МВР проверява за полицейско насилие на протестите

Резултати ще има до един месец
Обновена: 2 авг 2013 19:11 | 2 авг 2013 19:04, Елка Василева
27
МВР проверява за полицейско насилие на протестите
Снимка: Булфото

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев очаква до месец да има резултат по проверките за превишаване на полицейски правомощия при събитията в 40-ия ден на протеста, както и за провокатори.

Министър Йовчев отново обясни за извеждането на депутатите с белия автобус. Той каза, че е избран този маршрут - откъм храм-паметника "Св. Александър Невски", защото в тази част са били хората, които не са агресивни, нормални протестиращи, и се е очаквало да няма ексцесии, а от другата страна, по думите му, са били по-агресивните протестиращи.

Още по темата

Министърът обаче посочи, че при извеждането е имало хора, които са се хвърлили пред автобуса и са забавили движението, което е дало възможност на по-агресивните групи да се преместят. Според него хората, които са искали да провокират насилие, са имали много добра организация.

Запитан защо е махнал директора на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев, вътрешният министър отговори, че така е преценил към момента. Йовчев имал включително и професионална аргументация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Тони преди 10 години
За червените бабички не знам, но със сигурност оня *** Мишо Шамара няма как да носи такъв документ! Искам полицията да го провери на следващия протест!
18
1
 
4
 
! Отговори
Андрей преди 10 години
Тия еничари защо не проверяват за лични карти т.н. протест в защита на Олигарски! Като им гледам белите коси сигурно половината от тях са забравили, че има такъв документ! Интересно е дали еничарите ще влачят по земята червените бабички?!
17
1
 
6
 
! Отговори
Мимето преди 10 години
А стига бе Овчо,прощавай Йовчо!Защо за месец,давай за два. До тогава сигурно ще потъне в забрава.Между другото, толкова мазни лъжи които пускаш, досега не съм чула от никой.Лъжеш,отказваш да говориш,караш се когато ти задават въпроси(справка Бенатова),преиначаваш истината и всичко това пред обективите на ТВ камерите.Що за наглост! А всъщност си жалко и зависимо ***, видно от думите на Цонев и Миков в Парламента.Запомни -БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ(разбирай НАРОДА)!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АНТИМУТРА, от 30 години насам, най - големите икономически щети на България са нанесени от една организация - БСП(бивша БКП). Ако не си съглсен с мен ходи си вържи един камък и скачай в дълбокото - от теб нищо не става.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До megi 55На съда в Хага трябва да бъде предложено цялото малоумно правителство и всички депутати, които се държат като нилук яли ни лук мирисали, лъжат, манипулират, говорят измишльотини за протестиращите и дерибействат над народа си. Това не е държава вече, ами ***. Пръв я *** Волен Сидеров, другите видяха от него - хайде и те!
14
1
 
13
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Жалък сте г-н Йовчев,толкова жалък,че чак смешен!Проверявате дали е имало полицаи проявили насилие! Защо не разкажете какви задкулисни игрички играете? Много скоро хората ще научат,защото всяка истина излиза наяве! И стига по един или друг начин да заплашвате народа! Има един съд в Хага.Никой не е застрахован да го посети! Не забравяйте,че не живеем в Африка!
13
1
 
12
 
! Отговори
Росен преди 10 години
МВР проверява МВР
12
0
 
14
 
! Отговори
нико преди 10 години
рано или късно и полицията ще се осъзнае и разбере в какво са превръщали еничарите но те не са имали ни деца ни са зснаели кои им е бащата а ВИЕ..........маината им на зповедите кога ви карат да биете брат и сестра ,нищо не може да замени срама които цел живот ще носите ЯСНО
11
0
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Do vsichki glupavi policai,koito se podavate na bezsuvestni udari sreshtu sugrahsanite si,KRUVTA KRUV VIKA I AKO NE SPRETE SA BIETE MOYA BULGARIA,MOITE SKUPI SUGRAJDANI,KOGATO SVALIM I TOZI VASH KOMANDIR,LICATA VI SHTE SE OBLEKAT V SRAM I POZOR!!!!!GLEDAITE I SHTE VIDITE,SLUSHAITE,ZA DA CHUETE NE PIPAITE MIRNITE GRAJDANI!!!!!!!!!
10
1
 
16
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
Като оня ден .... Някакъв дето го арестуваха повлачиха го по земята ... няколко шута в легнало положение няколко лакътя при ставането ... по път за районното пак ... и накрая излиза някакъв шеф на МВР и вика "До колкото знам е нямало нищо. Бил задържан някакъв, че нямал лична карта" 1во за една лична карта .. да те влачат пред толкова хора по земята за няма нищо направо СЪД ЗА ПОЛИЦАИТЕ !!! Как за една лична карта ще го унижават така и да го бият. Цяла България видя само той не видя нищо./
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
качвайте снимки в нета с тези смели мъже който бият жени и се крият зад каските си ,да ги видим с голи ръце срещу протестиращите,ще напълнят гащите,МИШОЦИ В ОНОФОРМИ-ПОЛИЦАЙ
8
1
 
11
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
До ПолицайПриятел, пропусна "Атака" да споменеш, защото в момента спец командата на Сидеров ръководи МВР и зове към граждански арести, бой, създава етническо напрежение, гражданско напрежение и други. В момента Волен Сидеров играе ключова роля не само за кворум, а и за мнозинство, защото ако гласува против този кабинет и се отива на нови избори!
7
1
 
9
 
! Отговори
mil преди 10 години
тея сами ли ще се проверяват и ще се самонаказват ???
6
2
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
ще направят нещо колкото когато депутати ритаха Енимехмедов (пред очите на цяла България)Следствието срещу неизвестен извършител, и какво стана...? едно голямо НИЩО
5
1
 
17
 
! Отговори
Един с гола глава преди 10 години
Поуицай с пистоует и поуитически сибсидии за късмет.
4
2
 
31
 
! Отговори
Полицай преди 10 години
Всички колеги се разграничаваме от Йовчев и бсп и дпс!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази проверка ще я направим след оставката на кабинета и тогава йовчев ще е съкилийник на цветанов. До преди няколко месеца говореха за полицейско насилие и произвол а сега надминаха герб по всички показатели. Гербаджиите поне не биеха жени и деца. Цветанов го съдят че не е подслушвал и каква излезе тя? Комунистите са лъгали винаги.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е тежката артилерия на трактора.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За комунистите не е насилие дори когато хранят прасета с хора, когато ги убиват с тояги, когато взривяват храмове. Йовчев, къртицата на комунистите от президентството и баща на схемата за извеждане на депутатите от парламента за да манипулира протестиращите няма какво да проверява. Всички знаем заключението на мвр.