Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...

Около 200 души скандират пред НС, към сградата полетяха и яйца
Обновена: 18 юли 2013 10:21 | 18 юли 2013 09:22,
225
Протестът облепи пътя на депутата, за да потъпче майки, баби...
Призивът днес беше за блокада на входовете на НС. Снимка: Dnes.bg

Около 200 протестиращи се събраха на протест пред парламента. Този път хората се бяха разделили от три страни.

Най-многолюдно и шумно беше множеството пред централния вход. За пореден път се чуваха барабани и свирки. Протестиращите развяваха български знамена и плакати.

На металните заграждения пък висеше бял лист, на който пише "Анархия".

От страната към Националната художествена академия са се събрали около 50-60 души. Традиционно тук се подвизава мъж с мегафон, който подвиква шегички към влизащите депутати.

Хората обаче трудно различават народните представители от журналистите и редовите служители на НС и НСО.

В един момент към сградата на парламента полетяха яйца - практика, която протестиращите бяха позабравили.

Няколко десетки са се събрали и откъм храм паметника "Св. Александър Невски". Призивът днес беше за блокада на входовете на НС, за да не могат депутатите да стигнат до работните си места. Тази инициатива обаче изобщо не успя и народните представители достигаха свободно до сградата.

На земята край входа за парламента протестиращите сложиха бели листа, на които пише: "Вие току-що смазахте" и са изброени - българските лекари, пенсионери, българските майки и т.н.

Идеята е, когато депутатите влизат в НС, да стъпват върху тези листа, за да смажат символично изброените десетина различни групи в българското общество.

Отново има засилено полицейско присъствие. Органите на реда са обградили целия парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Комунистите никога няма да предадът власта без кръв, не сте ли го разбрали вече?
175
13
 
12
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Хулиганите в затвора! В тази държава има закони и който не ги спазва - в затвора! Тези *** ни се качиха на главите! Докато беше "мирен" протест как да е, но анархията е крайно недопустима и полицията трябва да си влезе в ролята!
174
10
 
9
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Хулиганите в затвора! В тази държава има закони и който не ги спазва - в затвора! Тези *** ни се качиха на главите! Докато беше "мирен" протест как да е, но анархията е крайно недопустима и полицията трябва да си влезе в ролята!
173
2
 
7
 
! Отговори
boza преди 10 години
Bozhe , bozhe kude e Aleko Konstantinov ?! Kakvo prozrenie , kakvo jasnovidstvo--- januari i fevruari vikahme " Dolu Stambolov" -- juni ,juli vikame " Gore Stambolov" .Nas'ta rabota " Gore , dolu Stambolov". Ama takova zhivotno nema . I s protestite napravihme " Bulgarska rabota" .Cjala Evropa ne vdjava kakvo stava u nas .
172
7
 
10
 
! Отговори
нено преди 10 години
До Az..То на тебе нито съждението,нито запетаикитене ти се получават.Няма как да се изненадам,вие протестиращите сте "интелигентни' и "цвета ' на обществото.Като ви гледам сте и предимно софиянци,които имат някакво по-голямо самочувствие,защото сте се натъпкали като копърки и се мислите за много великите
171
5
 
2
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До АнонименТи си се научил и следиш къде са запетаите, но разсъждението не ти се отдава Бог дал Бог взел!!! Предпочитам да изпусна някоя и друга запетая отколкото да ми убягват други много по-важни неща!!!
170
4
 
2
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До АнонименОффффф жалък си
169
5
 
3
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До ненохахаха ти си циклофреник това личи от писанията ти, както и да е аз не съм за или от ГЕРБ и не подкрепям никакви мутри за разлика от те б защото във твоята партия - мутрите викат, дръжте мутрите!!!
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До AZНаучи най-напред къде се поставят запетаи и после разсъждавай !
167
7
 
5
 
! Отговори
нено преди 10 години
До Az..Моята памет стига до доста повече .В краина сметка,че сте си профани и клоуни е вярно.И през 97 сте изгонили комунистите ,а през 2004 отново управляваха.Пък и щом подкрепяте мутри като Бойко Борисов,значи вашата памет е доста по-къса от моята
166
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е полицията да пусне сълзотворен газ и да разпръсне тези ***, дето пречат на нормалните хора да ходят на работа. Ако са психически неустойчиви - да ходят на 4-ти километър!
165
6
 
2
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До неноДа прав си наистина не ми пука за тези които продават държавата ми вече повече от 50 години не ми пука за членове на партии които са във властта само защото се продават избори след избори на етнически партии и *** само и само да са във властта! Не ми пука за такива като теб които паметта им стига само до последните 3 години и половина, а кукловоди аз нямам сама си изкарвам с труд парите и за пица и за кафе... и бостани съм копала
164
13
 
8
 
! Отговори
нено преди 10 години
До Az..Каква смелост имаш бе?Ако ви пуснат един сълзотворен газ ще се пръснете ,а сега се имате за много ербап.Пълни профани сте и не ви интересува народа,а само да си изпълните поръчението на кукловодите ви.Долни *** стеееее.Определено на такива като тебе им трябва да изкопаят един бостан ,и после пак да се правят на големите "Интелегенти".
163
7
 
11
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До DDD 67Аз съм родена в София моите родители са родени в София и 100% имам повече баби и дядовци от теб които също са от София и какво от това прави ли ме нещо по различно от всички които независимо от кой край на България искат и имат смелостта да се надигнат срещу еничарите? И аз си изкарвам хляба с работа и не се продавам за пица и 50 лева и то не защото съм Софиянка а защото имам достойнство !!!
162
13
 
15
 
! Отговори
bb преди 10 години
на някой от списъка по долу много му се е спало !! няма да спите червени *** докато не си отидете всички завинаги от тази планета !! 100 годишната ви партия вече 100 години ограбва тази бедна страна !!!...събудихме се и никога няма да ви дадем мира червени кърлежи впили се в човешка плът
161
15
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
*** разбират само от камъни по главите. Доброволно няма да си отидат. Ако не ги изгониме със сила ще ни яздят още дълги години.
160
11
 
14
 
! Отговори
и.. преди 10 години
До DDD 67Това, че си роден в София не те прави достоен човек. Такива смешници като тебе, които защитават "червените ***", "фесовете" и "акакистите" не могат да се наричат "ЧОВЕЦИ".
159
26
 
15
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
До ***:Пак ли ти, бе, мойто момиче? За разлка от теб и протестиращите ***, аз никога не съм твърдял, че съм "интелигентен"! И пак за разлика от теб, съм роден в София, и цял живот живея тук! И май много те е яд, че има и такива софиянци като мен, които искат да работят, за да се издържат, а не се продават за жълти стотоинки, за да протестират. И един последен въпрос: а ти в същност от къде си? С тези комплекси не ми приличаш много на софиянка.
158
1
 
22
 
! Отговори
realist преди 10 години
Антикомунисте, нещата не са толкова прости. Много е лесно да кажеш комунизъм и с това да определиш днешните изедници. Да, ама не! Не виждам нищо комунистическо в БСП, напротив, това са си живи капиталисти. Не виждам нищо комунистическо в олигарсите и техните слуги медиите, точно обратното. Всички проповядват т.нар. европейски ценности - нещо, което никога не го е имало. Всичко е прах в очите на хората, не вярвайте на сините шамани, които цял живот повтарят БКП, ДС, Русия, а тях ги няма отдавна!
157
6
 
19
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Вие плачете , че трябва да ходите пеш а за тази земя хора животът си са дали! БСП продължава да се ОТПЛАЩА на избирателите си!!! турци, еничари, ***, турчеещи се *** и старци с промити мозъци за старците трохи естествено, ама те толкова са преклонили глава, че не забелязват как на тях им пускат трохите на земята, за която са умирали техните деди, а нагоре към тези които убиваха техните деди, тези които живеят на гърба на техните деца и внуци... на тях жълтици им се полагат....колко жалко!