ДПС за програмата "Борисов 2": Много сopy-paste на "Орешарски"

"Приоритетите са на килограм, мерките - насипни"
Обновена: 27 яну 2015 16:32 | 27 яну 2015 16:31,
59
ДПС за програмата "Борисов 2": Много сopy-paste на "Орешарски"
Йордан Цонев Снимка: архив, Булфото

Част от идеите в управленската програма на правителството на Бойко Борисов преповтарят идеи на кабинета на Пламен Орешарски. Това обявиха от ДПС в коментар на документа, обявен официално от управляващата коалиция миналата седмица.

Още по темата
„В икономическата сфера голяма част от мерките са copy-paste на програмата на кабинета „Орешарски“, каза депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Зам.-шефът на партията Алиосман Имамов пък обяви, че някои от идеите в програмата на кабинета са част от платформата на ДПС, а и на други партии.

Въпреки откритите прилики движението на Лютви Местан разкритикува управленската програма. „Тя е прекалено амбициозна и не дава гаранции за изпълнението й. Неподредена е и хаотична, няма начало и край, приоритетите са на килограм, мерките са насипни“, обяви Имамов.

Според ДПС в основния документ на кабинета липсва финансова оценка за реформите. Зам.-шефът на партията попита колко ще струват те и включват ли тегленето на нови дългове от страна на България.

„Програмата е направена така, че да не бъде критикувана и кой каквото търси в нея, да го намери“, каза Йордан Цонев. Според него основен двигател на документа са Реформаторите, а те нямали опит в правенето на реформи и това си личало от липсата на модел за предложените мерки.

Той предупреди, че никъде не е посочено как страната ще се предпази от влизането в дългова спирала. Цонев обвини кабинета в противоречие по отношение на данъчната политика. „На едно място се казва, че ще се запазят нивата на данъците, на друго – че ще въведе данък върху трансакциите, а на трето – че ще се обсъжда новият данъчен модел“, обясни депутатът.

Бившият социален министър Хасан Адемов също обясни, че някои от разделите в сектора са продължение на политиката на предишните правителства, най-вече в областта на безработицата и пазара на труда. Според Адемов мерките и целите в програмата са прекалено много на фона на основните проблеми, които трябва да се решат в сектора. Адемов разкритикува намеренията за развитие на тридетния модел в България, при положение че науката е доказала, че „коефициентът на плодовитост на българската жена е 1,5“.

От ДПС обявиха и че внасят чисто нов закон за тютюна. Той предвижда създаване на регистър на тютюнопроизводителите. Това ще позволи на всеки тютюнопроизводител да се регистрира след сключване на договор с изкупвач и ще стане ясно колко площи ще бъдат засети“, каза Ферихан Ахмедова. Предвижда се и създаване на регистър на лицата, които изкупуват суров тютюн. В момента те го правят на свободен принцип, без да се знае какво купувачите правят с този тютюн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: ДПСПламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 9 години
ББ ако можеше да мисли, нямаше да има толова copy-paste.Дано поне правилно изпозват функцията, че и това ме съмнява да може. Мечка на компютър не работи.
45
0
 
2
 
! Отговори
аn.elica преди 9 години
Трудната ви възприемчивост без нищо лично предполагам е свързана с манталитета ви на сарайско мислене-един с много и колкото повече,толкова по-изявена мъжка присъственост.Комикс: играта на номерираните съпруги и всеки път техния собственик теглел число,за да разбере с коя трябва да получи поредната наслада.
44
0
 
3
 
! Отговори
Калинките на... преди 9 години
... Борисов са преписали програмата от други и с помощта на Google translator.
43
0
 
3
 
! Отговори
Защо ДПС... преди 9 години
... свали тогава правителството на Орешарски?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е програма, а тезиси за светло бъдеще. Къде какво са чули, къде какво са прочели, всичко са преписали. Това може да се подмине с надсмешка; лошото е, че нищо не правят, а най-лошото е, че изобщо не знаят какво да правят. Само празни фишеци, я за задължително гласуване, я за гривна на крака,я за високата сметка за ток на някой и друг ***, изобщо все много важни работи, които разни мекерета обясняват колко са важни.
41
1
 
3
 
! Отговори
Ае шът! преди 9 години
Деписету, кой ви иска мнението бе, комунистически доносници и мафиоти?! Вашата програма вече 20 години я гледаме, да съсипете държавата!Айде бегом в ъгъла и не се обаждайте!Наглеци!
40
0
 
3
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
До vasтакъв е, но сокола му резна карабината!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
Данчо-ментата пак се изхвърли!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия в Маймунарника вече не си хабят ценното време да пишат програми направо COPI-PASTE=
37
0
 
12
 
! Отговори
Ами така си е! преди 9 години
Което си е верно ---верно е!НЕ ПРОМЕНЯТ ЛИ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС ---НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ!ОТ ДУМАТА "РЕФОРМА"....ВЕЧЕ МЕ БОЛЯТ УШИТЕ!САМО---ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ/по комунистически/
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До #111# *** за да има някой горе в парламента трябва да има избирател за туй недей драска по форуми изглеждаш като кон с капаци.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой харесва Герб?.Касим Дал и Корман са по слабо образовани български граждани с къса памет и със спомени от комунизма харесват здравата ръка на Борисов.
34
7
 
7
 
! Отговори
Аусшвитц преди 9 години
По всички Германски телевизии дават за Аусшвитц и се празнива офиациално възпоменание а за Възродителен Процес какво ли не се направи МАНИПУЛАЦИЯ , ДЕЗИНФОРМАЦИЯ и всякакви техники на манипулацията само и само да се забрави
33
3
 
9
 
! Отговори
vas преди 9 години
Наскоро четох някъде, че и Йордан Цонев е глобен за агитация на "майчиния" турски език. Не, че съм изненадан, но тоя не е ли етнически българин?
32
3
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 9 години
Яка политическа чистка в ДАИstigabe.комЯка политическа чистка в ДАЙ - 21 регионални директора уволнени по заповед на Министър Московски
31
0
 
4
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Kiro, qj si pizata :D
30
2
 
7
 
! Отговори
Kiro преди 9 години
Яка политическа чистка в ДАИstigabe/чистката-в-даи-започна-с-пълна-сила-рекетът-се-връщаЯка политическа чистка в ДАЙ - 21 регионални директора уволнени по заповед на Министър Московски
29
0
 
10
 
! Отговори
Български гражданин преди 9 години
Колко българи има като процент в 80 милионна Турция и колко турци има в 6-7 милионна България?
28
1
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи тука по тия земи да се каже, че даден кабинет е управлявал зле или добре е мноого трудно! Но ако ДПС почнат да плюят срещу такъв кабинет, то това дава много добри позиви за него!
27
3
 
13
 
! Отговори
Господари на ефира преди 9 години
Йордане, какво става с БИСЕРОВ ???ЕНИЧАРИ продажни ...!!!