивилизован подход към опозиционните партии, а искате какво ли не от тях Престанете с вашите лъжи и първобитни маниери. Вие съсипахте държавата. Нагли и диви орди. Февруарските протести бяха едва ли не цяла България, а сега цялата България са 200-300 купени души пред НДК.
80
3
 
10
 
! Отговори
Елизабет преди 10 години
Орешарски и Станишев, заинтересувайте се какво стана в Прага през 1968 год. с децата и внуците на комунистите, когато същите тия комунисти с помощта на съветските танкове стреляха в протетстиращите и в количките с бебета. Ако успеете да разберете това, вярвам, на момента ще си подадете оставката. Много сте изостанали във времето.
79
2
 
12
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
г-н Олигарски добре,че в новините тази вечер показахте тези дето са недоволни,но не от вас!Господи какво падение срам и резил !Как може да паднете толкова ниско и да се излагате толкова много?По колко им платихте на тези статисти? Ами те приличаха на хора с умствени недостатъци,гледаха глуповато стояха мирно и чакаха някой да им каже"свободно!"Кой им избра облекло дадено им сякаш за "бог да прости!"Някои от тях заплашиха протестиращите и тържествено ви дадоха доверието си.Вие сте позор за БГ.!
78
3
 
12
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Абе, карикатури такива, с тази снимка може да се явите на световното по комунистически идиотизъм. И както казват хората, ще спечелите второ място, не за друго, а щото сте пълни ***!
77
2
 
14
 
! Отговори
ьььь преди 10 години
а бе ела и гледай.Днес разбрах при разговор ,че в моето родно село БСП,ДПС са раздавали пари и банкети за разлика от Герб ,които нищо не са дали.В селото има много ***,които пред мен са признавали,че са взимали пари на предни избори.
76
1
 
5
 
! Отговори
пак друг анонимен преди 10 години
За спркавка - сутрешното предаване на БТВ - четирима български академици!!!!!!!!!ЧУЙТЕ ГИ!БЪЛГАРСКИ АКАДЕМИЦИ - 4 !!!!!
75
10
 
4
 
! Отговори
друг анонимен преди 10 години
До АнонименЩе се пръснете от злоба с изгубили съдържанието си думи за всеки нормален човек в 21 век.Лексикалният ви запас е много ограничен.Това е професионалист и поради това човек с присъствие .Каквото вие , уви - нямате .Колкото и да истеризирате колко сте умни и красиви, не можете да накарате хората с мнение , разум и стойност да се съгласят с вас.Колкото и да си силни крясъците ви , истината е по - силна от всичко.
74
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво работиш , попитали Лили Иванова , на турската граница ... - Певица съм... - А , гивиндия .. - Не , не . Аз съм известна певица .. Най- добрата ..Заслужила , с награди и документи ... - Ааа, значи , БАШ гивиндия ,с ТАПИЯ !!!!!! ........................................... Та , това е орешарскиии...:)))))
73
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е ***, от най-долно качество! На него предателството, русофилството и лакомията са му в кръвта...
72
6
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 10 години
Аз летях от терминал 1, но да ти кажа и на вън не е по-добре. Ако правиш добри пари си стои у дома. Личен опит- пътят на вън от Бг е горчив!!! Повече губиш и по-малко сдобиваш. Ако излезеш на вън един ден ще ме разбереш.
71
4
 
14
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
По-скоро това е среща от доволни от Орешарски а не от недоволни.Моля червените четете правилно статията.
70
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 10 години
След срещата Спас Колев от Свободни, можещи, силни каза, че най-важното решение днес е спиране на бойкота към правителството. Ние все още подкрепяме това правителство, обяви той.Че този беше 2-3 години шеф на Социалистическия Младежки Съюз на БСП бре! Бах маа му. Тези срама нямат. Даже и съкращението си оставил - "СМС".