Реформаторите "На кафе" пред НС

Премиерът, Станишев и Местан не дойдоха на дебата за бюджета
Обновена: 31 юли 2013 11:05 | 31 юли 2013 08:34, Камелия Цветанова
142
Реформаторите "На кафе" пред НС
Бюджетна сбирка на реформатори. Снимка: БТА

Въпреки очакванията, че днес ще има много протестиращи пред парламента на традиционната вече акция "На кафе", се оказа, че дошлите да покажат недоволството си от властта са едва около 20 души.

Още по темата
Както всяка сутрин недоволните скандираха "Оставка" и освиркваха управляващите до служебния вход на сградата на Народното събрание в столицата.

Протестиращите развявафа български знамена, чуваха се удари на барабани.

Пред НС започна и инициативата #изкажисебе! В рамките на кампанията всеки ще може да напише своите послания към политиците и да ги постави в специална кутия.

Акцията ще продължи през целия август, докато трае ваканцията на депутатите, до първия им работен ден, когато посланията ще бъдат предадени на председателя на парламента Михаил Миков.

На жълтите павета освен протестиращи се събраха и членове на Реформаторския блок, в който участват политическа партия "Зелените", ДСБ, България на гражданите, "Синьо единствено", за да обсъждат актуализацията на бюджета.

Реформаторите поканиха на дебата премиера Пламен Орешарски, лидера на БСП Сергей Станишев, лидера на ДПС Лютви Местан и председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Дадоха им 15 минути време, но те все пак не дойдоха.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни, че в противопоставянето си на тази актуализация опозицията в НС в лицето на ГЕРБ е пропуснала да спомене най-важното, а именно "връзките между мафията и властта".

Той настоя, че управляващите трябва да дадат обяснение за какво се харчат парите на данъкоплатците и защо е нужна актуализацията на бюджета.

"Тъй като трябва да се чуят аргументите за нашите пари, ние направихме този дебат", заяви той.

Мартин Димитров от "Синьо единство" бе категоричен, че не може депутатите да излизат във ваканция след като са заявили, че сме в тежка икономическа криза, а те нямат антикризисни мерки.

От партия "Зелените" пък обявиха, че ако това правителство остане на власт, енергетиката ще изпадне в колапс.

В същото време депутатите започнаха да обсъждат актуализацията на бюджета на второ четене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ не беше достатъчно убедителна и смелaНе разбирам как един демоктрат може да изрече подобно нещо. Та ГЕРБ е само единклонинг на БСП, но в по-просташки вариант. И двете престъпни сили обслужват олигарси. Отношението към ГЕРБ е ключово. Да ги изберем и после да се коалират с ГЕРБ е предателство.По-добре да ни управляват БСП и ДПС, отколкото такъв срам .
11
0
 
7
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До ЧичкоЧиче нищо не разбираш ти :) Твърде е интелигентен и красив и не искат никъде да го наемат, освен на пл. Македония !
10
6
 
18
 
! Отговори
22 преди 10 години
До АнонименДесетки протестиращи са се събрали "На кафе".+ всички видове СДС-та и измамници с ново име.После не бил политически протеста, и нужно ли е всички да се занимаваме с 20-тина заблудени и още толкова измамници и продажници
9
0
 
2
 
! Отговори
Чичко преди 10 години
До Анонимен 4Ами тръгвай защо киснеш във форума, умнико?
8
2
 
12
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Има пичове, как . Ще търсиш Радан Кънев. Той приема в офиса си по всяко време, казват. А като е на зор бутал кафе машината и оправял по спешност на масата направо. Ще се улесниш доста ако си с пропуск на бтв или нова.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия реформатори от Реформаторския блок , са червени *** , които така ,,реформираха" държавата по тяхно време , че още им берем плодовете , сега се събират старите *** , които направиха нов бардак , и се опитват да подменят протеста , но няма да стане .
6
10
 
16
 
! Отговори
лакомията и простоти преди 10 години
заради пароците алчни родители малтретират децата си по сред нощите на протести....до къде води лакомията и простотията....
5
3
 
14
 
! Отговори
репортер преди 10 години
Готини пичове разсъблечени има ли? Аз съм пасивен....и мисля да наобиколя да разгледам
4
7
 
20
 
! Отговори
stefan popow преди 10 години
У лево пак ...., що не се събирате другаде, а само правите калабалък пред офисите на ТВ7, протестите са платени от БТВ и БНТ1, щото ги е яд, че правата за мега интересното БГ футбол първенство са в ТВ7 и сега организират протести пред офисите им.А кафето е Нова Бразилия не си взимайте, че е огън кафе, да не изгори някой рано рано :)
3
16
 
26
 
! Отговори
Протестите няма да.. преди 10 години
...престанат докато организаторите им не бъдат вкарани в затвора! А те са - Бойко Борисов и Цветан Цветанов!
2
19
 
37
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Минах преди малко да погледна за някоя апетитна протестираща по бански, ама уви ! Яко навлечени хорица, налитащи на кафе предимно. Не е хубаво да се лъже - искаме да оплакнем малко очи, нали сте красиви (уж) ! Интелекта е бонус.
1
14
 
39
 
! Отговори
$?! преди 10 години
Тия пък кой ги пита? Как изведнъж всички станаха компетентни по всички въпроси.. Клоунада!