Ходжата, осъден за радикален ислям, е арестуван в Пазарджик

Нищо не съм направил, оправда се той
Обновена: 26 ное 2014 14:50 | 25 ное 2014 11:18,
171
Ходжата, осъден за радикален ислям, е арестуван в Пазарджик
Снимка: Dnes.bg

Ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям, е арестуван при мащабната антитерористична операция на МВР, ДАНС и прокуратурата, която се провежда в Пазарджик.

Още по темата
Ромският квартал „Изток” в града е блокиран от полиция от ранни зори. Коли на жандармерията са отцепили района.

Срещу Ахмед и негови поддръжници е образувано досъдебно производство за пропагандиране и подстрекаване към война и разпространяване на антидемократична идеология.

„Нищо не съм направил”, каза той след ареста си.

Ходжата беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Около 300 полицаи и жандармеристи са обсадили ромската махала в града. Полиция е отцепила входовете и изходите на квартала. Блокирана е джамията. Правят се обиски и на частни адреси.

По-рано полицията обискира и къщата на ходжата Ахмед Муса Ахмед.

От неговия дом и от този на негови близки са иззети компютри, книги и проповядващи материали, които са насочени срещу демократичните принципи.

Пред блокираната джамия „Абу Бекир” се събраха хора от квартала, които твърдяха, че не знаят за какво е полицейската акция.

На коли и прозорци има поставено лого на Ислямска държава и стикери на арабски език.

Акция на ДАНС е имало и в "Стoлипиново". Претърсени са адреси, засега не се съобщава за арестувани.

Операция тече също в Смолян и Харманли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
25
 
13
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Смях..ха..ха хлеб и зрелища..ха..ха .А къде са милиардите от КТБ и къде са милиардите откраднати от държавата??? Имитират дейност нищо друго.
52
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главата на змията се мачка, докато е малка.
51
1
 
56
 
! Отговори
манго преди 9 години
Позакъсняхте с номера на Арлин Антонов.Когато той влезе в кв.Изток и неговите хора биеха наред, след това поне няколко години имаше спокойствие и *** не смееха да дойдат до центъра на града.Може и да е дискриминационно, но беше полезно за всички ни - даже и за онези ***, които искаха да живеят нормално. Така че - по-чести посещения в ромските квартали. И още нещо по-важно: събиране на сериозни доказателства и ефективни присъди за проповядващите исляма и насилието.
50
0
 
21
 
! Отговори
EVROROMA преди 9 години
Цветвлин Кънчев боса на Евророма сигурни ги финансира
49
47
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хах, абе това е много наивно- знаете ли сега как яко ще ни осъдят в Страсбург... БХК не спи, тъкмо ще им напълним касата. Ние сме феодална държава, продала независимостта си, зависеща от помощи, фондове и програми. В Германия има над 4 милиона турци, заемат високи постове и са с висок социален и финансов статус, в Белгия арабите искат да премахнат немския като трети официален и да наложат арабския, а европейките от години не са виждали необрязан понеже е мода- света се промени, силите са други!
48
2
 
5
 
! Отговори
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° преди 9 години
Дасикане Рома са християни а Хорахане Рома са мюслумани в България поне те така се самонаричат
47
3
 
3
 
! Отговори
кои Роми преди 9 години
Само не е ясно за кои Роми става въпрос , в България има Дасикане Рома и Хорахане , там вече според религия и вяра
46
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е че ще стане лошо ако и към този проблем се подходи по традиционния начин "след дъжд - качулка".Трябва радикализацията да бъде смазана още в зародиш - без компромиси и без протакане.Това е по-важно от всякакъв електорат и т.н. - говорим за мира в държавата.
45
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва безкомпромисно да се вземат мерки срещу тези хора - не да се разиграват с години по съдилища докато междувременно те промиват мозъци, а да бъдат осъдени максимално бързо и за максимален срок.Така че всеки който иска та върви по стъпките им да се замисли заслужава ли си.Носиш ли логото на ИД - съд и затвор. Пък да видим.
44
0
 
39
 
! Отговори
балък преди 9 години
Лошото е факт! Това е така поради умишлените действия и бездействия на управниците, през последните няколко десетилетия, с цел лично обогатяване! Израелски генерал ни беше определил като "мека цел"!!!! Вероятно, преди него и други са го установили, та си разиграват коня както искат.
43
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пратете го на остров Белене да се запознае с грухтящите.
42
0
 
37
 
! Отговори
ъ? преди 9 години
Осъден ЕФЕКТИВНО защо си стои вкъщи?!?!?!?!
41
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всички ромски махали си трябва периодично военно присъствие! ТРЯБВА КОНТРОЛ!
40
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Тодор Живков ви бил лош.......
39
2
 
27
 
! Отговори
Чети преди 9 години
Малко неуместно но..Ако България имаше закони като в Арабския свят, много хора щяха да са без глави, ръце и осъдени в някой трудов лагер за превъзпитание и обучение !А тука много шум се вдигна с тефтерчето и Д.П./1.0. и айде да им дадем нещо което е световна заплаха малко да видят че ние работиме...И милион акции да направят, няма ли съдийско решение и ключ" тия ще си проповядват каквото си искат !...
38
0
 
27
 
! Отговори
Х преди 9 години
О СЪДЕН НА 4 ГОДИНИ ЗАТВОР А НА СВОБОДА,ТЪПО ПРАВОСЪДИЕ.
37
0
 
21
 
! Отговори
алоу, ефендим Ходжа преди 9 години
Точно като генерала Пиночет,почвайте *** наред,отпред назад и отзад напред,ако и да се казват Ахмет Ахмет!
36
0
 
35
 
! Отговори
Мехмед Т. преди 9 години
Ще се радвам чак когато видя Ахмед Доган, Лютви Местан и хора" като оня Хюсейн Хафъзов дето и той прокламира радикален ислям и насажда етническа и религиозна омраза в обществото и държавата и възхвалява една съседна държава и нарича гражданите им " ВЕЛИКИ МОЙ ТУРСКИ НАРОДЕ " , а това е БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ ! /ДПС/Забравихте ли???Гогато тия ги видя в затвора, тогава ще съм спокоен за етническия мир !
35
5
 
35
 
! Отговори
... преди 9 години
Загубено човечество. Избиваме се заради абсолютни глупости. Кой вярва в Иисус , кой в Аллах ,кой в Буда , кой в Минчо ..има ли значение? Вярвайте в доброто и в принципите. Имайте морал и тогава всичко това изглежда излишно и глупаво. За мен най-вярващите хора са най-грешни и търсят някакво изкупление и утеха на гърба на нещо друго (религия). Щастлив човек ,който живее в сихнрон със себе си няма нужда от такива неща. Има висша материя , но тя няма име! Просто вярвайте в доброто и бъдете такива.
34
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На коли и прозорци има поставено лого на Ислямска държава и стикери на арабски език.--------------Нищо лошо не съм направил, а пък горепосоченото. Каква е връзката на българските *** с Ислямска държава и арабски език. Нещо тука да е имало араби или ислямисти, Никой нормален *** няма да си сложи надписи на арабски и знаме на ИД, просто защото не е чувал за тях, не може да чете арабски и т.н. Някой ги буни, подстрекава, плаща им или им казва, че е модерно. Има нещо гнило. Браво на ДАНС!