Проверяват такситата за годност, шофьорите - за хигиена

Възрастта на автомобилите не е най-важното, заяви Папазов
Обновена: 21 ное 2013 14:24 | 21 ное 2013 14:24, Анисия Иванова
49
Проверяват такситата за годност, шофьорите - за хигиена
Протест на таксиметровите шофьори. Снимка Булфото.

Не сме отстъпили пред протестите на таксиметровите водачи, свидетели сме на факта, че много от автомобилите, които са дори и на две години, са в изключително тежко състояние, каза пред журналисти във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Още по темата
"Като министерство на транспорта и като принципал на всички експерти, които се занимават с автомобилния транспорт, е много важно да се каже, че възрастта на автомобилите не е най-важното.

Затова ние ще премахнем възрастта като принцип за определяне на качеството на автомобилите, а ще заложим на проверките за техническата годност, състоянието на салона и на личната хигиена на всички водачи”, допълни министър Данаил Папазов, съобщава "Фокус".

Вчера шофьорите на таксита излязоха на протеств столицата с искания - да бъде вдигната възрастта на автомомобилите, които могат да бъдат използвани за таксиметрови превози от 10 на 15 години, и да се премахне изискването за жълтия цвят на колите.

Шофьорите настояваха да отпадне психопрегледът на всеки три години и да остане единствено изискването за преглед при психолог, само когато постъпват на работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАНКЕРЪ , то добре искате да е както по света , ама там таксиметровия апарат се включва от 3 евро и цъка по 2 евро на километър и май ше ти отеснее таксито приятелю.
40
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Такситата трябва да бъдат над средния клас,независимо на колко години са.Трябва да имат нормален багажник.Да не са на метан,газ или олио,а на гориво предписано от производителя.Така е по света и не виждам смисъл да сме все наопаки.Сега такситата са пет пъти повече от необходимото и ще станат още повече.Направете ги само една марка и да няма различни тарифи,копърки и други безумия.Също и клетка за водача,за да няма бити и ограбени бакшиши.Само така може да има напредък инак все тая.
39
1
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Анонимен 35В момента имам мерцедес, очиларка. Постоянно се чупи. Търся да го оженя. Външно и в купето е като нов.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен 35 преди 10 години
До Mangi4aАко някога ти се отдаде възможност да покараш някой какъв да е и от когато и да е Мерцедес ,пак ми се обади!Когато на всеки 10 години те задължават да си сменяш таксито ,ти спазваш закона и си купуваш най-ефтината кола което е опасно за клиентите, но печелят няколко помазани пехливани с дебели вратове.Същото е и със задължителното каране на къси светлини през деня - някой вносител на лампички се е замогнал неимоверно много,и най-вероятно е някой от ЦК на ГЕРБ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До Анонимен 35Стига с тези мерцедеси, бе!Само *** ги харесват. Кой в Германия кара мерцедеси?
36
1
 
5
 
! Отговори
дамн преди 10 години
категория "С" за всички шофьори, които си изкарват парите и хляба с кормуване. Няма друг по-добър критерий.
35
0
 
2
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Ей,гадно племе сме това българите!Плюем се и се самоизяждаме и не виждаме по-далеч от носа си!Искахте демокрация,ето вия сега!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5 пари не струва една 3 годишна Лада пред един 30 годишен Мерцедес
33
1
 
3
 
! Отговори
вдя преди 10 години
И още гладни като кучета сте и 2 лева нямате за такси ама да ви видят че се возите на такси колко сте големи. Една софия дето всеки се прай на хитър и вашите бакшиши дерат кожи и са много велики за 5 лева не правили кирии не значи че всички са такива ***. То другаде да сте чули някой да се оплаче от таксиметров водач. Иначе викате си такси да ви вземе за и да ви закара за 2 лева и недоволни накрая.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ,когато полицаят от Добринище, който в пияно състояние уби човек , медиите говориха само един ден. Нарушенията му бяха аналогични на таксито от Цариградско. Пиян с оръжие , в заведение . Убива невинен , невъоръжен. За таксито се говори 1.5 месеца. Имаше и заседание на Транспортната комисия в Парламента с НПО , КАТ , МТ и СО. Знам още случаи с пияни полицай ,извършили катастрофи и убийства и коментарите са 1-2 дни. Мога да Ви припомня и за лекари и магистрати.
31
0
 
3
 
! Отговори
независим преди 10 години
До всички.Нека тези на които са изтрити коментариите,тези , които са лияени от правото си да изказват свободно своето мнение или ограничаване на свободата ни , която трябва да е еднаква за всички , да се обърнеме към СЕМ и сезираме г-н Лозанов.Вярвате ли и на реалните резултати от мненията или и те са манипулирани.Това засяга правото на всеки свободен човек да изразява смело,безпристрастно и честно позициите сиу , независимо от политическите си пристрастия.НЕ НА ЦЕЗУРАТА, НЕ НА МИНАЛОТО.БГ.
30
0
 
0
 
! Отговори
До коментар 14 преди 10 години
Ясно ми е, че вече си отнесъл БАН по IP от Спас, понеже на него баща му е таксиметров шофьор- НО... как точно си го казал, братле! Таксиметровите шофьори са обида дори за полицай или военен- няма следващо ниво на деградация!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не ревете срещу автобусите , влаковете ,самолетите и корабите и личните автомобили. При тях няма ограничение за възрастта. Жертвите там са в пъти повече ,от тези при такситата.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хейтърчета , като сте толкова образовани , защо сте в най - бедната държава на Европа????Защо не сте в Лондон и да плащате 15 (петнадесет ) пъти по - скъпо такси? Защото ако сте там, ще миете тоалетните и ще се возите на метрото. Бащите ви , които са дошли от село , са карали и карат такси, за да ви платят магистратурата. И още ви хранят с таксито , защото не ставате за нищо и сте без работа.
27
0
 
9
 
! Отговори
анон или димен преди 10 години
Ало , г-жа кметица с най висок рейтинг. Кога ще пристигнат новите автобуси,трамвай и тролеи или и те , както всяка година , ще пристигнат.....следващата.Че ако се говори за хигиена , няма и 10 автобуса , които да се пускат да обслужват. Защо вместо контрольорите не назначите старите кондуктори , които да се грижат за чистотта и спокойствието на пътуващите. Докога ще се возя с пияни или мръсни ***.Докога ще пътувам в буклуджийски коли и студени хладилници??Докога ще търпиме,мафията....
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"шофьорите - за хигиена" ............... да проверяваш българин за хигиена е като да търсиш вода в пустинята.Може би ама нада ли!СМЕХ!
25
6
 
15
 
! Отговори
до 22-ри преди 10 години
ами като толкова ти е неприятна тази работа-напусни и се прибери на село! По-добре 1000 таксита ,но със свестни коли и шофьори.Ако тръгнеш след едно такси,за час ще отбележиш поне 20 нарушения-това харесва ли ви?Масово броячите не отчитат коректно,мръсни таксита,нагли шофьори които се вземат за някои ,,велики'' мозъци.Никъде по света няма да видите такси по-старо от 5 г,чисти,шофьорите дори са с униформи.В Япония дори са с бели ръкавици-усещате ли се колко сте далече бакшиши?!?!?
24
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Аз съм изумен , че някакви си таксиджии ,могат да ПОСТАВЯТ УСЛОВИЯ.Не ви ли стигна двойното повишаване на тарифата , та ще поставяте и УСЛОВИЯ.Невероятна шофьораска мафия.В коя страна се е случвало такова чудо. Вие ВОЗИТЕ мен И АЗ ви плащам . Аз съм КЛИЕНТЪТ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО ВИЕ живеете И като гледам броят на такситата , живеете добре.Искам незабавно оставката на Министъра на транспорта.Може ли такова мекотело да упоравлява транспорта. С КОЙ АКЪЛ фАНДЪКОВА ЩЕ ДАВА РАЗРЕШЕНИ , НЯКОЙ ДА
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Те и проститутките не си харесват клиентите ама си траят понеже си знаят и мястото в гьола!
22
4
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Гледай сега. Шофьорът е роб на клиента! Факт. Когато не желаеш да си роб, сядаш, учиш и работиш нормална професия. И не виждам друга опция, освен да си караш и траеш!