Не удрям, не оправям, не си спомням!

Филип Златанов с обяснения за записките в тефтерчето
Обновена: 18 юли 2013 14:22 | 18 юли 2013 09:50,
145
Не удрям, не оправям, не си спомням!
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било. Това заяви шефът на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинение на Златанов за длъжностно престъпление. При обиск в офисите на комисията е намерено тефтерче, в което са записани инициали на политици с цел да се „оправят“, „ударят“ или забавят преписки срещу тях.

По време на разговора Златанов непрекъснато повтаряше, че това са негови лични записки и не помни на кого са инициалите И.Ф. Той обаче беше категоричен, че не му е оказван натиск.

По думите му комисията е колективен орган – от петима души, и той сам  „не можел да удари някой или да оправя някой“.

„Когато гледаме някаква преписка, всеки прави заключения, това съм написал във въпросния документ. „Ударен“ означава, че за конкретния човек са събрани доказателства и този човек би трябвало да има конфликт на интереси“, опита се да обясни Златанов скандалните записки в тефтерчето.

На въпрос коя е И. Ф., шефът на комисията отговори: По такива абревиатури не мога да кажа. Това са стари тефтерчета. Не мога да ви дам обяснение. Не си спомням, забравил съм“.

Още по темата

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, паметта на Златанов отново му изневери: „Това съм го написал не знам по какъв повод. Това са мои лични записки, които аз не отричам, но не би трябвало да са повод за такъв разговор“.

Той потвърди, че познава Искра Фидосова, но беше категоричен, че не е съгласувал с нея, нито с когото и да било конкретни преписки.

"Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС", отсече Златанов.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават".

Тези абревиатури съм ги забравил, повтори няколко пъти той.

„Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа“, заключи шефът на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА КАК ДА Е ЛЕСНО ДА СИ СПОМНИ ЧОВЕКЪТ КАКВО Е ТОВА И.Ф. - Ц.Ц. - Б.Б.СЪС СИГУРНОСТ ТЕЗИ ИНИЦИАЛИ БИХА ЗАТРУДНИЛИ КОЙТО И ДА Е.
99
26
 
5
 
! Отговори
елена преди 10 години
Поредните глупости на прокуратурата ...от едно тефтерче егати новината
98
28
 
10
 
! Отговори
ПЛУВЕЦА преди 10 години
Абе първо се информирайте достатъчно и тогава говорете, бе. Oрганът, на когото е председател Филип Златанов, е колективен. Който каквото и да му нарежда той няма власт да решава еднолично. Така че това са измислици с цел да се компрометира ОТНОВО ГЕРБ по някакъв начин!
97
10
 
21
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Тези записки всеки може да напише или да допише на ръка! Може и Ирина Флорин да е ;)
96
2
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Това амнезията все по политиците ходи.Странно
95
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интересно как прокуратурата е правила обиск намерила тефтерчето и чак сега обвинение с търговия с влияние.Тея взеха да ни мислят съвсем на ***.То същото като Боко и Цецко подслушвали а пък май само тях са подслушвали .Те немогли нищо да чуят
94
1
 
27
 
! Отговори
Георги Петров преди 10 години
Не чух,не видях не помня!Омерта!Някой сеща ли се какво е това и в кое общество се използва?
93
2
 
29
 
! Отговори
Тефтерче преди 10 години
Човекът е като Васил Левски - всичко си е записвал.Умен е.Да не забрави кой му дава парите и заповедите.
92
1
 
27
 
! Отговори
Стачкуващ преди 10 години
Този сега ни лук ял ни лук мирисъл.Егати и държавата.Записвал някакви имена пък сега това са извънземни.Защо се правят такива комисии и агенции.В *** нищо не става.Авгиеви обори е цялата ни държава.Ако въобще може да говорим,че това нашето е държава.
91
3
 
20
 
! Отговори
КК преди 10 години
НА 19.02. НЕ СЕ ЛИ ИЗКАРАХА И СВИНЕТЕ ?-ЕТО, НЯМА 100% СЪВПАДЕЕНИЕ
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
XA EMITO KOMUNDELITE UBAVO VA UPAVAT KAKTO VARI DALGOOOOOOOOOOOOOOOOO 6TE E TOVA UPAVANEEEEE
89
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се смееш ли, да плачеш ли... И тоя *** е от дългата резервна скамейка с кадри на ГЕРБ. Турили го на такъв важен пост, а той бетер калинка. Не стига че си записвал в тефтер такива компрометиращи неща, не стига че си държал тефтера в чекмеджето на бюрото, ами сега дава такива безумни обяснения... Явно за него нямо пиари да му стъкмят и напишат обяснението, както го направиха вчера за И.Ф.
88
12
 
17
 
! Отговори
ще те оправят преди 10 години
Не мога да разбера защо на база на тези записки се правят заключения за търговия с влияние. Трябва да оставим прокуратурата да си свърши работа. :)Ще я свърши спокойно. Само ако Герб се върне на вланс имаш шанс, макар че като се знае как Бойко се оправя с машите си се съмнявам...Сега да го натиснат да приказва и е възможно И.Ф., Ц.Ц и Б.Б да формират нова затворническа партия скоро време!
87
7
 
24
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
На това място ГЕРБ са сложили най-правилния човек - само *** може да извършва поръчките на ИФ, ЦЦ и ББ, които използваха Комисията за конфликт на интереси като средство за шантаж и репресия на знакови фигури ...
86
8
 
38
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
...НИ ДУМА,НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН....НО РЪКАТА СЪГРЕШИЛА, САМА НАПИСАЛА ИФ ЦЦ ББ.......САМ СЪМ, ДРУГИ НЯМА....КОРАВ КАТО КРЕМЪК-УВЯХНАЛ ГЕРБЕР
85
6
 
30
 
! Отговори
Типичен гербер преди 10 години
Тоя трябва да е много училите - щото вожда им беше прочел само 1 книга. Много умно гледа
84
5
 
10
 
! Отговори
Абе 91 преди 10 години
ти не си трактор, ами *** каруца - пълна с ***
83
14
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
"Да се изкарат хората на улиците 19.02." - демек тука БСП почват да плащат?
82
2
 
38
 
! Отговори
fagy преди 10 години
Тоз,още като го погледнеш на снимката и ти става ясно,че има отклонения.Колко тряа си ***,че сам да си създаваш компромати.
81
15
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Голям смях! колко сте смешни и жалки журналята(че и прокуратурата май)! ползват ви като пощенска кутия за компроматите си! още колко години ще се хващате на номерата на ***? или и вие участвате в мероприятието? този е или заплашен или е взел някой лев, и сега естествено не помни, не знае, важното че вдигнахме пушилката! работата свършена: окепазихме който трябваше. ха на бас че осъден няма да има! ОТВРАТ!