Омуртаг остава на воден режим

Пускат водата в града три пъти дневно
Обновена: 21 окт 2013 15:54 | 21 окт 2013 15:54, Анисия Иванова
0
Омуртаг остава на воден режим
Снимка: БТА

Изготвен е график за режима на водоподаването в Омуртаг,  съобщава пресслужбата на общината. Общинската администрация в града започва да подава информация за режима на водоподаване в града, тя ще е на база данните от дежурния диспечер във "ВиК" в общинския център.

Вода в Омуртаг днес имаше от 6.00 до 9.00 часа, от 11.50 до 13.30 часа, ще бъде пусната и вечерта от 17.00 до 22.00 часа. В момента във водоема на град Омуртаг постъпват по 105 кубика вода на час от водоизточника край село Кипилово.

По време на кризата са постъпвали по 4-5 куб/час. Продължава и допълнителното пълнене на напорния водоем с цистерни от Търговище. Пет цистерни, две от които по 8 тона и три по 30 тона допълват резервоарите.

Във вторник, 22 октомври, във водопресносната мрежа на Омуртаг вода ще има от 17.00 до 23.00 часа. Водата ще бъде спряна през деня, за да бъдат отстранени авариите по външния водопровод от Кипилово до Омуртаг.

От 10 октомври в Омуртаг е обявено бедствено положение заради липсата на питейна вода. Причините са безводието са липсата на вода във водоизточника край Кипилово поради продължителното засушава и множеството аварии по крайно амортизираното и остаряло 42-километрово трасе на водопровода. Водната криза изкара жителите на града на протести.

От петък вечер вода се подава на режим - три пъти дневно - сутрин, обед и вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: водаОмуртагрежим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари